Cas típic 2007: noi li agrada noia, noi li agrada el dia de les majúscules

Posted: 2014-11-04 in Actualitat, Imatges

Feliç dia de les majúscules! Això es el que us hauria d’haver dit el passat 22 d’octubre però el relat d’Ahse d’Arc dels relats conjunts es va posar pel mig i després ja va venir tot lo del CT2000. Després va venir la proposta del zurich, i després uns quants dies mundials més.

Per celebrar aquesta bonica efemèride he raonat de la següent manera. Les majúscules fan mal a la vista. La vista a vegades ens enganya. I el que enganya a la vista en diem il·lusions òptiques, doncs avui faig un post sobre il·lusions òptiques. Què ben lligat, oi? ^^

Una perspectiva “màgica”
CR_427857_perspectiva

Una alfabet que es una il·lusió òptica. Es diu Klotz.
klotzpektive1

L’efecte de donar voltes a un paraigües de colors
CR_476998_efectos_opticos

Aconsegueixen fer un objecte invisible gràcies a l’efecte dels miratges.

Cigarretes que s’encongeixen

Quantes boles veus en la imatge?

BCPP: Roselles

Comentaris
 1. ahse ha dit:

  Que consti que la públicació endarrerida de la celebració de les majúscules no és culpa de l’AhSe d’Arc ni de l’AhSe d’aquest segle – l’AhSe, el Pons i el becari van celebrar el tal dia degudament a l’oficina del bloc!!

  (no entenc què són les boles aquestes que van creixent per motius decoratius)

 2. McAbeu ha dit:

  Sóc un fan dels efectes òptics. M’ha encantat aquest post!!

 3. maria ha dit:

  AVUI ÉS EL DIA DE LES MAJÚSCULES??
  Et faltaria posar el rap que va cantar en Daniel Radcliffe sobre l’alfabet.

 4. Roselles ha dit:

  aMB eL De LeS BolES inVISibles PotS fER eNnuEGaR aLgú quE eT cAIgui FAtaL XD
  hI hA tOTa uNA TRIbu URbanA qUe coNTiNUameNT cELEbra eL DiA dE LeS mAjúSculES donANT-LiS MÉs PresÈncia En eL SeUs EscRITs. eLS TenIM INfRaValOraTs, PErquÈ CosTA MolT eSCriu-Re aIXÍ.

 5. Sílvia ha dit:

  CADA DIA EM SORPÈN MÉS LA TEVA CAPACITAT D’ENLLAÇAR IDEES! DEU SER L’EFECTE ÒPTIC PONSIÀ: PEL TÍTOL ENS IMAGINEM UN TEMA I SENSE QUE ES NOTI GENS ENS EN COLES UN ALTRE I ENS QUEDEM TOTS PERPLEXOS!

 6. XeXu ha dit:

  Novament puc veure els vídeos, l’informàtic de l’empresa torna a estar despistat. Però avui que puc no són gran cosa! Et diria que la il·lusió que em fa més gràcia és la de la catifa voladora… molt agafat amb pinces el tema de les majúscules, eh! Serà que no hi ha tipografies per donar i per vendre.

 7. XeXu ha dit:

  Per cert, la poliacrilamida en fase líquida és neurotòxica, així que el dropo del vídeo farà bé de rentar-se les mans, encara que estigui polimeritzada. Bé, n’hi ha dues de poliacrilamides, crec, una és dolenta de collons i l’altra no tant.

 8. Lluna ha dit:

  Els meus informàtics no es despisten gens ni mica, així que de veure els videos res… Els efectes òptics que puc veure sense intromisió informàtica “tan xulus”!!!

 9. Laia ha dit:

  Al CosmoCaixa fa uns anys hi va haver una exposició temporal d’il·lusions òptiques, i la del cigarret estava feta “a lo grande”, amb el muntatge d’una habitació sencera i les persones fent de “cigarret”. Hi havia càmeres de vídeo i a través d’una tele veies l’efecte òptic. Realment era molt xulo, et passaves una bona estona anant d’una banda a l’altra i mirant com et feies petit. Era l’única oportunitat per a una tap de bassa com jo de ser tan alta com una persona de metre vuitanta.

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s