Cas típic 1717: noi li agrada noia, noi segueix pensant en corbates

Posted: 2013-09-03 in Entreteniments

Avui tocaria oferir-vos el guanyador de l’últim enigma i anunciar-vos un nou enigma. Però donat que ningú l’ha encertat i que suposo que serà que amb l’excusa de l’estiu la gent marxa de vacances i s’oblida de tot i no té ganes de pensar, us dono una setmana més per endevinar l’enigma de les corbates. Recordem l’enigma per si us fa mandra prémer l’enllaç anterior:

3 corbates blaves costen 20 euros. 2 corbates grogues i una vermella costen 20 euros també. El senyor Blau, el senyor Groc i el senyor Vermell compren entre els 3, 30 corbates per 300 euros, triant cada un les corbates del color del seu nom, i com a mínim s’emporten 1 corbata.
El senyor Verd ha pogut saber els nombres respectius de corbates comprades per els senyors Groc, Vermell i Blau, sabent simplement que un dels 3 nombres era igual al nombre de corbates verdes que ell tenia. Qui ha comprat mes corbates? el senyor Groc o el senyor Blau?

Vist que es complicat, com a pista us diré que la segona part de l’exposició de l’enigma es tan o més important que la primera. Ja podeu posar-vos a utilitzar això que guardeu dins del crani.
Per cert, recordeu que al ser una enigma repetit, no deixaré 2 setmanes fins al proper enigma sinó tan sols una setmana.

Comentaris
 1. ahse ha dit:

  Com ja ho he dit abans, 3 corbates blaves no poden costar 20 euros. Ni que siguin amb ratlles o quadradets! 3 corbates blaves mai no costaran 20 euros dins del sistema economic d’aquest planeta. Mai!

  Em nego perdre més temps amb un problema erroniament enunciat. És igual si es diu enigma o caça-gossos, tothom sap que els fantasmes només existeixen en algunes ments.

  • Pons ha dit:

   I si pujo el preu de les corbates, què tal?
   3 corbates blaves costen 60 euros. 2 corbates grogues i una vermella costen 60 euros també. El senyor Blau, el senyor Groc i el senyor Vermell compren entre els 3, 30 corbates per 900 euros, triant cada un les corbates del color del seu nom, i com a mínim s’emporten 1 corbata.
   El senyor Verd ha pogut saber els nombres respectius de corbates comprades per els senyors Groc, Vermell i Blau, sabent simplement que un dels 3 nombres era igual al nombre de corbates verdes que ell tenia. Qui ha comprat mes corbates? el senyor Groc o el senyor Blau?

 2. XeXu ha dit:

  A mi, ni que em donessis tot un altre estiu per pensar.hi…

 3. Sergi ha dit:

  L’única informació que hi veig en la segona part de l’enunciat és que UN dels tres nombres és igual al del senyor Verd. És a dir, que no en són dos ni els tres. I això ja quadrava amb la meva solució, que entenc que és una solució correcta al problema.

  Bé, no del tot. He vist que m’he equivocat en un número. Torno a donar la meva solució sense l’error que he vist:

  6 blaves (6,67*6= 40 euros), 8 grogues (2,5*8 = 20 euros) i 16 vermelles (15*16=240 euros). Total, 30 corbates i 300 euros.

 4. McAbeu ha dit:

  Jo encara hi estic de vacances… i les vacances i les corbates no acaben de quadrar.

  (Sí, admeto que és una excusa per no posar-me a fer càlculs a aquestes hores)

  • Pons ha dit:

   M’ho haig de pendre com una venjança per no haver participat en la endevinalla del teu post 1500?

  • ahse ha dit:

   Només cal que diguis el preu de les corbates blaves que anaven 3 a 20 euros. Si creus que pots!

   • McAbeu ha dit:

    No em faràs caure en la trampa, AHSE, és evident que 3 corbates, siguin blaves o amb ratlles o de quadradets, no poden costar de cap manera 20 € en el sistema econòmic d’aquest planeta. Mai!!!

 5. Yaiza ha dit:

  Ja m’has donat una distracció per la mitja horeta de tren de tornada. Aquest vespre dic alguna cosa!! (O no!)

 6. Laura T. Marcel ha dit:

  Uff, ja m’he fet un lio i si no hi ha una solució única i tot pot ser relatiu…Em rendeixo. Espero que no sigui una raonament del absurd!

 7. […] La solució del enigma anterior: Com que el senyor verd ha pogut saber els 3 números de corbates sabent tan sols que un d’ells era igual al nombre de corbats verdes que ell mateix tenia. Per tan en totes les solucions possibles apareixen almenys 2 vegades nombres del 1 al 27, per tan el senyor Verd no hagués pogut deduir res, llavors com que el número 28 només pot aparèixer una vegada, i es el cas que el senyor Vermell compri 28 corbates, llavors el senyor Verd té 28 corbates, per tan el senyor Groc i Blau només han comprat una corbata El guanyador es: A falta de ningú millor a qui donar-li el premi li donarem al Sergi […]

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s