Cas típic 1724: noi li agrada noia, noi li agrada aigualir el vi

Posted: 2013-09-12 in Entreteniments

La solució del enigma anterior:
Com que el senyor verd ha pogut saber els 3 números de corbates sabent tan sols que un d’ells era igual al nombre de corbats verdes que ell mateix tenia. Per tan en totes les solucions possibles apareixen almenys 2 vegades nombres del 1 al 27, per tan el senyor Verd no hagués pogut deduir res, llavors com que el número 28 només pot aparèixer una vegada, i es el cas que el senyor Vermell compri 28 corbates, llavors el senyor Verd té 28 corbates, per tan el senyor Groc i Blau només han comprat una corbata
El guanyador es: A falta de ningú millor a qui donar-li el premi li donarem al Sergi

L’enigma d’aquesta setmana:

Un vas conté vi i l’altre conté aigua, els dos amb la mateix quantitat. S’agafa una cullerada de vi i es posa en l’aigua, es remou bé, i després es posa una cullerada de la mescla i es posa en el vas del vi. Hi ha més vi a l’aigua o més aigua al vi?

Per cert, recordeu que la solució al enigma i el proper enigma no es la setmana que ve, es d’aquí dos setmanes, lo la de la setmana passada va ser un cas especial.

Comentaris
 1. ahse ha dit:

  Una solució-estafa a un enigma-estafa, la veritat és que té sentit. No tornaré a preguntar pel preu de les corbates, això sí que no té sentit!

  Respecte a la pregunta actual, la resposta és: a.

  • Pons ha dit:

   lliçó moral: No compris corbates

   • ahse ha dit:

    No et preocupis, com a personatge femení que resulta que sóc no sento cap necessitat d’utilitzar corbates. I si hauria de fer regals no en podria comprar cap, no m’agraden les corbates.

 2. McAbeu ha dit:

  Interessant la solució de l’enigma de les corbates, he de reconèixer que ni me’l vaig plantejar aquest mètode de resolució.

  Pel que fa a l’enigma d’avui, aquest sí que el tinc més clar. Però com que ja va sortir al XAREL-10 deixaré que algú altre doni la solució.

 3. Sergi ha dit:

  Has posat malament l’enllaç a l’enigma anterior i no tinc ganes de buscar-lo un altre cop per deduir quant val cada corbata. De tota manera ja intueixo que a l’enunciat hi faltava una condició i és que les corbates havien de costar un preu rodó, sense cèntims.

  Sense aquesta condició continuo pensant que la solució que vaig donar era 100% correcta.

  PD: Vaig a gastar-me el premi en… bé, ja ho decidiré.

 4. Loreto Giralt ha dit:

  Veig que ja tornes a estar al 100 %!

 5. Sergi ha dit:

  Ah, l’enigma d’avui tampoc el resoldré perquè sóc químic i jugo amb avantatge. Bé, de fet, buscant-li les pessigolles a l’enigma es podrien donar solucions diferents a les “del llibre”. Si tenim en compte que el vi conté de per si una gran quantitat d’aigua (potser un 80% o més), està clar que al vi hi ha més aigua que aigua al vi (però no perquè hi haguem posat una cullarada de més)

 6. Levanah ha dit:

  La sol•lució no dependrà si el vi es bo o no oi? he intentat fer l’experiment de forma física amb un vi de la Terra Alta. Conclusió: el vi amb una cullerada d’aigua es pot veure, l’aigua amb una cullerada de vi… ah no que no anava sobre palatabilitat l’enigma. Crec que beure’m el vi m’ha posat tonta… Be hauria pogut ser l’enigma amb llet.
  Millor marxo a dormir jajajaja

  • Pons ha dit:

   Encara que no acabes resolent l’enigme com a mínim t’ho passes bé, suposo que aquest era l’objectiu final…

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s