Cas típic 2096: noi li agrada noia, noi li agrada la cervesa

Posted: 2015-03-09 in Monogràfic, Personals

Parlem de cervesa. No us pregunto si us agrada la cervesa, perquè es evident que si. A quin ésser humà adult no li agrada? Algun impresentable hi haurà suposo, però pocs. El cas es que us pregunto: Quina cervesa us agrada? No cal entrar en detalls de marques, ja que fer-ne publicitat no servirà per rebre mostres gratuïtes de la mateixa, ho tinc més que comprovat, com a exemples teniu el CT285, CT874, CT1187 i el CT1668.

Com m’agrada a mi la cervesa? Es ben senzill:

  • Una mica Torrada
  • Amb poc o gens gust a lúpol
  • Sobretot que no sigui afruitada!
  • Lògicament que no sigui dolça
  • Evidentment ha de tenir gas, sinó demanaria un suc
  • Evito tot el que sigui d’abadia
  • Ha de tenir cos però que no sigui molt densa
  • Per últim i més important, ha de tenir gust a cervesa no a qualsevol altre cosa.

Exemple de cervesa que no m’agrada: Hidromiel, la cervesa víking.

Exemple de cervesa que m’agrada: La que es prou bona com per veure-te-la en 1 segon

BCPP: Eva

Comentaris
  1. August escrigué:

    No sóc cap especialista en cerveses tot i que m’agraden. I m’agrada tastar-ne. Recordo que de petit no m’agradaven gens, com el cafè. Deu ser allò que els gustos amargs són els darrers a acceptar… En fi anem per feina. M’agraden les rosses, un pèl torradetes però no em desagrada el gust a llúpol. També m’agraden les negres, tot i que, no em vénen sempre de gust.
    El que no m’agrada és beure-me-les en un segon…. Com s’ho fa? Que té una aspiradora dintre el coll o què?

  2. JOMATEIXA escrigué:

    Doncs sóc l’excepció, no m’agrada la cervesa… Però si que la poso a la massa de les pizzes, i en alguns plats. Així que…
    Pobre nen, ha quedat traumatitzat.

    • Pons escrigué:

      No t’agrada la cervesa?! Fora d’aquest blog!

      Està bé…. pots tornar.

    • ahse escrigué:

      Benvinguda al món [virtual] dels robots!! A l’AhSe tampoc no li agrada la cervesa! De fet, a l’AhSe li costa molt entendre què pot trobar un humà a aquesta beguda xunga, depriment i oxidant ;-)

  3. McAbeu escrigué:

    Tampoc en sóc un expert i he de reconèixer que no n’he tastat gaires varietats. La cervesa que m’agrada és la “normal”: Rossa, torradeta, no gaire forta però que si tingui gust de cervesa i sobretot que estigui prou freda.
    Per cert, m’agrada beure la cervesa a glops llargs però no tant llargs com el paio aquest del vídeo, això no és beure cervesa és abocar-la pel desguàs. De fet no és ni beure-la ni veure-la que ha estat vist i no vist. ;-D

    • Pons escrigué:

      Posats a ser tiquis miquis jo no li diria un glop llarg, més aviat seria un gran glop curt

    • ahse escrigué:

      Com es nota que ets humà! Des de quan s’anomena “normal” una “cervesa rossa torradeta no gaire forta però que tingui gust de cervesa”?? Per a la teva informació, la cervesa normal té sabor a pà, és ben densa i no és ni rossa ni torradeta… I a diferència de les porqueries envasades que es poden comprar, és bastant bona.

  4. ignasioliveras escrigué:

    Poc puc aportar a aquest post… a mi la cervesa no em sedueix. En prenc de tant en tant però de les marques més comunes… de vegades barrejada amb llimonada. No hi entenc ni un borrall! El dia que facis un post sobre vi en podré parlar amb una mica més de criteri…

    P.S. La que s’ha fotut la cervesa en un segon m’ha fet mal a la panxa només de veure-la… no vull imaginar-me si per comptes de veure-la fos beure-la!

  5. maria escrigué:

    La Kölsch la trobo molt bona. La llàstima és tenir-la tan lluny…

  6. Anna escrigué:

    Una altra que no li agrada la cervesa :$ Només m’agrada la kriek, imagina.

