Cas típic 1765: noi li agrada noia, noi li agrada anar pel carril bici

Posted: 2013-11-08 in Divagacions meves

La gent més observadora s’haurà donat compte que a vegades hi ha una franja de color granat sobre l’acera. No em refereixo a les taques de sang seca que hi pugui haver. Si en el teu barri les taques de sang son tan habituals que formen tota una franja, et lamento comunicar que vius en una zona on el preu del sòl s’està revalorant a la baixa. Aquesta franja grana tampoc es cap zona especial d’aparcament com serien la zona blava o la zona verda, per tan no hi aparquis el cotxe. Aquesta franja misteriosa es tracta del desconegut carril bici.
Un ciclista té prioritat sobre qualsevol vianant que es trobi sobre el carril bici. Es més! Es totalment legítim que el ciclista atropelli al vianant que està envaint el seu espai. Es més! Es una obligació que el ciclista atropelli al vianant que està envaint el seu espai. Es més! El ciclista podrà demandar al vianant pels danys ocasionats a la seva bici provocats per la cara tan dura que té el vianant per envair l’espai exclusiu de les bicicletes.
Llàstima que la realitat no correspongui amb el que seria lo ideal. En la realitat el ciclista ha d’anar esquivant a la gent mentre aguanta bàsicament dos tipus de mirades. La primera la de terror. Tal com si el ciclista anés muntat sobre un elefant asiàtic, la gent el mira amb cara d’autèntica paüra i s’aparta desmesuradament d’ell. Però el segon tipus de mirada encara es pitjor, es la mirada Steve Buscemi. Es aquella mirada de fàstic que ve a dir que el ciclista es una molèstia que gosa passar per la seva acera, efectivament, l’individu creu que es el propietari legítim de tota l’acera.
Però el més divertit de tot es la criminalització general que es fa quan un ciclista té un incident amb un vianant. Llavors de seguida apareixen cartes als diaris on es parla sobre que totes les bicis son un perill, que tots els accidents son culpa directa o un indirecta d’una bici, que les víctimes mortals provocades per bicicletes es poden contar per milers. Que s’ha d’apartar a les bicis dels carrers. Que s’hauria de pagar la matriculació de la bici, pagar una assegurança i pagar permís de circulació per la bici. Formar un cos especial de policia dedicat a la detenció dels perillosos ciclistes, aplicar-lis la llei antiterrorista, afusellar-los i enterrar-los en una fosa comuna, perquè en temps de Franco no hi havia aquests problemes amb els ciclistes.

Comentaris
 1. ahse ha dit:

  Si ets a Dinamarca o a Holanda segur, però aquí… què va! Jo aquí em fico amb patins pels pocs carrils bici buids que en trobo i de tant en tant aconsegueixo que s’aparti alguna boja amb el cotxet del bebe, alguna iaia que encara té vista, o de tant en tant algun adult extraviat que malgrat tot presta una certa atenció al seu entorn.

  • Pons ha dit:

   Com si no en tingués prou amb els vianants que envadeixen els carril bici a sobre hi ha patinadors, vaja xD

   • ahse ha dit:

    Home, clar! Si tot just existim per espantar als vianants que es fiquen als carrils bici!! Si no fos pels patinadors els vianants us llençarien coctels Molotov als ciclistes que es fiquen pels carrils bici.

 2. jpmerch ha dit:

  Les bicis gaudeixen de privilegis que no tenen els vianants. A veure, has vist mai alguna taula de terrasseta de bar sobre el carril bici?

  • Pons ha dit:

   Taules de terrasses? Estàs sent irònic? Jo he vist carrils bici amb taules, amb sacs d’obra, amb cotxes aparcats, amb motos aparcades, amb iaies aparcades fent-la petar, amb faroles, pals elèctrics, semàfors, contenidors d’escombraries de tots els colors, fins hi tot arbres plantats!

   • jpmerch ha dit:

    I jo també. Tot això no és “legal”, però, una terrassa de bar que ocupe tres quartes parts d’una vorera de 2 metres d’ampla, si paga a l’ajuntament sí que ho és.

 3. Clidice ha dit:

  Els vianants odien els conductors, els conductors odien els vianants, però ambdós coincideixen en una sola cosa: odien els ciclistes. :)

 4. XeXu ha dit:

  Males experiències darrerament? Ja es veu que sí. De vegades és difícil no passar, com a vianants, pel carril bici, simplement per tal com estan muntats. He de dir que intento fixar-m’hi, que si n’he de creuar un o caminar per un sempre miro que no vingui cap ciclista, en part per no perdre mal, però també perquè considero que té preferència i que no podem ser un obstacle per ells. Ara, exigeixo les contrapartides, és clar. Així com jo miro de respectar el seu espai, també em cago en la mare que els va parir quan tenint un carril per ells allà mateix passen per la vorera o per on els surt dels collons. Aquí no se salva ningú, és el problema de no viure en un país civilitzat o respectuós. Els vianants actuen com tu dius, però els ciclistes no són millors, espero que hi estaràs d’acord.

  • Pons ha dit:

   Jo no dic que els ciclistes siguin un exemple de civisme, bé, jo si, però els altres no, cap, definitivament soc l’únic.

  • ahse ha dit:

   A Copenhaguen si et pillen pel seu carrer mentre no hi ha cap semafor et passen per damunt sense més. :-P

 5. McAbeu ha dit:

  No hauríem de generalitzar, jo conec almenys un parell de vianants que respecten el carril bici i els ciclistes. I segur que si els busqués també trobaria un o dos ciclistes que respecten els vianants i que no van en bici per la vorera com si estiguessin en el circuit d’un velòdrom. Bé, potser dos no però un segur que sí.

  • Pons ha dit:

   Llàstima que sigui tan complicat coincidir amb aquests dos vianants que respecten l’espai del ciclista, per mala sort sempre em trobo amb els 7.000.000.000 restants

 6. Sílvia ha dit:

  Són uns incompresos els ciclistes, no s’han adaptat bé ni a la vorera ni a la carretera. La cançó és un bon himne ciclista.

 7. Bruixeta ha dit:

  Països con Holanda es el paradís dels ciclistes, hi vaig ser aquest estiu i no varem morir atropellats per les bicicletes de miracle! Estaria bé que aquí se’ls tinguis el respecte que se’ls te allà. Això si, sense les imprudències que fan allà ( parlar per mòbil, portar auriculars amb la música a tope…)

  • Pons ha dit:

   Com si no hi hagués conductors de cotxe que escoltèssin música a tot drap, parlèssin pel mòbil i fins hi tot escrivíssin WhatsApps. I posats a triar prefereixo que m’atropelli una bici que un cotxe.

 8. sa lluna ha dit:

  És un perill anar en bici, jo de tu m’ho pensaria …
  has pensat anar en somera? tothom et donaria pas.

  Bon cap de setmana! :)

 9. rits ha dit:

  Els tinc pànic als carrils bici, tant pels vianants com si fos (xq no m’atreveixo) ciclista.

 10. ahse ha dit:

  Els diumenges hauriem de poder llegir alguna mena de missa pastafariana, sense arribar als blocs de cuina, és clar.

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s