Cas típic 1456: noi li agrada noia, noi es troba amb un forat negre per casa

Posted: 2013-03-04 in Monogràfic

Avui us porto unes quantes dades sobre cosa nostra, es a dir, els Sistema solar.

Us heu preguntat mai què passaria si un forat negre entrés al sistema solar? Si tothom es podria imaginar que no passaria res de bo…. però exactament què passaria? El meu amic Yuri i la seva pissarra ens ho expliquen detalladament, es llarg, però val la pena llegir-ho.

Per què la lluna (o el sol) a vegades es veu més gran? Hi ha un parell de teories al respecte, però sembla que cap de les dues no acaba de convèncer del tot. Llegiu-les i jutgeu vosaltres mateixos.

Sabeu que es el Globe? Es tracta de un sistema solar fet a escala, on l’edifici del Globe representa el sol ( de pas, es tracta del edifici en forma d’esfera més gran del mon amb els 110 metres de diàmetre). A diferents distàncies del Globe es troben els altres planetes amb les seves respectives mides.

La distància entre la terra i la Lluna. Quant mirem de nit al cel i veiem la lluna, diem “guaita”, això està aquí mateix, però realment no es tan aprop com ens pensem la majoria de mortals. En aquesta imatge es veu a escala (of course…) la mida de la terra i la lluna i la distància que els separa.

Per acabar una frase simpàtica dels meus amics de Microsiervos:

Esto va a ser mas largo que un día venusiano sin pan

Comentaris
  1. ahse ha dit:

    M’he llevat tard i no tinc suficient temps per llegir-me tot. Hauré de repassar aquest post més tard.
    Només dic que les maquetes sueques no en convencen gaire.

  2. el porquet ha dit:

    Jo com que sóc ferm defensor de la teoria creacionista… NO!

  3. XeXu ha dit:

    Ostres, el que més m’ha interessat és això del Globe, desconeixia la seva existència. Veig que l’equivalent al sol és l’edifici esfèric més gran del món, no el més gran de tots, que suposo que serà el Burj Dubai aquell o com es digui. Increïble que estigui fet a escala i que Plutó (que no ho saben que ja no és un planeta?) estigui a 300km! Això sí que deu fer el ‘monument’ més gran del món, m’han vingut ganes d’anar-ho a veure, ha de ser curiós.

  4. Sílvia ha dit:

    No coneixia el Globe, aquí de tant en tant s’aprenen coses noves.

  5. cantireta ha dit:

    Si estés a 300 km, encara hi aniria uns dies, a Plutó. Sempre interessant, xiquet.
    Bon diiluns.

  6. Crític de cine ha dit:

    Vaja, jo que tenia pensat anar a fer un passeig a la lluna i resulta que està tan lluny. Doncs crec que passaré i m’aniré a passejar per La Rambla de Barcelona.

  7. Montse ha dit:

    Com que sóc la presidenta de la comunitat, tot ha sigut llegir el títol i fer un bot per trucar a Maphre. Ai, estic molt perjudicada! :(

  8. Alba ha dit:

    Sempre m’ha agradat mirar el cel i imaginar-me qüestions com les que apuntes. Clar que jo de números no m’hi entenc i em fan una mica de mal de ventre, però sí que m’he plantejat el tema dels forats negres….. Crec que seria un pim pam no??

  9. rits ha dit:

    els dies venusians son allò d’un dia més llarg que un dia sense pa, no? (no recordo ben bé la frase feta…. ais!!)

    Lo del forat negre em recorda una notícia que he llegit avui i digne de la teva curiositat. Florida és un estat on hi ha risc constant de “socabones”, que es facin forats a la terra. Fins ara no havia hagut cap víctima xò fa uns dies un home mentre dormia va ser engollit per un forat. No l’han trobat.

    Esgarrifa si, xò no em diguis que no és friki? A que en faran una peli de terror?

  10. Gemma Sara ha dit:

    L’article del Yuri té molt bona pinta, però em costa, m’ha agradat recordar que la Terra té 4.500 milions d’anys i que li queden 4.500 més, és que ens agrada celebrar l’aniversari de la Terra. Em sembla que incorporaré això del dia venusià!

  11. Tomàs ha dit:

    Al principi pensava que anaves a parlar de la Màfia, però després ja he vist que volies dir “casa nostra”. Les dimensions de l’Univers és una de les primeres coses que se’ns escapen. Són difícils de comprendre i per tant, també ho són les distàncies. La distància entre la Terra i la Lluna és una distància molt gran o molt petita, en funció de amb què la comparem. En termes terrenals, és una gran distància, en termes espacials és una distància modesta.

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s