Cas típic 2087: noi li agrada noia, noi li agraden les seves pestanyes

Posted: 2015-02-24 in Blog

El post d’avui no tracta sobre les pestanyes que tenim sobre dels ulls, ho sento, ja imagino la vostra cara de decepció. El post d’avui tracta sobre les pestanyes del bloc. “Ah! Aquest bloc té pestanyes?!” Comentaris com aquest son la prova de que calia fer aquest post.
Si sou observadors, a dalt de tot d’aquesta la pàgina, fins hi tot més amunt del títol que posa “PONS’S BLOG” hi ha unes paraules blanques sobre fons negre que posa Pàgina d’inici, About, Blocs, Llibres, Llibres abandonats, Sèries i Terry Pratchett. Fem una ullada una a una.

 • Pàgina d’inici: Us portarà a la arxiconeguda pàgina principal del bloc, no té cap misteri.
 • About: Porta a una pàgina resum sobre el contingut del bloc, està pensada per lectors novells que arriben al bloc i no saben què hi poden trobar. Un no arriba a conèixer Pons’s Blog si no s’ha llegit mínim uns 500 casos típics, però lamentablement hi ha gent que no te temps per fer-ho.
 • Blocs: Una pàgina amb el llistat de blocs que llegeixo habitualment separats en seccions. Si no trobeu el vostre bloc em podeu presentar una queixa i potser l’inclueixo, o potser no, però no perdeu res per intentar-ho.
 • Llibres: A part d’un enllaç cap al meu perfil de goodreads, trobareu un llistat dels llibres separats per l’any de lectura, cada un amb el seu corresponent enllaç al cas típic que li toca.
 • Llibres abandonats: El títol es suficientment explicatiu. Funcionament igual que la pàgina anterior però amb bastants menys títols.
 • Sèries: La joia de la corona. A part dels enllaços a les meves pelis vistes en el filmaffinity, també hi ha el rànquing de sèries ordenat del filmaffinity més el rànquig amb ens enllaços als casos típics on parlo de la sèrie en qüestió.
 • Terry Pratchett: Com a autor preferit Terry Pratchett es mereix una categoria pròpia amb un rànquing dels millors llibres i pintats segons les sagues corresponents.

Per tan, quan parli d’un llibre i vulgueu saber si he llegit un altre llibre o bé si soc generós amb la nota ho podeu comparar amb els de la pestanya Llibres. El mateix pels posts de sèries on podeu comparar la nota que li poso a la sèrie amb les existents en la pestanya Sèries. Què bonic que es tenir un bloc ordenat i ple de llistes i rànquings, oi que si?

BCPP: McAbeu, Eva

Comentaris
 1. maria ha dit:

  Ostres! No h havia vist que en Pratchett tenia pestanya pròpia…glups.^0^

 2. McAbeu ha dit:

  Tot i ser conscient de la seva existència, he de dir que no les visito gaire aquestes pestanyes. Ara ho he fet, perquè no sigui dit i he d’admetre que realment fa molt de goig tenir-ho tot tan ben endreçat.

  Mentre m’hi passejava m’ha vingut al cap que estaria bé que n’hi hagués una, així com si fos un arbre genealògic, amb tots els guardonats amb el Premi Pons a l’Excel·lència que estan creixent en progressió geomètrica i aviat en podrem perdre la pista. No sé que et sembla la idea?.

  També he constatat que, a la pestanya BLOCS, segueix sense aparèixer entre els apartats “ciència” i “còmics” , la categoria “enigmes” però no vull tornar a insistir en aquest tema perquè semblaria que en tinc un interès personal, cosa que evidentment no és el cas. ;-D

  • ahse ha dit:

   No et fa cosa entrar al bloc de Pons perseguint interessos personals? No et dona una mica de vergonya demanar que hi hagi una pestanya amb el premi que se t’ha donat?

   • McAbeu ha dit:

    Però si és un interès purament altruista que només busca la millora, en el cas hipotètic que això fos possible, del blog d’en PONS i així de retruc contribuir a l’augment de la felicitat de la humanitat. On s’ha vist causa més noble, que aquesta!!

