Cas típic 1385: noi li agrada noia, noi no li agrada la moderació de comentaris

Posted: 2012-11-23 in Divagacions meves

Tema d’avui: La moderació de comentaris.
No m’agrada la moderació de comentaris. Sembla que retallin la llibertat d’expressió, com si tornéssim a l’època de la censura. Què passa? hi ha coses que no es poden dir? No fos cas que algú defensés unes idees contraries a les de l’autor del bloc, potser?
No em serveix l’excusa de l’spam. Fins hi tot blogger es capaç de detectar decentment els comentaris de spam! ja no cal parlar de l’eficàcia aclaparadora de l’akismet de wordpress. A més, si no us fieu del filtre antispam de blogger sempre podeu activar la validació de comentaris amb les captxes dels collons, que també ho odio bastant, però no tan com la moderació de comentaris.
Quina es la raó de la por als comentaris dels altres? La possibilitat de rebre insults directes? De debó tens tans enemics que es dedicaran sistemàticament a insultar sense parar? Siguem realistes quants comentaris amb insults es poden rebre en un bloc normal? un 0,01% potser? I tan horrible es trobar algú que ha caigut en el teu bloc no saps com e insulta gratuïtament sense solta ni volta? Al insultar sense sentit ja queda palesa clarament la seva estupidesa, què millor que demostrar públicament com d’idiota és?
La idea es tenir un bloc totalment pur i cast, totalment immaculat, exempt al cent per cent de mal rotllo on tot sigui pau i amor? Que guai! En un entorn tan artificial segur que faig feliç a la gent! oh! Miram. Estic fent feliç a la gent. Que bé, soc un home màgic! Del país feliç, de la casa de gominola del carrer de la piruleta! Per cert, intentava ser sarcàstic. Llegeixis la frase anterior amb aquesta entonació.
Il·lús de mi pensava que la idea bàsica dels blocs era permetre crear una bonica blogosfera on tothom es lliure d’expressar la seva opinió. La gràcia es contrastar opinions, veure que tothom no pensa igual que tu, reconèixer que hi ha altres punts de vista i tot i no ser el teu també poden tenir raó o no. Com encaixa aquest concepte amb la restricció dels comentaris moderats? Si només estàs disposat a escoltar els comentaris positius afins a tu i ignorar els altres, tan per tan perquè no tancar els comentaris?
Quan jo veig un bloc amb comentaris moderats de seguida penso malament, de fet, jo sempre penso malament. Soc així, sempre pensant lo pitjor. Penso que el bloc deu tenir un munt de comentaris contraris al pensant de l’autor i només ensenya una petita mostra de comentaris que estan d’acord amb les seves idees i afalaguen al blocaire. I potser no es realment així, potser no té comentaris negatius, però com ho sabem els altres?
De la gent que et llegeix només una part es decideix a fer l’esforç i la molèstia de comentar, i tu encara li goses posar més problemes? Primer el comentarista es llegeix el teu post de cap a fi, d’acord, a vegades un llegeix en diagonal, o només una part, o només frases soltes, o el títol i prou, o de fet no es llegeix res de res, llegir el post no es requisit indispensable. Però bé, no ens desviem del tema. Posem per cas que un comentari acceptable requereix:
1)Haver-te llegit el post
2)Entendre el post
3)Reflexionar sobre el tema
4)Formar-te la opinió al respecte
5)Ordenar el teu pensament en paraules
6)Escriure les paraules
7)Revisar la ortografia
8)Intuir la maleïda captxa i escriure-la
9)Repetir el punt 8 fins a encertar-la.
I després de tots aquests punts què? resulta que el propietari del bloc moderat decideix que el teu comentari no es prou bo per publicar-lo i el llença a la paperera. Ves a pastar!
Si algú es sent eludit perquè el seu bloc té activada la moderació de comentaris, que estigui ben segur que aquest post l’he fet pensant en el seu moderat bloc.

