Cas típic 1497: noi li agrada noia, noi li agrada agafar l’autobús

Posted: 2013-04-30 in Entreteniments

L’enigma d’aquesta setmana es:

Una dona sap que cada hora passen 6 autobusos del tipus B i 6 del tipus A, i qualsevol dels dos tipus li serveix així doncs mai es fixa amb els horaris ja que passen molt sovint, i així que sempre agafa el primer que arriba sense tenir en compte l’hora, i es fixa que per mitjana, 9 de cada 10 vegades agafa l’autobús A.
Explica el per que de la diferencia de proporcions alhora d’agafar el autobús (posa un exemple de una possible taula d’horaris).

Pel que fa l’enigma de fa dos setmanes:
Una persona té uns cubs, amb els quals intenta formar una quadrat, però li falten 7 cubs. Llavors vol fer un quadrat més petit, però li sobren 10 cubs. Quants cubs té?
Solució:
7 +10 = 17, per tan 17 es la diferència entre 2 quadrats.
17 = n^2 – p^2 = (n+p) * (n-p) = 1*17
Llavors com que son consecutius n-p = 1, llavors n + p = 17
I trobem que els únics nombres consecutius que sumen 17 son el 8 i el 9
Llavors la persona té 8^2 + 10 = 74 cubs.

Guanyador:McAbeu i mig punt per l’allau per posar l’equació.

Comentaris
 1. ahse ha dit:

  Explico:

  Com que es tracta d’una dona, 1 setmana de cada 4 la dona tindrà alteracions hormonals que li impediran fixar-se en l’importància del tipus d’autobús que està agafant, ja que qualsevol dels 2 li va bé.

  Que una dona agafi 9 de cada 10 vegades l’autobús A no implica una possible taula d’horaris, perquè les dones tenen la regla i per tant cap dona no pot ser de fiar. És molt probable que si es tractes d’un home, el 9 de cada 10 canviaria a un 7, un 5 o un 4.

 2. McAbeu ha dit:

  Per una mòdica comissió, puc dir quin dia va sortir al XAREL-10 el mateix enigma (plantejat d’una altra manera) on trobareu la solució. S’accepten ofertes! ;-D

  • Pons ha dit:

   Fent negoci a costa del meu bloc, quins nassos! Jo vull una part del benefici!

  • ahse ha dit:

   Si jo ja ho explicat tot gratis, com pots venir tu despres demanant comissions?? A més a més, pel dibuix que tens associat diria que no tens pinta de dona: com pots donar solucions llavors a un problema de dones?!

 3. Yáiza ha dit:

  Si el servei és regular, com seria desitjable, cada bus passa cada 10 minuts. Però enlloc diu que vagin perfectament intercal·lats, així que si el bus A passés per exemple a un punt, i 10, i 20, i 30, etc; i el bus B passés judtament després, és a dir, a i 01, i 11, i 21, i 31, etc. doncs en aquest cas és molt més probable que hi vagi a l’hora que ho vagi agafi el bus A. Només anant-hi justament en 10 comcrets de 60 d’una hora, passaria primer el B.

 4. Yáiza ha dit:

  Ui, que mal escrit!! Hehehe, esperp que s’entengui. Al final volia dir “en 10 minuts concrets”.

 5. sa lluna ha dit:

  Doncs té molta sort, a mi em deixen tirada sempre!!

  Molt bon dia!!

 6. Gemma Sara ha dit:

  Jo anava dir això que diu la Yáiza, a no ser que hi hagi truc, perquè em sembla massa fàcil, o sigui, que arriba a l’hora exacta que passa l’A i agafa l’A… (és que encara que no ho sàpiga, és una dona de costums molt regulars…)

  • Pons ha dit:

   massa fàcil, massa fàcil… doncs d’aquí dos setmanes en posaré un de tan dificil que ningú no el sabrà resoldre!!

 7. Montse ha dit:

  En una hora passen 12 autobusos? 12? Ho sento, no puc resoldre l’enigma, no dóna unes xifres que el meu enteniment pugui assimilar. 12 per hora! Uooh!

 8. Marion ha dit:

  Pasopalabra!

 9. ahse ha dit:

  Gran Pons, perdona’m l’indiscreció, però pot ser que des de tenir el noi un problema amb els sostenidors tots els posts s’hagin transformat en “noi li agrada noia, noi li agrada …”? Pot ser que això no sigui una coincidència?

 10. […] Pel que fa l’enigma de fa dos setmanes: Una dona sap que cada hora passen 6 autobusos del tipus B i 6 del tipus A, i qualsevol dels dos tipus li serveix així doncs mai es fixa amb els horaris ja que passen molt sovint, i així que sempre agafa el primer que arriba sense tenir en compte l’hora, i es fixa que per mitjana, 9 de cada 10 vegades agafa l’autobús A. Explica el per que de la diferencia de proporcions alhora d’agafar el autobús (posa un exemple de una possible taula d’horaris). Solució: Els horaris dels autobusos podrien ser Línia A: 10:09 – 10:19 – 10:29 – 10:39 – 10:49 – 10:59 Línia B: 10:10 – 10:20 – 10:30 – 10:40 – 10:50 – 11:00 Guanyadora: Yaiza […]

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s