Cas típic 1888: noi li agrada noia, noi li agrada dedicar temps al bloc

Posted: 2014-04-30 in Blog

Aprofitant que el 1888 es nombre ben maco amb tants vuits, perquè tothom sap que els vuit molen, i no es pas casualitat que el bloc hagi fet 8 anys aquest mateix any aprofito per fer una mica de reflexió, sobre el temps dedicat al bloc.
Deixant de banda el temps que trigo contestant els comentaris dels lectors (a vegades fins hi tot llegint els comentaris dels lectors!), descomptant també el temps que dedico a comentar els vostres blocs (fins hi tot a vegades llegint els vostres posts!). A part deixo també la feina extra de mantenir les diferents pestanyes del bloc. Per tant, comptant només el temps exclusiu que trigo en fer el post pròpiament em surt que de mitjana trigo 25 minuts en fer cada post. Us sembla molt 25 minuts? Penseu que hi ha casos típics  que fan pujar la mitjana de temps com ara el 1809, 1764, 1500, 1420, etc. A més a més, penseu que fer un post en aquest bloc implica varis passos:

 1. Pensar un contingut interessant pel cas típic.
 2. Recollir material de diverses fonts (aquí he descomptant el temps que acabo perdent no se com mirant vídeos de gatets al youtube)
 3. Organitzar en el meu cap el contingut del post.
 4. Escriure el post, o dir-li el becari que l’escrigui.
 5. Ressaltar amb negreta paraules importants i afegir enllaços.
 6. Rellegir el post per veure que està ben cohesionat i sense falles d’ortografia.
 7. Numerar el cas típic i programar-lo pel dia corresponent.

Per tant, si multipliquem 1888 casos típics x 25 minuts en surten 47.200 minuts dedicats al bloc. Això equival a 786 hores i 40 minuts, que equival a 32 dies sencers, 18 hores i 40 minuts de la meva vida dedicats única i exclusivament a escriure posts pel bloc. La pregunta inevitable es: Què collons estic fent amb la meva vida?! Podria haver dedicat aquest temps a fer moltes altres coses. Per exemple:

 • Posant que la duració mitjana d’una pel·lícula es de 90 minuts, podria haver vist 524 pel·lícules!
 • Diguem que un polvo dura 20 minuts (entre preliminars i post-liminars i tot…) podria haver fet 2.360 polvos!
 • Posat que faig 60 piscines en 38 minuts (variant entre crol, braça i esquena) podria haver fet 74.526 piscines!
 • Posant que el capítol d’una sèrie normal dura 40 minuts podria haver vist 1.180 capítols!
 • Posant que de mitjana un llibre de 300 pàgines es llegeix en 8 hores . Podria haver llegit 98 llibres!
 • Posant que una persona normal camina a 4 Km/h podria haver caminat 3.146 Km! Es a dir, a hores d’ara ja estaria a Riga, Letònia.
 • Donat que una Diplomatura Universitària té de mitjana (o tenia, crec que ja no existeixen,  no?) 160 crèdits que equivalen a unes 1.600 hores, ara ja tindria mitja diplomatura!
 • Donat que el salari mig anual a espanya es de 23.370€  (que trist per altra banda) i que es treballa de mitjana 1.690 hores a l’any tenim que paguen 13,83€ a l’hora (en brut), per tan, els 1888 casos típic del del bloc valen 10.880€. Que per altra banda em semblen molt barats.

Podria continuar amb més exemples, però crec que la idea del temps dedicat al bloc només en escriure els posts ja queda clara i si m’allargués més, l’únic que aconseguiria es fer pujar la mitjana de 25 minuts per post.

Comentaris
 1. ahse ha dit:

  Això dels videos de gatets – i fins i tot de gats, no entenc que tenen aquests bitxos – és una cosa més perniciosa!! En quant comença dius “només miraré una mica”, en quant et trobes a la meitat del video dius “només 30 segons més”, en quant s’acaba el video penses “merda, he gastat un cuart d’hora/ 20/ 25 minuts no fotent res! a veure qué fot el gat al següent video”. Fins i tot quan entra el gat del XeXu a dir bajanades a aquest bloc, un no es fixa tant en què comenta sino en què maco queda el gat teclejant, quines potes més gracioses té, com està movent la cua, quina pinta més intel-ligent té escrivint i tal…

  D’altra banda, només 10 880 euros per tants casos típics no pot ser! Falta com a mínim un 0 més a la dreta. Qui va fer el calcul? Deu ser el becari, oi?

  • Pons ha dit:

   Gairebé em consola saber que no soc l’únic enganxat als vídeos de gats.

   Crec que el problema dels càlculs està en agafar el salari mig espanyol. Està clar que mínim hauria d’agafar com a base el salari d’un president d’una multinacional.

