Cas típic 1587: noi li agrada noia, noi es lamenta de ser jueu

Posted: 2011-06-21 in Llibres
Lamentaciones de un prepucio – Shalom Auslander (312 pàgines)

Resum a la meva manera de Lamentaciones de un prepucio de Shalom Auslander:

Un jueu que ha tingut una dura infància de jueu educat en el més estricte judaisme viu amargant i atemorit per un deu malparit que no dubta en castigar qualsevol pecat que un pugui fer al saltar-se la més mínima norma jueva. Mentre el protagonisme esta espantat per la propera paternitat i per la salut del nadí i de la mare, recorda la seva vida marcada per una religió que portada al excés sembla del més ridícula.
De tan en tan hi ha alguna anècdota divertida, però això no compensa ni de bon tros la resta del llibre. Cansa tan “Si faig això deu em castigarà”, “deu m’odia i matara a tota la meva família”, “que dura es la vida del jueu”.

El principi del llibre defineix bastant bé com anirà la cosa:

Cuando era niño, mis padres y maestros me hablaban de un hombre muy fuerte. Me contaban que podía destruir el mundo. Me contaban que podía levantar montañas. Me contaban que podía abrir el mar. Era importante tener contento a ese hombre. Cuando hacíamos lo que el hombre había ordenado, el hombre estaba contento con nosotros. Estaba tan contento que mataba a todo aquel que nos era hostil. Pero cuando no hacíamos lo que nos ordenaba, entonces no estaba contento con nosotros. Nos odiaba. Había días que nos odiaba tanto que nos mataba; otros días dejaba que fueran los demás quienes nos mataran. A esos días los llamábamos «festivos». Durante el Purim, recordábamos que los persas habían intentado matarnos. Durante la Pascua, recordábamos que los egipcios habían intentado matarnos. Durante la Jánuca, recordábamos que los griegos habían intentado matarnos.

-Bendito sea el Señor, rezábamos.

I un altre fragment triat gairebé a l’atzar…

¿Es posible que alguien se dedique a eso?¿Que alguien se despierte, se cepille los dientes, se tome un café y se pase el dia haciendo llamadas y diciéndole a la gente que sus hijos no nacidos tiene síndrome de Down?¿Por teléfono?¿Qué clase de trabajo de mierda es éste?¿Cómo consigues ese trabajo?¿Le arrancas todas las patas a una araña y la arrojas dentro de una taza? “Muy bien. Nos ha gustado sobre todo el detalle de que le haya dejado una pata para que pensara que tenía una oportunidad. Muy bueno. ¿Puede empezar el lunes?”.

Nota: 3/10

Comentaris
 1. Montse ha dit:

  Gràcies per aquesta ressenya: ara ja sé quin llibre no ficar en la maleta de les vacances. Esperaré a veure els que proposes la resta de la setmana a veure si tinc una revelació.

  Per cert, el senyor Auslander no s’hauria de preocupar. Totes toooootes les religions portades a l’extrem són ridícules i si no es porten a l’extrem… bé, callo.

 2. òscar ha dit:

  Doncs res, deixarem que el prepuci vagi queixant-se lluny de nosaltres aquestes vacances.

 3. ahse ha dit:

  Avui no hauries de lamentar res, és el dia més llarg de l’any i això tradicionalment es celebrava… :-P

 4. MadeByMiki ha dit:

  Vaja, dir-se Shalom Auslander deu ser com dir-se aquí Mari Pau Huguet…

  Pinta interessant, això dels deus venjatius i malparits em sona força.

 5. Alepsi ha dit:

  Uhm…. me l’apunto per a llegir-lo!

 6. Tomàs ha dit:

  Bé, si més no t’ha servit per fer un post i a nosaltres (o en a mi) per reafirmar que aquestes religions que estan basades en essers imaginaris i venjatius són d’un mal rotllo molt chungo.

 7. maria ha dit:

  No m’acaba de fer el pes. Poca nota.
  Però el tindré en compte per si vull descobrir un món més enllà.

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s