Cas típic 1358: noi li agrada noia, noi li agrada Pórtico

Posted: 2012-10-17 in Llibres

Pórtico – Frederik Pohl (376 pàgines)

El llibre ens situa en l’any… bé, l’any no el sé, ni tan sols se quin segle es. Tan és, el cas es que es tracta d’un futur no massa proper però tampoc molt llunyà. La terra està ple de gent, total que bàsicament el que es necessita es menjar, molt de menjar. Les condicions de vida en general no son massa bones; bé, sempre hi ha els rics que viuen bé, però sembla que aquests sempre hi seran passi el que passi. El cas es que primer es van descobrir un túnels buits a Venus. Era molt curiosos que hi fossin allà però tampoc aportaven res de bo a part de un nou lloc per viure uns quants humans. Però lo que realment és sorprenent i que crida l’atenció per les seves inimaginables possibilitats és Pórtico. Però què es Pórtico? Doncs per saber-ho haureu de llegir gairebé una tercera part del llibre o bé mirar resums per internet que siguin menys misteriosos que aquest, com ara el de la Wikipèdia.
El llibre va alternant capítols entre el present, on el protagonista va a un psiquiatre robòtic a intentar afrontar i superar els seus traumes, i la història passada on el protagonista surt de la seva miserable vida fins a aconseguir arribar a Pórtico on la seva vida canviarà radicalment. Per sort els capítols del psiquiatre són més curts, mentre que els altres, on hi ha l’acció són més llargs i entretinguts. La llàstima que es per culpa dels capítols del present sabem que el protagonista acaba sortint viu, com a mínim del primer llibre d’aquesta trilogia dels Heechee que es el nom que s’els hi dona als extraterrestres que han fet això del Pórtico. Si no voleu llegir molts espoilers no li feu massa cas als enllaços, bé com a molt li podeu fer un cop d’ull ràpid al del autor, però tampoc ha fet res de bo a part d’aquesta saga.

No sé hasta qué punto era realmente mareo. El miedo tenía gran parte de culpa. Es imposible no tener miedo cuando sabes que lo único que te separa de una muerte instantánea y horrible es una fina pared de metal hecha por tipos excéntricos desconocidos hace medio millón de años; cuando sabes que estás condenado a ir a algún lugar sobre el que ya no tienes ningún control, y que puede resultar extremadamente desagradable.

Recuerdo una especie de libro en broma que vendían en las ferias cuando yo era pequeño. Se titulaba Todo lo que sabemos sobre los Heechees. Tenía ciento veintiocho páginas, y todas estaban en blanco.

Nota:6/10

Comentaris
 1. ahse ha dit:

  Doncs… Primer i abans de tot el Venus no és habitable.
  Segon, que el becari al carrer.
  Tercer, que no m’explico com es pot traduir “Gateway” com a “Pórtico”, ni que sigui en espanyol!
  Quart, que no em crec això del avorriment dels capítols del psiquiatre, deu ser que no els vas llegir amb l’atenció deguda.
  Cinqué, no entenc què passa si un protagonista surt viu d’un mal rotllo.
  Sisé, no m’agraden els mals rotllos.
  Seté, no veig com pot ser una trilogia feta de 4 o 5 llibres…
  Vuité, millor fes un resum com cal i deixa els spoilers per a la gent que s’està llegint el llibre.
  Finalment, trobo molt fluixos els fragments del llibre que apareixen a aquest post. No sé si un cop més ha fallat el becari o què estava passant, però cert és que m’esperava més.

  • Pons ha dit:

   1) si li fas reformes si
   2) pobret
   3) com ho traduiries tu?
   4) son avorrits de debò
   5) part de l’emoció es saber si viurà o no
   6) ahà
   7) només 3 son llibres el que es diu llibres
   8) ok

   • ahse ha dit:

    1) impossible fer tals reformes
    3) puerta, porta o com a molt portal
    4) torna a llegir-los
    5) aquesta mena d’emocions estressa, per tant s’ha d’evitar (imagina’t viure angoixat perquè estàs llegint un llibre…)
    6) sí!
    7) i la resta què és?

 2. Crític de cine ha dit:

  Ets la segona persona a qui sento (o llegeixo) parlar sobre aquest llibre. L’altre persona, però en parla meravelles i la seva nota seria de 10/10. Ja li demanaré el llibre en quan termini ‘Dança de dracs’

 3. Tomàs ha dit:

  Això del psiquiatre robòtic té el seu què. Et carregues tota una professió de cop, però no dubto que molts pacients ho preferirien.

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s