  • Pons ha dit:

   M’agrada la proposta de l’arbre dels Premis Pons. Ho estudiaré conjuntament amb el comitè del blog.
   Lo de la categories “enigmes” ja està estudiat: No:100% Si:1% Marge d’error: 1%

 3. ahse ha dit:

  Quines pestanyes més maques té aquest bloc! Què llargues i arquejades són! Quina sombra més sensual li fan a l’ull blau! Què meravellós és tenir un bloc ordenat i ple de llistes i rànquings!!

 4. XeXu ha dit:

  Com que ja he llegit més de 500 casos típics conec una mica el Pons’s Blog, i les seves famoses pestanyes, però sí que no puc evitar un puntet de decepció perquè en llegir el títol al feedly pensava que parlaries de les teves pestanyes dels ulls, aquestes que es veuen al teu avatar.

  El post em dóna peu a fer-te una pregunta seriosa. Ja sé que fas servir goodreads, i m’agradaria saber què tal és. Ja et vaig fer cas amb feedly i de moment no tinc queixa. Ja saps que jo faig servir aNobii, i estèticament no em desagrada, però funciona com una cafetera, la veritat. El goodreads és el mateix concepte? Jo només ho vull com una base de dades de tots els meus llibres, i l’aNobii no és precisament funcional en aquest sentit, o almenys no li trobo la utilitat, a banda que els tinc tots registrats, això sí. I un altre punt a favor, d’inqüestionable importància per mi, és que està en català. Una altra cosa és que tampoc no tinc una gran biblioteca, però reintroduir 400 títols en una altra base de dades em faria una mica de mandra. Quan vaig obrir l’aNobii no sé si arribava a 100. A veure si me’n cantes les virtuts i em convences. Potser no ara, però en un futur potser m’animi a fer el canvi.

  • Pons ha dit:

   Goodreads et permet importar llibres d’altres llocs. Suposo que anobii et permet exportar els teus llibres a .csv, .xls, o .txt
   https://www.goodreads.com/help#import_books

   Si busques “anobii vs goodreads” veuràs què opinia la gent de cada plataforma, els seus proos i contres. En general guanya goodreads, però també hi ha algun raro com tu o en McAbeu que prefereix anobii. Jo no he fet servir mai anobii però diuen que es força lent i que en tema desenvolupament està mort, i per això té bastants problemes. En canvi Goodreads està en marxa i van sortint millores. Goodreads té més opcions, però la veritat jo no les faig servir, però si tens temps les pots explorar. Goodreads es més social, permet comparacions de llibres amb usuaris amics i comparar valoracions. Goodreads agrupa les edicions dels llibres. El tema afegir llibres nous sembla que està molt millor al goodreads. Amb goodreads es poden organitzar els llibres a diferents “prestatgeries” (llista de desitjos, futures lectures, ja llegits, …) i tu mateix pots posar nom a aquestes prestatgeries. També admet l’opció d’ordenar els llibres per any, autor, data, títol … Hi ha les recomanacions, basant-se en els llibres dels teus prestatgeries et recomanen altres de similars característiques. Els avenços de lectura es poden compartir a twitter, facebook i altres, hi ha un munt de tipus de gadget per posar als blocs i admet reptes de lectura, grups de conversa / fòrums, etc.

   • McAbeu ha dit:

    Per al·lusions.
    Si fas servir l’eina aquesta d’importar els llibre d’anobii a goodreads et trobaràs que molts d’ells no te’ls reconeixerà i per tant es “perdran”. En el meu cas, dels gairebé 70 que tenia a anobii quan ho vaig provar només 40 van passar correctament a goodreads.
    Aquests que si passen automàticament no mantenen cap ordre anterior sinó que, lògicament d’altra banda, queden marcats com entrats el mateix dia. Suposo que això es pot arreglar manualment canviant la data de lectura que queda en blanc, (cosa que fa molta mandra) i ordenant-los per aquesta altra data. Perquè si que és veritat que aquesta millor facilitat d’organització és superior a goodreads.
    També és millor la manera d’afegir llibres nous que no estiguin prèviament a la web. Mentre a anobii t’han d’aprovar el nou llibre, cosa que si és en català és relativament ràpid (a mi en alguna ocasió m’ho han fet en menys de 24 hores) mentre que en llibres en espanyol ha arribat a tardar més d’una setmana. En canvi a Goodreads és immediat, escrius les dades del llibre i ja el tens a la teva llista.
    Per fer-la servir com a base de dades, amb totes les possibilitats d’una base de dades, em sembla que ni un ni l’altre et satisfaran prou.
    Per altra banda, un punt en contra de goodreads (que per a mi és molt important) és que l’interficie només és en anglès per tant jo hi continuaré jugant i provant-ho però , de moment almenys, no faré el canvi.