  7. hypatia escrigué:

    depèn del moment, jo diria…
    per a paladejar-la al voltant d’una conversa pausada amb amics: negra, densa, amb cos…
    per a després d’una calorada: rossa, alegre, torrada
    per a acompanyar la cuina: suau i riallera
    :)

  8. Lluna escrigué:

    A mi tampoc m’agrada la cervesa :(

  9. XeXu escrigué:

    Vaja, que t’agrada la Voll Damm, i ja està, no?

    A mi tampoc m’agrada especialment, tot i que en prenc de tant en tant, o faig clara, que és més refrescant. I tasto totes les que NO tenen massa gust a cervesa. Sóc més de sidra, la veritat.

    Després miro els vídeos.

  10. Eva escrigué:

    A mi sí que m’agrada la cervesa. M’agrada molt i fins i tot diria que n’entenc una mica. Sóc l’únic ésser humà adult que llegeix el blog del Pons?!?

    M’agrada tastar la producció local quan viatjo, i n’he tastades moltes. Fins i tot experiments com cervesa feta amb aigua de mar (a la Bretanya) i amb llet (ídem), i també amb cirera, plàtan, carxofa, carabassa i jo què sé. Però m’estimo més les cerveses que tenen gust a cervesa.

    Evito tot el que siga d’abadia, excepte les cerveses. M’agraden les cerveses poc filtrades, amb cos i més aviat amargues. El grau que per a la majoria de la gent seria “massa amarga”.

    Això vol dir que les cerveses marroquines em deixen una mica indiferent. Tampoc no és un problema, tenint en compte que a Tetuan beure’n és tan complicat i tan car.

    • ahse escrigué:

      Poc filtrades?? Què és això poc cervesa filtrada?

      Jo la única cervesa que puc dir que em va semblar bona era la No Filtrada, la que surt directament del tanc de fermentació i no passa per la resta del proces de perversió.

      • Pons escrigué:

        La regla número tres del club del Pons es no preguntis sobre la gent del club del Pons, val més no saber com o què son.

        Cada dos anys fan la fira de la cervesa a la meva ciutat i sempre m’animo a tastar cerveses experimentals. El resultat és sempre el mateix, la majoria son desagradables al gust quan no directament fastigoses.

        Recordo quan vaig anar a Marroc que vaig provar algunes cerveses i cap d’elles em va agradar. Em sembla que el problema es que estaven poc fredes.

  11. Xavier Pujol escrigué:

    M’acostumen a agradar totes les cerveses. La que més la rossa normal. Per no anomenar marques, la de la Ronda Sant Antoni de Barcelona. Aquella dels 600 groc.
    També les de marca blanca del súper. I si haig de conduir, sense alcohol. Hi ha qui diu que no és cervesa. Sempre és millor que les begudes de cola ensucrades.
    Això sí, sempre a poc a poc. Ni m’imagino el rot que deu fer la del video que se la beu de cop.

  12. ricard escrigué:

    No sóc gaire cerveser. A l’estiu, m’agrada ben freda (i a l’hivern també).

  13. estranger escrigué:

    M´agrada la cervesa, i de sempre la de barril, la canya tradicional, ben fresqueta. De gust suau i amb graduació mitja ( 8-10 % ). D´ampolla, si no hi ha més remei, una AK o la que et fa pensar en verd estan bé. O la del reietó, la de la llimona al coll. I alguna negre, d´aquelles dels hooligans, quan s´escau.

    La cervesa és molt sana, fa anar bé de ventre. Com el vi de taula del Priorat, comprat a granel.

    Salut, Pons.

    • Pons escrigué:

      De 8 a 10% ho trobes una graduació mitja?! Lo normal en aquest país es entre 4 i 7! Alguna s’escapa de 7 com ara la voll damm o la epidor, però més enllà del 8 no son habituals!