Comentaris
 1. ahse ha dit:

  Visca el Pons! Un comentari que no va alabant la grandesa de l’autor del bloc que el lector astut llegeixi no serveix per a res. Moderar els comentaris és no entendre a quin món vius! A Internet tothom és lliure de ser qui vulgui, com vulgui i quan vulgui. Vols ser una simpàtica avia de 85 anys que acaba de descobrir els ordinadors? Aquí i ara tal com t’ho imagines ho ets, cap problema! Vols ser un jove al cual se li acaben de despertar els instints homosexuals? Cap problema! Vols ser una noia innocent que busca el gran amor de la seva vida? Cap problema! Vols ser un pervertit que busca gent jove per corrompre? Cap problema! Vols ser una puta que busca clients per la xarxa? Cap problema! Vols fer hot line o cyber sexe? Cap problema! Ets un africà o xinés ric que està buscant socis per al seu negocis? Cap problema! Vols que t’enviin un maletí ple de pasta directament al teu compte bancari? Cap problema! T’imagines que en podries ser l’afortunat que guanya un cotxe a una loteria? Cap problema! Vols passar-te per Albert Einstein? És mort, però igualment: cap problema! Qui podria dir que no siguis el seu fill, nebot o algun altre familiar amb IQ per damunt de 130? Tothom pot ser qui vol o qui és, tothom pot tenir opinions, tothom pot comentar i tothom en pot perdre el temps.

  Visca la gran xarxa!! Visca la llibertat virtual! Visca el programari pirata! Mort als DRM!!

 2. ahse ha dit:

  Crec que també hauria d’afegir que la mida importa.

 3. Núria ha dit:

  ha,ha,ha…vaig tenir la moderació activada uns dies…però me’n vaig cansar…penso igual que tu tot i que mai agrada rebre algun insult de persones “anònimes”. Un petó, xiquet!

  • Pons ha dit:

   Amb la moderació de comentaris l’insult el reps igual, amb la diferència que només el veus tu. En canvi amb la moderació desactivada, els altres al veure un insult anònim sense cap sentit en un bloc ja s’ho prenen com que l’insultador es un imbècil.

 4. sa lluna ha dit:

  plas, plas, plas, plas…quina exposició més brillant!!

  My opinion in a next post – per al · lusions –

  Aferradetes, mestre!

 5. aludida ;) súper anti dels insults per la xarxa (sóc molt sensible), així que si els rebo prefereixo que aflorin a la llum jejeje, de moment ningú m’ha insultat, així que he acceptat tots els comentaris, però si que he rebut spam no detectats, per exemple publicitats de cases rurals etc

  • Pons ha dit:

   no es una feinada més gran haver de permetre tots els comentaris? no seria més fàcil esborrar els comentaris spam i ja està?

   • Cap feinada, no rebo tants comentaris. He recordat que em va passar una altra situació en què em va anar bé tenir el “control” dels comentaris, els nens de l’institut hi va haver una temporada que estaven obsessionats en bloquejar-me el bloc (no sé si es pot fer) i només vaig aprovar aquells comentaris més innocents (tot i que no em van arribar a insultar, fan moltes bromes i vaig pensar que no era adequat així van veure que no era un espai per fer-ho, sinó que hi ha tota una feinada darrere).

   • Pons ha dit:

    caram! s’ha de veure la quantitat d’enemics que teniu els dels blocs moderats!

   • jajaja no és una qüetsió d’enemic segons els blocs moderats, sinó d’edat, els adolescents poden ser enemics sempre, i per ells són només bromes

   • ahse ha dit:

    Acabes de reconèixer que tots els adolescents que et coneixen et són enemics, hahaha!

 6. volia dir “no” aflorin, perdó

 7. XeXu ha dit:

  Que malament que estem, avui estic d’acord amb en Pons! Quines coses que passen, estar d’acord amb en Pons…

  Però sí, no m’agrada veure que el meu comentari desapareix i que dependrà de si a l’autor li ve de gust publicar-lo o no. En honor a la veritat, he de dir que ho solen fer, no recordo casos en que hagin vetat el meu comentari. En canvi, el maleït akismet dels wordpress de sobte va decidir que jo era spam.

  Jo no és que pensi malament, cadascú té els seus motius, només és que em molesta. Pot ser que no protegeixin el seu blog contra ‘nosaltres’, sinó contra gent concreta que poden dir coses que no han de venir al cas. Això ho he sentit algun cop.

  Ah, i la verificació de comentaris sí que el senyor blogger o qui sigui se la podria fotre al cul, no hi ha res més molest.

