Cas típic 1572: noi li agrada noia, noi li agrada el sorprenent Maurici

Posted: 2011-05-24 in Llibres, Terry Pratchett
El asombroso Mauricio y sus roedores sabios – Terry Pratchett (304 pàgines)

El Asombroso mauricio y sus roedores sabiosTerry Pratchett
Coneixeu la historia del flautista de Hamelin? Doncs el senyor Sir Terry Pratchett ha donat una volta a aquest compte clàssic. De fet Terry Pratchett li encanta donar voltes a les històries clàssics, i jo encantat que a ell li agradi.
En Mauricio es un gat capaç de parlar que s’ha al·liat amb un grup de ratolins que també saben parlar. I tots plegats s’han al·liat amb un noi que toca la flauta i que també sap parlar. La al·liança consisteix en anar de poble en poble i estafar els vilatants amb una suposada plaga de rates que el noi s’encarregarà d’eliminar a cop de flauta. Però les coses canvien quant arriben a un poble on ja hi ha una plaga de rates, però no hi ha realment cap rata.

Serem sincers, aquest llibre no es el millor d’en Terry. Però es clar, no pot ser que sempre que el últim llibre d’en Pratchett sigui sempre el millor que tingui. Comparat amb sagues més serioses com per exemple la de la Mort o sobretot la de la Guardia, el Asombroso Mauricio té un caire més infantil. Això no vol dir que sigui un llibre per nens ni per adolescents, cap d’ells podria gaudir dels nombrosos dobles sentits i moments irònics que apareixen per tota la novel·la. Però els protagonistes de la novel·la són rates, un gat, un nano i una noieta, i vulguis que no, això li treu el caire adult a la cosa.
En resum. Recomanaria aquest llibre? Evidentment! Totes els llibres d’en Terry Pratchett són més que recomanables, i qui digui el contrari es un [insertar aquí el teu insult preferit], però justament no recomanaria a algú que no ha llegit mai un Pratchett que comenci per aquest malgrat sigui una novel·la lliure que no pertany a cap de les sagues.

– Lo siento -dijo Mauricio-. Te he arañado por accidente, ¿verdad? -Intentó hacer una mueca que expresara: “No seas idiota integral, ¿quieres?”, algo complicado de hacer con una cara de gato.

– ¿Quieres que te baje en brazos? -preguntó Malicia a Mauricio.
– ¿Quieres que te saque los ojos? -conestó Mauricio.

– ¿No Ha oído hablar de aquel sitio de Klatch? ¡Lo contrataron para que los librara de una plaga de mimos!
– Un momento, un momento… ¿Cómo se puede tener una plaga de mimos?
– Oh, fue terrible, por lo que tengo entendido. La gente ya no se atrevía ni a salir a la calle.
– ¿Quieres decir, todos con la cara blanca, todos siguiéndote por ahí en silencio…?
– Exacto. Terrible.

Nota: 6/10

Comentaris
 1. MadeByMiki ha dit:

  Ja li ensenyaré a la meva gateta, segur que li agrada la portada…

 2. Montse ha dit:

  Home, això de donar la volta als contes ja m’agrada, ja… però com que la pila de llibres que tinc pendents és més alta que jo (no, no sóc cap barrufeta) he decidit no afegir-n’hi cap que no tingui un notable alt o un excel·lent i en aquest només li has posat un progressa adequadament. Ai, massa justet, massa justet!

 3. ahse ha dit:

  Si comprarés un llibre on els famosos tres porquets i el llop parlarien de sexe, seguiria sent infantil?

  D’altra banda no sé, jo sóc només una nena i la veritat és que no en trobo gaire gràcia als fragments Pratchetters que esmentes al post.

 4. ahse ha dit:

  Per cert, em sembla que he fotut el subjunctiu. :-D

 5. ÒscarAzAl ha dit:

  Pons, i què passa amb els fans en potència que tenim tres llibres seus a l’habitació, però que no els hem llegit encara? No mereixem una categoria especial?

  • Pons ha dit:

   doncs es com tenir un ferrari, un porch i un lamborgini al garatge i no haver-los fet servir mai, queden molt macus, però no els gaudeixes de veritat

 6. Tomàs ha dit:

  Estic entre els que no han llegit cap llibre d’ell.

  Ara bé, comparteixo la sensació al respecte del que podria arribar a ser una plaga de mims. Terrible, sens dubte, de vegades amb un de sol ja en tinc prou.

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s