  14. Laia escrigué:

    Doncs a mi m’agrada la cervesa, però no hi entenc ni un borrall. Últimament m’he passat a les cerveses artesanes, poc filtrades, i com diu l’Eva, amb aquell punt amargant. Però no em facis dir si són torrades, amb molt o poc llúpol (el gust a llúpol a mi sí que m’agrada, i si tenen un punt afruitat no em molesta), si són d’un cereal o altre… Molts cops vaig a la nevera de la botiga-bar on solc anar i escullo o bé la que tenen punxada en aquell moment al barril, o bé la que té una etiqueta curiosa, o bé la que m’intenta recomanar el botiguer. De moment, de les poques coses amb les quals m’he quedat del mundillo aquest és que m’agraden les Pale Ale, també he trobat bona alguna de blat que he tastat, i que les que són molt denses tampoc són la meva preferència (però tampoc m’agrada que passin com l’aigua).

    He de reconèixer també que últimament noto molt el contrast d’aquesta mena de cerveses vs. les més comercials, de manera que prefereixo tenir quintos de clara a la nevera que no pas cervesa. Però éssent sincers, no li faig gaire lleig a res donada l’ocasió. Ah, i no, no bec mai cervesa sense alcohol, sóc més de beguda de cola ensucrada en aquests casos (i més avui en dia que pots escollir la versió no tan enscurada).

    Per cert, és el primer cop que sento a parlar del concepte “cervesa d’abadia”…

    • Pons escrigué:

      Les cerveses d’abadia son fàcils de reconèixer per què hi ha un monjo a la etiqueta… No, en serio, normalment solen ser belgues i també se les coneix com trapenses que es el tipus d’ordre dels monjos que la fan. Solen ser cerveses molt tèrboles, amb molt poc gas i una graduació una mica pujada. Crec que la més famosa és la Chimay. Com ja he dit, a mi no m’agraden.

  15. rits escrigué:

    No hi entenc gens. Només sé, que… que no sigui dolça!

  16. Gemma Sara escrigué:

    A mi m’agrada la Guiness i la Voll Damm, també una lleugera tipus Sol o Coronitas o una Estrella de sempre… però també m’agraden afruitades, com les de gust de cirera mmmm, ai, que me la jugo!

  17. Gemma Sara escrigué:

    Perdó, he entrat en detall de marques, és que tinc el cervell vago a aquestes hores….

    • Pons escrigué:

      no estava pas prohibit parlar de marques, simplement es que no tinguis l’esperança de rebre res a canvi de les marques citades

  18. Ada escrigué:

    La millor cervesa del món per a mi és la Budweiser txeca, que té un nom molt complicat. Però m’agrada perquè és rossa, suau, clara i sap a cervesa de la bona!

  19. Neguema escrigué:

    M’agrada la cervesa però no hi entenc. Normalment, estrella i si no hi ha la epidor. Soc de les poques persones que prefereix l’ampolla a la canya i ara m’està donant per provar les artesanals, però per estar al bar jugant al futbolí les dues citades anteriorment.

  20. Neguema escrigué:

    Però es que no entenc com poden anar a Volls, la trobo massa forta per prendre una darrere l’altre… XD ja et dic m’agrada la birra, i per àpats o per prendre només un parell de birres la que sigui, és quan demano les de les etiquetes rares, però a la nit aquell parell.

  21. Pere escrigué:

    Doncs jo sóc més de vi. No és que no m’agrada la cervessa però sóc incapaç de detectar tots eixos subtils matissos que nomenes. En el vi, en canvi, sí que els note.

    Si demane una cervessa en algun bar és més per costum o perquè “toca”. Està clar que en estiu a les dos de la vesprada no demane un vi.

  22. drapaire de mots escrigué:

    Em sembla que acabo d’entrar a formar part del grup dels impresentables :( que hi farem!

  23. Clidice escrigué:

    la pivo xeca en un got llaaaaaaaaaarg com un dia sense pa :)

  24. Roselles escrigué:

    M’agrada la cervesa, m’agrada força. M’agrada tastar les artesanes, tot i que costen un ronyó. Però normalment sóc de San Miguel o Estrella.
    El que no m’agrada gens és la panxa rotllo Homer que et fa sortir, per això m’he passat al vi.

  25. ÒscarAzAl escrigué:

    Jo no tinc gaire de criteri, a mi m’agrada que no sigui massa forta ni massa cara :P La resta em serveix.

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s