  • Estic totalment d’acord amb tu excepte en la darrera línia… La verificació de comentaris actual de Blogger és fastigosa, però a mi em molesta molt més la moderació de comentaris :-P

  • Pons ha dit:

   segurament aquell dia que l’akismet et va prendre com a spam deuria ser perquè no et vas rentar bé les mans…

 8. tirantlobloc ha dit:

  Os3! En el meu blog es demana autoritzar el primer comentari que s’hi fa. La resta ja entren sols. POns, tu que també ets de WordPress, saps si es pot treure fins i tot la moderació del primer?

  • Reflexionem-hi ha dit:

   Jo sí, jo sí Tirant!! Vés al tauler, a la columna de l’esquerra Opcions, i a dins “Discussió” i allà a “Perquè un comentari aparegui” desactiva “L’autor del comentari ha de tenir un comentari prèviament aprovat”.

   És que un dia em vaig perdre per les opcions del tauler i…

 9. Reflexionem-hi ha dit:

  Hi estic d’acord, Pons! De fet tampoc no hi ha tans comentaris desagradables, de fet jo em pensava que amb aquesta onada independentista que ha patit el Reflexionem-hi hauria de pensar respostes enginyoses per torejar els comentaris fatxilles que em caurien…però no. Ara, t’he de ser sincera, de tant en tant passa pel meu bloc un tal Pons que fa cada comentari… XD

  • Pons ha dit:

   Els comentaris del tal Pons també els conec, la veritat a mi m’agraden. Es més, son els millors comentaris que llegeixo xD

 10. Crític de cine ha dit:

  Vaja, que reivindicatiu t’has llevat avui!! Encara no he rebut cap comentari insultant-me. Qui sap, potser algun dia el rebo i se’m multipliquen les visites. Ja sabem que la gent és molt morbosa.

 11. Totalment d’acord amb en PONS… a mi també em molesta molt escriure un comentari a un blog i trobar-me que estan moderats i no surt… i és perquè a mi m’agrada molt interactuar amb altres blogaires… Per exemple, ara jo estic escrivint això i ja sé què opinen els que han entrat abans que jo i puc respondre’ls a ells també.

  Imaginem que en PONS tingués els comentaris moderats… Jo podria estar dient coses repetides sense sentit, quan seria més fàcil dir “Estic d’acord amb en XEXU”, per exemple… o perdre’m una magnífica explicació d’algú que pensa al contrari que jo i que, potser em podria convèncer.

  Jo modero els comentaris quan faig un joc. Ho faig perquè tothom tingui les mateixes oportunitats ja que no tothom pot entrar a la mateixa hora… els que es lleven més aviat sempre guanyarien :-)

  Fora d’això mai de la vida se’m passaria pel cap moderar comentaris… Trenca el ritme de blogueig…

  Us imagineu un blog reflexiu com el d’en XEXU amb els comentaris moderats?… I un d’entreteniment com el d’en MAC… sense poder fer broma o recolzar les respostes anteriors…

  Jo vaig tenir posades molt de temps (anys) les paraules de verificació fins que Blogger va decidir canviar el seu format i convertir-les en una tortura… Abans era fàcil, quan ho va tornar difícil, les vaig treure.

  Ara bé, des del principi, no he permès comentaris anònims… Ho sento, qui vulgui dir el que sigui: Des de donar-me la raó al cent per cent a dir tot el contrari que jo penso, fins i tot coses poc amables, que ho digui a cara descoberta. A mi no m’agrada parlar amb anònims.

  Dit això, la veritat és que alguns dels blogs que visito i m’agraden, tenen els comentaris moderats.. No m’agrada, em posa nerviosa… em sento com si em faltés llibertat… però penso que potser cadascú té algun motiu especial per posar-ho així i que desconeixem.

  • Pons ha dit:

   pots estressar a la gent que té comentaris moderats a veure si per pesada deixen de moderar-los xD

  • ahse ha dit:

   Hi ha molta gent que prefereix mantenir-se anònima, això de demanar que tinguis una cara a Internet no es fa! O bé acceptes la llibertat virtual i la possibilitat que tothom sigui tothom o bé et vas al carrer tornes a la realitat. La xarxa és gran, anònima i [encara] lliure, l’informació pot fluir i la gent passar-s’ho bé. Ningú no vol el control d’acces que tu demanaries.