 2. albapifa ha dit:

  Jo quan comences amb números i tal, faig veure que llegeixo el bloc i passo directament als comentaris…. ;)

 3. Alyebard ha dit:

  Millor el blog que en altres bajanades. ;)

 4. XeXu ha dit:

  En veure el títol del cas típic ja anava a preparar un comentari de l’estil que el Pons no està inspirat, però rectifico! El nivell del blog va cap amunt aquesta setmana, aquest m’ha agradat! 25 minuts em sembla una bona mitjana per un post, però jo sí que els reviso una mica, i ja vaig dir que no els programo. Però no sé si em veig amb cor de fer càlculs d’aquests.

  Jo de tu reduiria el temps que comptes dels polvos, segur que te’n surten més, no siguis presumit. Si són amb gent diferent potser t’interessi comptar que no duren tant, per poder dir que te n’has fet més. Encara que en aquest càlcul no has comptat els períodes refractaris, que també s’han de comptar.

  Caminar fins a Riga em sembla bé, bona activitat.

  8 hores per llegir un llibre de 300 pàgines??? No fotem, jo m’estic la vida i mitja! Realment, he d’aconseguir pujar el meu ritme de lectura…

  • Pons ha dit:

   M’alegro que cada nou post d’aquesta setmana t’agradi més, per seguir la tònica el de demà parlaré sobre castellers…. Ni de conya xD

   A partir d’ara fes el posts amb un cronòmetre a la ma i apunta les dades per fer la mitjana més endavant ;)

   Lo dels períodes refractaris va pels altres mortals, no per mi :P

   Lo de 8 hores per un llibre de 300 pàgines no em sembla poc temps. Si dividim surt a 37.5 pàgines per hora, per tan 0,625 pàgines per minut. Realment no he fet estadístiques del que trigo a llegir (nota mental: està pendent), però contant les dades de la wikipèdia, que un adult normal llegeix unes 250 paraules per minut i que un pàgina de llibre normal té unes 250 paraules, doncs surt a pàgina per minut, per tan sembla que encara he tirat llarg amb les 8 hores.

 5. McAbeu ha dit:

  Un post molt interessant, m’ha agradat molt.
  Hauria de servir de lliçó i exemple a aquells que fan posts només copiant i pegant endevinalles d’un llibre d’endevinalles, per exemple.

 6. Xavier Pujol ha dit:

  Qui no té feina el gat pentina… Quants claus s’han perdut per atendre un gat? (o un gos, un canari, peixos de colors, elefants…)

 7. maria ha dit:

  Només una persona que escriu un blogspot pot reconèixer la feinada que hi ha en escriure un blog. Molt bon post amb les similituds que fas.^-^

 8. Sílvia ha dit:

  Tot aquest temps que has gastat amb el blog és el més ben invertit de tota la teva vida! Gràcies a aquest temps has donat sentit a la vida de moltes persones ;)

 9. nitamiu ha dit:

  Que collons estàs fent amb la teva vida??

 10. JOMATEIXA ha dit:

  Avui no tinc temps de llegir els comentaris que aquest cap de setmana és festa major al poble i tinc neteja general, així que comento sense llegir.
  Primer, no em puc creure que estiguis tant poc amb els posts. Si mirar-los ja quasi costa més!!
  Segon, a la vida hi ha molts minuts, en sobra per fer moltes altres coses i… que faríem sense els posts Pons?!
  Tercer… no se m’acudia res, però com queda bé que hi hagi 3 coses diré que els nostres blocs no tenen preu. Impagables!!

 11. sa lluna ha dit:

  M’agrada que hagis ratllat el punt 6. ;)

  Aferradetes i bona nit! ☺

 12. ricard ha dit:

  25 minuts per post és una bona mitjana. Jo també hi dedico moltes hores, que hauria pogut dedicar a fer una novel·la. O dues. Però probablement tindria menys lectors.

 13. rits ha dit:

  Doncs trobo que 25 min tampoc son tants. Jo trigo força més, xò és clar, trigo tant en publicar que se m’acumula massa al pap i li costa sortir.

  Segur que podries haver fet totes aquestes coses, xò si no els dediques tant de temps és que el blog t’aporta molt més. I el que t’aporta, només ho pots saber tu.

 14. ÒscarAzAl ha dit:

  He de dir que ha estat un dels meus casos típics preferits i que he contactat amb el negre de l’Ana Rosa Quintana perquè me’n faci un plagi.

 15. […] 2. Planificar els temes de les teves entrades o escrius aleatòriament? A Pons’s Blog tot està planificat, no es deixa res al atzar. Rar es el post que no ha estat mínim una setmana programat. Això de ser impulsiu i publicar aleatòriament es per gent més visceral. 3. Quant de temps trigues a acabar una publicació? Això ja ho vaig explicar en el CT1888. […]

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s