    • Pons ha dit:

     Practicar l’anglès es bo ^^
     En Xexu no sembla que tingui cap problema amb aquest idioma tenint en compte que es llegeix novel·les

     • McAbeu ha dit:

      N’estic d’acord. Amb les dues coses que dius.
      I puc afegir, per altra banda, que tampoc és gaire difícil entendre’t i moure’t per aquella web encara que, com és el meu cas, no siguis capaç de llegir una novel·la en anglès.
      Però tot i així, m’agrada més quan ho trobo en el meu idioma o, en el seu defecte, en un que domino amb més facilitat. Si goodreads està en constant evolució, no dubto que un dia o altre ho arreglaran això. mentrestant, com he dit, hi continuaré jugant de tant en tant i potser descobriré que els seus avantatges respecte anobii superen aquest inconvenient… o no. ;-)

     • XeXu ha dit:

      Gràcies als dos pels comentaris, m’ajuden a fer-me una idea del tema.

      Els avantatges que cites del Goodreads, Pons, no em semblen substancialment millors que els de l’aNobii, la majoria de coses ja les té aquest, però és cert que va lent i en general, funciona com una cafetera. En cas de fer servir goodreads en un futur, si realment es torna millor i aNobbi mor, probablement m’agradaria reintroduir tots els llibres de manera manual, encara que sigui una matada, però total, si això de la importació tampoc funciona massa bé…

      L’anglès no és un problema, però coincideixo amb en Mac que si està en català, això és un plus per mi. Molts cops, si he de triar entre anglès o espanyol trio anglès, que em serveix per practicar, però si existeix l’opció, català el cor em pot.

      De moment continuaré igual, ja m’està bé l’aNobii, i és cert que la introducció de nous llibres no dura gaire, tampoc no cal que sigui immediat, algú haurà de comprovar que allò que estàs posant és veritat, no?

 5. XeXu ha dit:

  En un altre ordre de coses, acabo de mirar la pestanya de llibres i no en tens cap d’apuntat d’aquest 2015. M’estàs dient que estem a punt d’arribar a març i encara no has llegit cap llibre? Seràs dropo? Perquè si els has llegit i no els has apuntat, encara més dropo!

  • Pons ha dit:

   Només actualitzo els llibres bianualment, justament quan surt el post recordatori de llibres llegits.

   • XeXu ha dit:

    Bianualment? Això vol dir cada dos anys… aaaaah, ara ho entenc. Que ho fas dos cops l’any, és cert, que parteixes la llista de llibres en dos. D’acord, d’acord. Així és més sorpresa, no? Doncs a veure quines frikades hauràs llegit, ara fa dies que no et llegeixo cap ressenya, o potser és que ja no tinc memòria, tinc les neurones fregides.

  • ahse ha dit:

   No estaràs pretenent fer-li el Scheduler al Pons…

 6. Hehehehe jo pensava que eren les pestanyes dels ulls, ho reconec :-DD

  Però sí, ja m’havia fixat en les altres, i sabia que en Pratchett tenia apartat propi i tal… En quant a aquestes webs per apuntar els llibres i tal, jo moltes d’aquestes coses… bé… jo… les faig a mà!! :-P

 7. Xavier Pujol ha dit:

  Sóc dels decebuts de que no es tractés de veritables pestanyes, d’aquelles que enamoren quan una llàgrima els desfà el rímel. D’aquelles que et poses a una punta del dit, bufes i demanes un desig. Aquelles que serveixen com a pretext per acostar-se a una persona que t’agradi i extreure-n’hi una de curiosa que se li ha ficat a l’ull.
  En fi. Un altre dia serà.