 12. Joan ha dit:

  parlar aquí ha de ser com parlar al carrer i estar disposats a que ens piquin la cresta…..apart de que un no és ningú fins que no l’han criticat o replicat. Al carrer no pots moderar, doncs aquí tampoc i de passada dir que hauriem de perdre una mica la por a dir el que realment pensem i no el que els agradarà que escoltin…..

 13. Montse ha dit:

  Oooohhh! Plas plas plas. Llàstima que t’hagi donat per opcions professionals tecnològiques perquè t’he imaginat amb una toga negra fins els peus, assenyalant l’acusat amb un dit implacable i ficant-te el jurat a la butxaca.

 14. Gemma Sara ha dit:

  Jo també prefereixo la no moderació, cada vegada que surt el missatge penso ai, sí, que s’emporten el comentari, i passa això que no veus el que s’ha escrit just abans, però bé, si algun blogaire que segueixo prefereix fer-ho, com sa lluna, doncs tampoc m’importa massa, penso que potser li agrada tenir més control del blog. Tampoc m’agrada la verificació i la vaig treure del blog, encara que m’arriba algun spam plasta. En tot cas, si vols entrar a casa d’algú, has de fer-ho per la seva porta, no?

  • Pons ha dit:

   jo només aviso que al final un es cansa de qui et convida a casa i al sortir et registra les butxaques no fos cas que t’hagis emportat un sabonet del bany…

 15. Marion ha dit:

  M’has fet pensar.

  Una amiga, col.lega de feina, que també té un bloc em va aconsellar que posés els comentaris moderats, ja que treballem amb adolescents i no és pas que vagi esbombant per la feina que tinc un bloc, però de vegades les coses es “filtren” sense el teu consentiment i si no s’ha filtrat , et ben asseguro que ells són capaços de descobrir fins i tot el teu grup sanguini (tenen moooolts recursos). I, tal com diu Aficionatsalssenders, per a ells segons quines coses només són bromes i és ben cert. Vull dir que d’enemics no en tenen res, però a pesadets i a maleducats… de vegades, ningú els guanya i l’anonimat dóna peu a ser-ho.

  Clar, jo que sóc bastant noveta amb el tema dels blocs, llegint el comentari de l’Assumptabloguera m’acabo d’assabentar que pots no acceptar els comentaris dels anònims. Potser demà hauria d’esbrinar com puc treure aquesta opció i potser així m’estalviaria maldecaps.

  Maldecaps que, des que vaig començar el bloc, no he tingut i que potser no tindré mai. Per ara ho he publicat tot, fins i tot el que ha estat una mica irreverent, però això no em preocupa. Amb la moderació només volia evitar les tonteries de les quals et parlo en el primer paràgraf.

  De totes maneres t’haig de dir que el teu post m’ha obert els ulls en un tema que ni tan sols hi havia pensat.

  Reflexionaré sobre la qüestió de la moderació i de l’anonimat.

 16. Marion ha dit:

  He dit que reflexionaré, no que ho canviï, eh?

 17. rits ha dit:

  A mi tp m’agraden, i la verificació la trobo una mala cosa per als demés. Em fa una ràbia!! i cada vegada posen combinacions més difícils!!

  No sé, trobo que tp tenim blogs transcendentals ni polítics ni res d’això, … i a més, si ho fossin… què?

  Ai no sé, alguna vegada m’ha fet mal algun comentari, xò potser era xq estava tonta o m’afectava molt el que es deia, xò amb perspectiva, tot s’ha de respectar.

 18. Tomàs ha dit:

  Definitivament estic veient uns posts diferents en el teu bloc. Ho he dit en un comentari anterior, però sembla que això es confirma.

  Estic d’acord amb tu, però per la mateixa regla de tres, si algú vol filtrar tots els comentaris o fer que el seu Bloc sigui privat, allà ell o ella, penso que tindrà les seves raons.

  • Pons ha dit:

   es clar, cadascú a casa seva fa el que vol. Però després que no s’estranyin si els altres opinen sobre la seva controvertida decisió

 19. […] tercer lloc trobem el cas típic 1385: Moderació de […]

 20. […] Verificació per Captcha La segona cosa que més odio dels blocs (just per sota de la moderació de comentaris) són les maleides verificacions per Captcha que posa Blogger, bé, concretament posa un reCaptcha. […]

 21. […] post sobre el test de Captcha, espero que capteu la indirecta… Actualització 2: Els de la moderació de comentaris que no us estranyi rebre comentaris […]

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s