Cas típic 1616: noi li agrada noia, noi li agrada la història d’Espanya

Posted: 2011-08-01 in Llibres
Lo que vendria a se la historia de España – El Terrat (276 pàgines)

Lo que vendria a se la historia de España es un llibre escrit per Andreu Buenafuente, Jordi Évole, José Corbacho i Berto Romero.

Analitzen les parts més famoses de la història d’Espanya des del principi fins a la fi, començant la pre-historia fins a la crisis actual, passant per romans, els conqueridors espanyols i tots els reis importants i també pintors i escriptors famosos.

Evidentment es tracta d’una història molt resumida i explicada amb tot l’humor del que ha sigut capaç aquest equip del Terrat.

Realment esperava una mica més del llibre. No es que el llibre sigui dolent, ni avorrit, ni res d’això, però esperava més, que voleu que us digui, les expectatives tenen això, que t’acabes desil·lusionant.

Descubrir un continente está muy bien, sobretodo si lo único que buscabas eraun camino para pillar orégano más barato. Pero una vez descubierto, llega el trabajo duro: aniquilar la población indígena, bautizar a los supervivientes y saquear sus riquezas. Y para ello hace falta un hombre con agallas, alguien dispuesto a blandir una espada con una mano y el crucifijo en la otra, un empresario visionario capaz de lanzar la OPA más hostil de la historia contra todo un continente. En definitiva, un conquistador a medio camino de la genialidad y la demencia supina. Cualidades que reunía el bueno de Hernán Cortés.

Los godos, que en seguida fundaron un reino con capital en Toledo, se aposentaron en la Península. El único motivo por el que debían estar inquietos venía de la Iglesia. Sí, sí, como lo leéis, la Iglesia creando problemas a la sociedad, ver para creer.

En España tuvimos la primera notciia de la existencia de la peste negra en Mallorca, en febrero de 1348, cuando los afectados empezaron a notar unas curiosas manchas oscuras en la piel, seguidas de unos curiosos ganglios de sangre y pus, y a los pocos días, una no menos curiosa muerte

Nota: 6/10

Comentaris
 1. ahse ha dit:

  Sembla molt avorrit i està escrit en espanyol: ni sé com l’has pogut llegir. :-P

 2. salamandreta ha dit:

  Espera k amb les idees de bomber k te espanya preparades x l’educacio, no sigui la proxima la de convertir akest llibre en el de referencia x la historia…

  Tinc una pregunta…en seguida no es una catalanada??

 3. Tomàs ha dit:

  Això de les revisions històriques ni que sigui des del punt de vista de la conya ja està bé, mentre esperem la revisió històrica formal, seriosa i erudita, feta des del saber i no des de la ideologia. La Història d’Espanya necessita una revisió a fons.

  Necessita se li treguin totes les mentides, ocultacions, i mitges veritat de que se la farcit al llarg del temps. Segurament no és l’única història d’un país que caldria revisar.

  Si no sabem la veritat de moltes de les coses que varem passar en la dita Transició, imaginat del descobriment d’Amèrica i de la resta.

 4. ÒscarAzAl ha dit:

  Fa uns anys vaig llegir Història de Catalunya (modèstia a part) del Toni Soler i em va agradar. Feia temps que buscava una manera de conèixer per sobre la història de Catalunya sense morir-me de fàstic. Segur que els entesos hi veuran mil pegues, però és ideal per als incultes com jo. Des de llavors he estat buscant una cosa semblant amb Espanya i el món. Gràcies per fer-me la meitat de la feina.

 5. Montse ha dit:

  Fa bona pinta, però ja és tard per ficar llibres a la maleta. En tot cas, amb uns autors així jo també esperaria molt i molt (ergo la decepció està assegurada)

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s