Cas típic 1377: noi li agrada noia, noi li agrada vèncer al drac

Posted: 2012-11-13 in Llibres

Vencer al dragon – Barbara Hambly (102 de 432 pàgines)

Vèncer al drac està considerada la primera novel·la fantàstica antiheroica  es a dir, que una terra inventada de cavallers, màgia i criatures mitològiques com ara dracs no ens trobem cap heroi que fa cap gesta excepcional, simplement ens trobem gent normal i corrent que intenten sobreviure com podem que al trobar-se en una situació excepcional en comptes de comportar-se amb heroïcitat com tocaria tòpicament s’espavilen com poden. Per remarcar més aquest ambient antiheroic dins la pròpia narració hi ha en Garet, un personatge que creu cegament en les gestes heroiques i que cada cop que descobreix que realment les coses no són així se li cau l’ànima als peus. Tot i això no treu que hi hagi un drac molt gros i molt punxegut que s’ha de treure del mig perquè es realment molest.
S’ha de reconèixer que tota aquesta antiheroicitat té una pega molt i gran i es que en no hi ha gaire acció interessant en el llibre. A més l’autor no es massa àgil escrivint, tota situació ha de ser ben descrita. Per exemple, la llum no pot ser tènue i prou, no, la llum ha de ser tènue com la poca llum que es filtra a través d’un bosc pins espesos en el capvespre. Doncs mira, resulta que puc passar perfectament sense saber el grau exacte de la intensitat de la llum, i com això mil coses.
A la tercera part del llibre, al cap d’unes quantes penuries de pa sucat amb oli, els protagonistes arriben a la cort del amb tota aquella gent tan reial i noble. Això fa que el llibre canviï. Cap a millor? Tot el contrari… Moment en el qual he decidit que ja en tenia prou. Hi ha llibres molt més bons que esperen ser llegits i com de moment encara no tinc del tot ben negociat el pacte amb el Senyor de les Tenebres per aconseguir la immortalitat, el meu temps es limitat.
Nota:2/10

Comentaris
 1. Quadern de mots ha dit:

  M’has engrescat fins que plaf!!
  M’agrada llegir de tant en tant aquest tipus de llibres encara que sigui una lectura previsible i per passar l’estona. Fen-te cas el descarto, hi ha molts llibres millors esperant com sabiament dius.

 2. ahse ha dit:

  Ostres, els becaris… A la tercera part del llibre els protagonistes arriben a la cort del *qui*?? A més l’autor sembla ser autora, es diu Barbara Hambly, el nom surt a la tapa del llibre.

  A part d’això, el drac punxegut no podria fer-se servir per punxar targetes d’ordinadors antics? Algun robot també hi podria entrar al trama, jo de tu li escriuria una carta a l’autora sobre com millorar els llibres.

  • Pons ha dit:

   autor, autora, ves a saber, les dones que escriuen sobre generes fantástic no solen destacar per la seva femeninitat….

 3. Crític de cine ha dit:

  Vaja, per com has començat la crítica del llibre semblava que t’havi agradat, però després queda clar que no ha estat així. Igualment, pica la curiositat el fet de fer llibres de dracs sense cavallers. Jo de moment, hem contento amb la ‘Dança de dracs’

 4. Montse ha dit:

  Però Pons, home, se t’ha escapat el detall més important que t’hauria donat la pista sobre les bondats del llibre i això que surt en la portada: cinc euros. Què esperaves trobar per cinc euros?

  • ahse ha dit:

   El Pons és un bon estalviador, no se li pot retreure que estigui llegint llibres que compraria per 5 euros!

  • Pons ha dit:

   si sapiguessis realment el que m’he gastat per llegir aquest… bé, si digue-li llibre…

   • ahse ha dit:

    L’hauràs prestat de la biblioteca, oi? Llençar 5 euros per un llibre com aquest s’anomena no saber el valor de les coses!

 5. XeXu ha dit:

  No estàs tenint massa sort amb els llibres darrerament, i això fa que nosaltres tampoc, perquè no podem agafar bones idees de lectura. És clar que llegeixes cada cosa que… però alguna idea interessant sí que he tret d’aquí. A veure si ensopegues amb algun llibre bo, que no sigui de Pratchett, si pot ser.

 6. Tomàs ha dit:

  Portes una mala ratxa de llibres. Un 1/10 i un 3/10. Què passa? què és el que està fallant? La selecció, que no valores prèviament el llibre abans de llegir-lo, què agafes llibres que ja saps que no t’agradaran?

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s