Cas típic 1310: noi li agrada noia, noi li agrada la segona fundació

Posted: 2012-08-03 in Llibres

Segona fundació – Isaac Asimov (320 pàgines)

Tercera i última part de la trilogia .
< spoiler >
En aquesta última part la segona fundació es veu obligada a passar a l’acció arrel dels esdeveniments del final del segon llibre. La segona fundació es aquella que ho sap tot sobre la primera i la que coneix en la totalitat el pla Seldon, ja que ells, contràriament a la primera fundació que son científics físics, la segona fundació està formada integralment per científics mentals, capaços de no sols entendre el pla Seldon sinó de millorar-lo i adreçar-lo. Però per culpa del “Mulo”, aquests han agut d’aparèixer abans d’hora i això té unes conseqüències no desitjades en la primera fundació. Com ho farà la segona fundació per arreglar-ho?
< /spoiler >
La segona fundació es la conclusió final de la trilogia, i sens dubte la millor part. Es tanquen els enigmes principals de la saga, tot i que si hagués continuat explicant uns quants anys més la història tampoc hagués fet cap mal… En l’última part hi ha tan sols un fil argumental de principi a fi de tot el llibre. Més que tractar-se d’una lluita entre tota la galàxia a gran escala (que també) es centra més en uns quants personatges protagonistes de tot, diria que s’assembla més a una novel·la d’intriga on cada personatge tindrà la seva hipòtesis dels fets, però realment fins al final no se’ns explica realment qui es l’assassí, o en aquest cas concret que coi fa la segona fundació i on s’amaga.
Nota: 7/10

Comentaris
 1. ahse ha dit:

  És a dir, que al final resulta que hi havia un assassí. Maco! No m’ho esperava d’una novel-la de ciència-ficció.

 2. Montse ha dit:

  Uf, m’he fet un embolic entre tanta primera fundació i tanta segona fundació. M’ha recordat “Una noche en la ópera” (ja saps: la parte contratante de la primera parte será considerada la parte contratante de la primera parte…).

  No ha aconseguit un notable alt, però potser li’n donaré una oportunitat… tot i que el teu resum és ben poc engrescador.

 3. Hola, bona tarda… Porto uns quants posts que entro, llegeixo “Spoiler” i marxo… és que jo no he llegit els llibres, i potser algun dia ho voldria fer… i si llegeixo els spoilers, què?

 4. XeXu ha dit:

  Quan deia que les conclusions serien les mateixes em referia a que la sensació en llegir aquests llibres és positiva, et quedes amb la impressió d’haver llegit bona ciència ficció, i interessant, a més. Això és independent de quina de les parts agradi més a cadascú. La idea global de l’obra la trobo molt i molt bona.

  A banda d’això, suposo que saps que hi ha múltiples seqüeles d’aquesta trilogia. Alguna fins i tot deu ser d’Asimov i tot. Jo no n’he llegit cap, no volia espatllar-ho, però si hi estàs interessat, ja saps què toca.

  • Pons ha dit:

   hi ha un munt de seqüeles , de fet, gairebé tantes com preqüeles però de moment crec que li donaré la oportunitat a altres autors, sempre hi soc a temps de tornar amb l’Asi.

 5. Tomàs ha dit:

  Des del principi he votat per un 7 per aquesta nissaga ja que a més dels seus valors intrínsec, crec que va obrir portes a d’altres productes que es van fer amb posterioritat.

 6. […] més clàssic que la trilogia de la fundació (veure cas típic 1308, cas típic 1309, cas típic 1310), si es que això es possible. El llibre son recull de 9 histories independents, però totes sobre […]

 7. […] si no ho recordeu per això existeixen els enllaços als llibres Fundació, Fundació e Imperi, Segona Fundació. Resulta que Fundació no es una trilogia sinó que son 5 llibres. Bé, de fet son més de 5 […]

 8. […] sobre el cinquè llibre de la saga, les quatre primeres parts son: Fundació, Fundació e Imperi, Segona Fundació i Els límits de la fundació. Si llegiu a partir d’aquí correu el risc de llegir algun que […]

 9. […] Si voleu recordar els altres llibres de la fundació teniu: Fundació, Fundació i Imperi, Segona fundació, Els límits de la fundació i Fundació i Terra. Si no us voleu emportar espoilers de la saga […]

 10. […] voleu recordar els altres llibres de la fundació teniu: Fundació, Fundació i Imperi, Segona fundació, Els límits de la fundació, Fundació i Terra i la preqüela Preludi a la Fundació. Si no us […]

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s