Cas típic 1398: noi li agrada noia, noi li agrada el Evangeli del Monstre Espagueti Volador

Posted: 2012-12-12 in Ciència, Llibres

El evangeli del Monstre Espagueti Volador (167 pàgines)

Moltes vegades he parlat de la meva religió, el pastafarisme, suposo que ja la deveu conèixer tots, fins hi tot hi ha algun dels seguidors habituals del bloc en deu ser també seguidor. Es normal, es de llarg a millor religió possible.
El pastafarisme gira al voltant d’un Deu conegut com el Monstre Espagueti Volador (MEV) o Flying Spageti Monster (FSM) o si ho voleu Monesvol, que no es altre que un munt d’espaguetis amb dos mandonguilles com a ulls.
Com a tot bon devot no podia ser que encara no hagués llegit el llibre sagrat de la meva religió: El Evangeli del Monstre Espagueti Volador. Us el podeu baixar en l’anglès original o si el vostre anglès més mediocre teniu la versió traduïda.
Per una banda ens explica l’origen real de la religió, que va ser creada per fer front al creacionisme que afirma que si la teoria de l’evolució, es justament només una teoria, perquè no ensenyar a les escoles altres teories com ara el disseny intel·ligent. Es a dir que si ha uns fanàtics religiosos que defensen que la evolució es falsa i que va ser Deu que va crear tots els éssers vius tal qual estan actualment, perquè no crear una religió que afirmi que no només això sinó que aquest Deu te forma d’espagueti i amb els seus apèndix tallarinesc tot ho pot fer? Per si no fos poc el pastafarisme predica l’estil de vida pirata, ja sabeu, un pedàs a l’ull, un lloro a l’espatlla, un vaixell i tota la pesca.
A part de defensar teories absurdes, que pensades fredament estan exactament al mateix nivell d’absurditat que el disseny intel·ligent, també refà la història de la humanitat de manera que el pastafarisme sempre ha estat present influenciant els moments més importants de la història.
L’evangeli aprofundeix en tot el culte que hi ha darrera de la millor religió del mon. Una religió que, contràriament a la majoria, per defensar la seva fe no ha provocat mai cap víctima. Al contrari es una religió pacífica que no castiga només recompensa. Es parla d’un cel amb un volcà de cervesa i una fàbrica de streapers. Sobre l’ifern, diuen que si es que realment existeix, la cervesa deu haver perdut el gas i les streapers potser tenen malalties venèries…
Lo bo del pastafarisme es que no està enfrontada amb la ciència. El pastafarisme simplement accepta tot el que diu la ciència i afegeix el que aquesta no dona de moment. Fins hi tot si alguna vegada la ciència es capaç de demostrar la no existència d’un ésser que es impossible de detectar com posem per cas el Monstre Espagueti Volador, el pastafarisme ho acceptarà sense problemes, no se pas si altres religions serien tan tolerants…
Las frases del llibre les deixo per demà, que n’hi ha moltes de bones i m’estresso si treballo massa.
Nota: 6/10

Comentaris
 1. ahse ha dit:

  No sona malament això de viure com a pirata però falten alguns valors morals, no? On és la ètica d’aquesta religió? Quan tot és només qüestió de fe les coses acostumen no rutllar…

 2. Sergi ha dit:

  Jo em vaig convertir al pastafarisme en un viatge espiritual al Japó, després de provar els Ramen. És obvi que li dóna mil voltes a qualsevol religió antiga. No obstant això, no deixo de fer-me preguntes sobre la bondat del Sant Espagueti. Per exemple, és una religió apta per celíacs? Si l’Univers va ser creat pel Sant Espagueti, d’on va sortir el blat amb què es va crear el Sant Espagueti?

  • Pons ha dit:

   Sí, també hi ha pasta sense gluten
   El MEV sempre hi ha sigut, no te sentit preguntar-se que hi ha havia abans del MEV o com està format el MEV perquè abans del MEV no existia res

 3. Crític de cine ha dit:

  Crec que hem farè devot d’aquesta religió; però només un 6 sobre 10 per a l’evangeli d’una religió que defenses tan aferrissadament??

 4. XeXu ha dit:

  Resulta igualment creïble el pastafarisme que el creacionisme, la veritat és que no entenc que aquest segon encara tingui més seguidors i s’ensenyi a les escoles. Properament també a casa nostra, de la mà de Wert, si no temps al temps. Si és una religió que accepta la ciència, jo m’hi apunto, però tampoc es pot esperar de mi que sigui massa devot, la veritat.

  En resposta al que diu en Sergi, els celíacs serien els ateus d’aquesta religió, no?

  • Pons ha dit:

   no cal menjar pasta per ser seguidor d’aquesta religió, igual que no cal anar vestit de pirata. Els seus principis son laxos. De fet ni tan sols té manaments, té “realment preferiria que no” però sense cap mena de imposició: Son aquests: http://pastafarismo.wikia.com/wiki/Los_Diez_Condimentos

   • XeXu ha dit:

    Ostres Pons, he fet una ullada als condiments d’aquesta relició i em semblen una meravella, molt millors que els manaments cristians! No ho dic en broma, cap imposició, cap crida al fanatisme, només una creença per portar dins i una presència a la que sempre encomanar-te… a veure si acabaré trobant la meva fe al cap i a la fi…

 5. Yáiza ha dit:

  Francament, llegeixes coses molt estranyes, Pons!

 6. Reflexionem-hi ha dit:

  i les streapers del cel i l’infern no són víctimes? :(

 7. Tomàs ha dit:

  Potser el que no m’agrada és que en dieu Religió. De religions ja n’hi ha prou. Per la resta, doncs em sembla bé la irreverència, la diversió i la manera desenfadada de plantejar temes que per altres religions són serioses. El millor, és que com a seguidor el pitjor que et pot passar és tenir un mal de panxa dels espaguetis i les mandonguilles.

  Ara bé, només un 6/10 per a la vostra “Bíblia!?

  • Pons ha dit:

   Puntuar alt un llibre de la teva religió simplement perquè defensa la teva religió es de fanàtics, tot el contrari del que volem en el pastafarisme.

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s