Cas típic 1967: noi li agrada noia, noi li agrada molt l’Ala Oest

Posted: 2014-09-09 in TV

Es sense dubte l’Ala oest de la Casa Blanca la sèrie de dramàtica que més m’ha agradat de tots els temps? No, sense dubte no, perquè he estat dubtant amb moltes altres sèries molt bones Game of Thrones, Galactica, Lost i especialment The Wire, però després de molt dubtar he arribat a la conclusió que si, que es la millor sèrie de drama que he vist mai.

Recomanaria aquesta sèrie a tothom? No, als meus enemics no els hi recomanaria, que es fotin i que no gaudeixin! El que vull dir es que entenc que no es una sèrie per tots els gusts. Es una sèrie amb més de diàleg que no pas d’acció. Predomina el diàleg i el guió per sobre de qualsevol altre aspecte, que justament son els aspectes que més valoro en una sèrie, que la trama enganxi, sigui versemblant i que el guió estigui cuidat. En tots tres aspectes li poso un 10 a l’ala oest. Evidentment també hi ha altres aspectes a tenir en compte, però per mi no son tan importants.
No sempre s’ha de fer cas a la crítica, la crítica no es perfecte, moltes vegades no segueix els mateixos criteris que un mateix, però en aquest cas la crítica m’acompanya. L’ala oest es la única sèrie que s’ha emportat 4 Emmys al millor drama de manera consecutiva (del 2000 al 2003 coincidint amb les 4 primeres temporades). Contant el total d’Emmys en total s’ha emportat 26, convertint-se d’aquesta manera en la sisena sèrie amb més Emmys acumulats.

I la gent què? La gent en general també té en tan bona consideració la sèrie? Doncs sent sincer no. A veure, la sèrie està ben valorada, un 6.9 al filmaffinity i un 8.8 al imdb (recordeu que al imdb sempre li heu de restar un punt a totes les puntuacions per obtenir la nota real que es mereix). Això vol dir que son bones notes però que cap dels casos es tracta d’una crítica excel·lent. Per exemple, al imdb cau a la posició 68 de les millors sèries. Però que coi sabrà la gent què es una bona sèrie? Si en la llista del imdb en la posició 21 ens trobem amb la sèrie d’animació de Batman, quina credibilitat té aquesta llista?

Estic a un pas de començar a fer atemptats per reinvindicar que Aaron Sorkin deixi The newsroom i torni a fer The West Wing. Em sap greu si per això s’ha de interrompre la jubilació de Martin Sheen, però aquest home ha nascut per ser el president dels EEUU, i no em refereixo únicament a la ficció… Recordo una rigurosa enquesta del 20 minuts que es va fer abans que l’Obama estigués a la Casa Blanca que preguntaven qui seria el millor president pels EEUU i va guanyar Martin Sheen per amplia majoria.

El millor president que ha tingut i tindrà mai els EEUU

El millor president que ha tingut i tindrà mai els EEUU

En un futur, quan m’hagi reproduit (o clonat) i hagi creat un petit Pons i aquest hagi arribat a la edat mental per saber apreciar les bones sèries, li ensenyaré a apreciar les millors sèries. Sent sincer, començaré per Friends i els (bons capítols dels) Simpsons, però després passaré a l’Ala Oest de la Casa Blanca.

Ha arribat el moment de puntuar l’ala Oest, ho faré temporada per temporada
Primera: 10
Segona: 10
Tercera: 10
Quarta: 9
Cinquena: 7
Sisena: 8
Setena: 9
Si fem la nota mitja surt un 9 clavat, però la nota mitja tot i ser un càlcul racional no reflexa la part sentimental que em fa posar-li un 10.
Nota:10/10

PD: Aquest no serà el últim post de l’Ala Oest que veureu en aquest bloc. De moment tinc a mitges un altre post sobre la sèrie. M’estic fent pesat amb The West Wing? Envieu les vostres queixes al mail mimporta_un_rabe@gmail.com, allà seran ateses tal i com es mereixen.

