La herencia de Drake – Will Ferguson (489 pàgines)
Després de l’inesperada i agradable sorpresa que vaig tenir amb Happiness, quant vaig descobrir per la xarxa de biblioteques que corria un nou llibre d’en Will Ferguson, poc vaig trigar a agafar-lo.
La trama de Happiness s’assembla tan a la de La herencia de Drake com un ou a una castanyallançadora espacial. Però no es pot dir que l’autor canviï el seu estil. Simplement aquesta vegada li ha donat per explicant-se una historia dels interessants anys 30 a EEUU. Al principi el llibre comença força fluix, es tan sols la vida d’un jove atrapat en un poble sec i polsós del sud oest del país treballant en una mina de sal per un miserable salari per tal de poder mantenir-se a ell i al seu pare prematurament retirat, però li canvia la vida quant un parell d’estafadors l’incorporen a la seva banda. Així doncs tots tres comencen a recorre l’Amèrica profunda en la cerca de possibles pringats per estafar, i ja us asseguro que en els anys 30 molta gent tenia il·lusions de dinar fàcil. Segons l’epíleg final totes les estafes realitzades pels protagonistes són reals, així com els noms de varis estafadors citats.
Ens trobem amb un llibre que no està al nivell cínic de Happiness, però si que es una novel·la àgil i que enganxa, sempre amb la curiositat de saber quina nova estafa s’empescaran. No cal dir que com tots les histories d’estafadors al final hi ha una estafa final que acaba sortint… ja ho veurem si us el llegiu.
Cuando mi padre se cansaba de los chistes, sintonizaba algún programa deprimente, como el “Club flatelia del capitán Healy”. Nadie conoce el verdarero significado de la palabra “aburrimiento” hasta que ha escuchado un programa de sellos por la radio. Era tan malo como el programa de Edgar Bergen y el muñenco Charlie McCarthy. ¿A quién se le ocurríria poner un ventrílocuo en la radio? No tenía ningún sentido.
¿Lo ves? “Made in Ecuador”. Así es como sabes que es auténtico. Los sombreros de panamá no vienen de Panamá. Si fabrican un panamá en Panamá, no ess un auténtico panamá. ¿Lo ves? No hay nada en este mundo que sea simple y directo, chaval. Todo es retorcido.
Brinkley no era hombre de ambiciones pequeñas. Curaba instantáneamente el cáncer, con su procedimiento patentado de “restauración electromagnética”, que consistía básicamente en aplicar destellos de luz sobre la zona afectada. El problema, era que, a pesar de esar curados, los pacientesse empeñaban en seguir muriéndose. Muy desconsiderado por su parte.
No pienso morir en un tiroteo. No vamos a terminar como Bonnie, ni como Clyde. ¿Sabeís lo que dijo el forense durante su autopsia? Después de sacarle veinticinco balas a Clyde Barrow y veintitrés a Bonnie, dijo: “Creo que he encontrado la causa de sus muertes”.
Nota:6/10
Ostres! Llavors hi ha un Poble Sec als estats units tambe?! Quina linia de metro hi arriba?
bona recomanacio, me l’apunto