Aprofitant un dia tan especial com el cas típic 1300 us explicaré com funciona internament la creació dels posts d’aquest bloc.
Primer de tot explicar que els pots no es produeixen de manera espontània com fa el correu comercial dins de la meva bústia. Els posts els elaboro jo mateix, altrament conegut com Pons. Segons el tipus, el post es creat d’una manera o altre:
- Tipus Blog: Son pots on parlo sobre quelcom relacionat amb el propi bloc, una pestanya nova, una nova aparença, una celebració d’un cas típic especial, com per exemple aquest mateix post
- Divagacions meves: Posts que dono alguna opinió sobre algun tema, per sort, no n’hi ha gaires d’aquests…
- Llibres: Resum del llibre que m’acabo de llegir, amb valoració personal inclosa.
- Personals: Posts en els que explico alguna vivència personal, normalment no gaire íntima.
- Tota la resta: Posts fets amb material inspirat/robat d’internet.
Els posts tipus 5 a diferència dels altres es fan en tres fases:
- Llegeixo alguna cosa que m’agrada.
- La guardo al delicious sota el tag que més se li escau
- Agafo el tag del delicious amb més entrades, sel·lecciono uns quants enllaços (depenent del seu interés) i en faig un post.
Aproximadament tinc 5500 enllaços guardats al delicious, gairebé tots guardats amb privacitat. Però la gran majoria tenen un guió al davant per exemple “-anuncis_video”. Aquest guió indica que l’enllaç ja ha estat utilitzat per fer un post. El mateix tag però sense el guió, es a dir “anuncis_video” indica que es material per a nous posts. Actualment tinc 466 tags diferents, però s’ha de recordar que estan duplicats, es a dir la meitat tenen guió i l’altra meitat no. En total unes 233 categories reals.
Ara que ja sabeu com funciona la creació de posts ja podeu celebrar el cas típic 1300. Visca el Pons’s Blog!
Visca el Pons!!
(Però aquest post no ha sortit a les 6 del matí…)
això és professionalitat! Si fas formatge cal que expliquis com el fas, per garantir-ne la qualitat. Si fas apunts de blog, el mateix :P Tot i que no sabria dir-te si m’agrada més el formatge o el Pons, ai!
em sembla que es la primera vegada que em comparen el bloc amb un formatge
Ja puc dormir tranquil…
jo encara diria més, ara ja pots morir tranquil
Per la quanta vegada? :-D
i les que encara queden per morir!
Vaja, així que encara que de vegades vols passar per un paio despreocupat, ara sabem que et treballes els posts a consciència, que recopiles el material molt bé i que ho tens molt ben classificat. Doncs res, a seguir amb la feina, i per molts casos més.
vols dir que no es notava gens tot aquest esforça amagat?
Ara només ens resta saber la fórmula de la Coca-Cola ja no hi haurà cap misteri per descobrir!
Molt bé !!
Jo no tinc temps per fer res d’aixo, com es diu?? jajaj
Autentic si senyor ets autentic!!
Petonets
deus tenir una vida molt ocupada, quina sort…
Apa, el primer dia que aterro per aquí i ja conec els teus secrets íntims d’elaboració ;)
doncs si vols seguir descobrint secrets ja saps què has de fer…
Vaja! Molt interessant, sí, sí, ja m’estranyava a mi imaginant-te fent hores i hores de recerca pels posts de tipus 5… Bé, trobo que tens un sistema molt pràctic i ben aprofitat. Doncs au, fins demà!
algun dia ens explicaràs quin es el teu sistema per fer posts ;)
Això es mereix un documental a la 2 com a mínim!
ja el van passar el mateix divendres, no em diguis que te’l vas perdre!
[…] Cas típic 1300 Creació de Posts […]
[…] Si t’ha interessat aquest post segurament també t’interessarà el CT1300 […]