Comentaris
 1. ahse ha dit:

  Partirem el coll del becari i en llençarem el cos per la finestra, que no sap ni tan sols escriure un hyperlink! On arribarem a parar… Avui dia els becaris ja no són el que eren!!

  Actualment l’Arnold Schwarzenegger seria millor president que el Martin aquest. En el futur de ben segur el petit Pons haurà de dominar el món ^^

 2. XeXu ha dit:

  No ho entenc, em retorna els correus que he enviat a l’adreça que facilites, porto tot el matí intentant-ho. Segur que el servidor funciona bé?

 3. XeXu ha dit:

  No, ara seriosament, a mi també em va agradar molt i trobo que és una gran sèrie, però és difícilment comparable a les altres que cites. Com la compares amb Lost si és un altre rotllo molt diferent? És clar, jo també et diria que ho és, de Lost vaig aguantar 4 temporades per obligació, quan ja no m’obligaven a veure-la vaig passar. I The Wire em va matar ja a la segona temporada. Game of Thrones és un altre rotllo, és clar.

  T’han d’agradar aquesta mena de sèries on importa més el diàleg que l’acció, i ves, sembla que coincidim un cop més (preocupant), a mi també m’agraden. No sé quina nota li posaria, però ja et dic, un varem molt important per valorar una sèrie és acabar-la de veure. Si l’acabes és que realment t’ha agradat. Jo n’he deixat moltes pel camí…

  • Pons ha dit:

   Com comparo sèries tan diferents? Es senzill, cada vegada que acabo de veure un capítol d’una sèrie em faig una anàlisis per veure el nivell d’endorfines que tinc. Llavors faig la mitjana dels nivells de tots els capítols i així puc valorar la sèrie en conseqüència.
   Per això nens es important veure les sèries sense haver pres drogues.

  • ahse ha dit:

   M’han d’agradar, dius? I per què??

 4. Roselles ha dit:

  La poso a la llista de pendents, quan d’aquí uns anys deixi de veure en Pocoyó, en Mic, La casa de Mickey Mouse etc etc etc.

 5. Roselles ha dit:

  Apa mira, quina casualitat que els de GQ han publicat aquest enllaç. Que guapo en Rob Lowe, eh…

  http://www.revistagq.com/actualidad/cultura/galerias/100-mejores-protagonistas-series-historias/9502/image/670218#/image/90

  • Pons ha dit:

   Molt guapo en Sam Seaborn si, i les seves frases també. Bé, les de l’Aaron Sorkin.

   Trobar McGuiver en la quarta posició fa desconfiar una mica d’aquesta llista.

 6. Anna ha dit:

  Aaaargh aquesta també la tinc pendent! Em falten hores … Aquest cap de setmana vam re-començar GoT xk no vam passar de la primera (per falta de ganes i de temps). Sembla que aquest cop l’he agafat amb més ganes, veurem.

 7. Xavier Pujol ha dit:

  Abans: Noi li agrada l’ala Oest.
  Ara: Noi li agrada molt l’ala Oest.
  Esperem el proper post:
  Noi li agrada moltissíssim l’ala Oest.

 8. JOMATEIXA ha dit:

  No tenia tant temps per veure sèries, ara però, sí. Així que després d’aquesta propaganda tant bona que li fas, en breu miraré de posar-m’hi.

 9. Em sona això d’actor president dels Estats Units…

  • ahse ha dit:

   Parles de l’Arnold, oi? A mi també m’hauria agradat veure’l US president…

  • Pons ha dit:

   No es el mateix, un era un actor horrible i president mediocre, i l’altre es un actor excel·lent i president impressionant

 10. ignasi ha dit:

  Bé, després de tot vens a mi. Al post 1833 ja em vas dir que estava malalt per veure la sèrie diverses vegades. I pensar que quan et vaig “conèixer” encara no l havies vist… Me n alegro. Un dia haurem de parlar de “sons of anarchy” perquè em sembla que la crítica que en vas fer va ser massa dura…
  Salut! ;-)

 11. […] comporten retards i burocràcia obstruccionista, tal com ja havia vist varies mostres a l’Ala Oest. Qui no ho hauria vist fins ara potser fliparà una mica, però realment la política dels EEUU […]

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s