 8. Eva ha dit:

  Estic desitjant llegir el cas típic de “noi li agrada la barra lateral”!

 9. JOMATEIXA ha dit:

  Jo també sabia que hi eren però no les havia visitat. Potser per què normalment ja ens dones feina per estona mirant mil i una coses als teus posts. Així que ja està bé dedicar un dia a les pestanyes. I té raó el Mc, està tot molt ben endreçat… enveja punyetera :D
  Jo vaig començar a fer llista anual de llibres aquest últim any i m’ha agradat tant veure-la, que he decidit dedicar alguna estona a fer les llistes dels anys anteriors també. A veure si aconsegueixo trobar el temps necessari.

 10. sa lluna ha dit:

  Un noi ben organitzat, qui ho hagués dit!! ;)

  Ara que ens has deixat amb les ganes, podries fer un post de les teves pestanyes (les dels teus ulls per si no s’ha entès) ??

  • Pons ha dit:

   Des de quan aquest blog hi ha post per satisfer les demandes dels lectors? Encara hi ha gent que espera un post de ninjes xD

  • ahse ha dit:

   Però si això es veu des de l’entrada al bloc fins a la sortida!! No hi ha cap troç d’article desendreçat, cap post no etiquetat, cap comentari fora de post… Si fins ara no ho havies vist és que no t’hi fixes ;-)

 11. Teresa Duch ha dit:

  T’hauria de dir que no sóc ni en els de sempre hi passo ni en els d’habitualment hi passo.Com que passes sempre pel meu blog, millor no dic res, que potser no ho he vist i després de no veure el premi, ja sé què la teva resposta tindrà quelcom a veure amb l’oculista. Uf, m’ofego! Quina frase més llarga.

  • Pons ha dit:

   Tal com està marcat haig de dir-te que no sempre em passo pel teu blog, es un “Habitualment m’hi passo”, per tan es possible que algun dels teus posts llençol em passin per alt, no m’ho tinguis en comptes igual com jo no et tinc en compte que no siguis una lectora 100% fidel a aquest blog ;)

  • ahse ha dit:

   Interessada!

 12. ignasioliveras ha dit:

  En el seu dia vaig remenar les teves pestanyes (no les que surten a l’avatar, que ningú s’espanti!). Com que de llibres no coincidim en gustos (tot i que com vaig prometre he començat la primera trilogia d’Asimov) no he tornat a visitar-la. A la pestanya dels blocs, com que el meu apareix amb una ortografia equivocada (malgrat prèvies advertències) i en una secció de segon nivell, tampoc m’han interessat gaire seguir remenant. De fet, no coincidim en gustos pels llibres però sí coincidim força amb els que no ens agraden, però tampoc és qüestió de passar-me cada dia mirant la de llibres abandonats, oi?. A la pestanya del Terry Pratchett he tret el nas algun cop -un o cap- perquè no en tinc ni idea de qui és aquest paio com segurament tampoc tu deus saber qui són Neil Young o Lynyrd Skynyrd. Així, que l’únic interès que tinc és per la pestanya de sèries, on coincidim força, però que em fa l’efecte que no l’actualitzes molt sovint… Això sí, parlant en general estèticament pinta bé i està tot molt endreçadet. Per mi que deus patir la malaltia dels capricornis o similar… ;-)

 13. Criteri ha dit:

  Em ve a la memoria q pestañi es poli en gitano. Res. Apunt lingstic

 14. Consol ha dit:

  Ara que sé que tot està tan ben endreçat ,en ordre cronològic i degudament registrat, ai ves, em fa cosa començar a obrir calaixos i remenar aquí i allà. Així, a ulls clucs, les pestanyes són tan maques!

 15. […] exponencial a raó de dos nominacions noves per blog que revés el premi. L’altre dia en McAbeu em va suggerir que podria fer un llistat dels blogs que anaven transmetén els premis, i això es […]

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s