Cas típic 2097: noi li agrada noia, noi li agrada envair el carril bici

Posted: 2015-03-10 in Divagacions meves
Carril bici o eslalon gegant? Decidiu vosaltres.

Carril bici o eslalon gegant? Decidiu vosaltres.

Avui m’agradaria parlar sobre els carrils bici. Sabeu que es un carril bici, no? Segons la llei actual un carril bici es la part de l’acera o de la calçada la qual es obligatòria envair per tothom que no vagi amb bici. Sí, sí, ho heu llegit bé, es obligatori, sinó fos així no s’explicaria l’alta densitat de transit no ciclista que es troba en un carril bici, perquè tanta gent no pot estar equivocada, vivim en una democràcia, la majoria ha de tenir raó, no? Que no us enganyin els dibuixets esquemàtics d’una bici pintats sobre el carril, aquella zona és per qualsevol cosa menys per bicicletes. Deixeu-me llistar els principals ocupants del carril bici:

 • Corredors: Gent que corre, des de fa un temps la gent s’ha aficionat a corre. Corre es una moda guai. Es gairebé tan molest trobar gent corrent pel carril bici com la gent que comparteix els seus temps per totes les maleïdes xarxes socials.
 • Àvies: Sorpresos que apareguin en aquesta llista? Si poden estar sobre el carril bici perquè haurien d’estar a la acera? A més les àvies acostumen a moures en grup perquè al tenir una esperança de vida més llarga que els seus marits, aquestes s’agrupen per passejar juntes amb altres àvies viudes i així ocupar més espai. Que no us enganyi la seva aparent falta de velocitat, tenen un instint natural per fer un canvi de direcció just cap on tu havies pensat passar.
 • Nens petits: Els nens petits no sols ocupen el carril bici sinó que fan moviments erràtics per tota l’acera i el carril. En el moment que vagis a passar el nen es llançarà com un kamikaze japonès cap les rodes de la teva bici. Per sort, els nens son de goma i encara que els envesteixis i els passis per sobre amb la bici no els hi passa res. Com a molt els hi queda la cara bruta amb les rodades dels pneumàtics de la bici i ja està.
 • Gossos: Que no us enganyin, no es tracta d’un carril bici, es tracta d’una pista de passeig per cànids. Si l’amo està en el carril el gos estarà a l’acera, i si el gos està a l’acera l’amo estarà en el carril, de tal manera que la corretja formi una trampa mortal pel ciclista. A qui vull enganyar? La trampa mortal es pel gos que morirà ofegat quan li passi la roda de la bici per sobre.
 • Gent: A part de tota la fauna anteriorment llistada també hi ha gent “normal” en el carril bici. Es vox populi que passejar per una superfície més o menys plana es més satisfactori que fer-ho sobre les rajoles amb relleu del carrer.

A la llista podria parlar també dels obstacles estàtics que hi ha en un carril bici com ara arbres, pilons, cartells, tanques, sacs i contenidors d’obra, bancs, parades d’autobús, i un llarg etcètera, però tot això comparat amb els obstacles mòbils anteriors son molt fàcils d’esquivar i gairebé no porten cap emoció al viatge.

BCPP: McAbeu, Sergi

Comentaris
 1. ahse ha dit:

  És que si tens un carril bici al costat i segueixes caminant per la vorera, et posen multa. Et vindran a preguntar si has vist que et trobes al costat d’un carril bici, si saps que segons la llei els carrils bici són per envair-los, si saps que si no ho fas et costarà a partir de 300 euros i tal…

  També et posaran multa si vas amb bici pel carril bici!! Et vindran a preguntar si has vist que et trobes amb bici damunt d’un carril bici, si saps que segons la llei els carrils bici són per envair-los pels vianants, si saps que envair un carril bici amb bici et costarà a partir de 500 euros i tal…

  Els dibuixos de bicis damunt dels carrils bici són per temptar a la gent i fer-los caure en el pecat!

 2. August ha dit:

  No puc opinar gaire perquè a Vilafranca, tot i que diuen que hi ha carrils bici, la veritat és que estan tan mal connectats que acabes abans anant pel carrer directament -vull dir la calçada- que no pas mirant de seguir el laberint de carrils bici. En alguns t’hi jugues la pell perquè et fan passar d’un costat a l’altre del carrer en una mena de canvi de rasant en un pont on els cotxes solen anar a tota… ja m’enteneu. O sigui que m’imagino el que deus passar a Barcelona (ho veig quan hi vinc).
  Crec que no hi ha res a debatre: el dia que ens creguem de veritat els carrils bici, aviseu-me. Mentrestant, miraré de no xafar cap àvia, gos, nen o qui sigui (i de no rebre els insults, projectils i demés). Mentrestant m’estimo més ocupar l’espai dels cotxes (a Vilafranca encara es pot fer en igualtat de condicions; encara diria més: anar en bici per Vilafranca és un gust perquè vas avançant els cotxes que estan eternament en filera aturats).
  He dit.
  (al final veig que sí que déu n’hi dó del que he opinat)

 3. Ciutada K ha dit:

  Jajajajaja un post ben lúcid, sr.Pons!
  Es nota que esta fet amb Bon coneixement de causa…

 4. McAbeu ha dit:

  Segur que tot té una explicació…

  Pot ser que el color vermellós distintiu d’aquests carrils produeixi una forta atracció que, de forma subconscient és clar, obligui a corredors, àvies, nens petits, gossos i gent en general a passar-hi?.

  Pot ser que aquests corredors, àvies, nens petits, gossos i gent en general tinguin un avantpassat ciclista i per tant la seva informació genètica els condiciona i, sense ser-na conscients, els empeny a passar-hi?

  Tots sabem que en aquest món que ens ha tocat viure, tots anem amb presses. En conseqüència, pot ser que aquests corredors, àvies, nens petits, gossos i gent en general, malgrat anar al seu pas normal de sempre, tinguin la sensació que si caminen pel carril bici ho fan a més velocitat i, per tant, aprofiten més el temps?

  Pot ser?. Potser….

  • Pons ha dit:

   M’agraden les teves teories! No sabria per quina decidir-me, potser la genètica. De moment en aquest post només exposo els fets, en un altre post ja entraré a teoritzar els motius.

  • ahse ha dit:

   A tu encara no t’han posat multa per anar caminant pel costat d’un carril bici negant-te a envair-lo??

 5. JOMATEIXA ha dit:

  Molt divertit el post, encara que no faci gens de gràcia el tema.
  El carril de la foto deu ser per fer entrenament… ziga zaga, ziga zaga… ;D

  • Pons ha dit:

   No es tan greu, pensa que per compensar també hi ha un munt de ciclistes temeraris que passen per tot arreu a gran velocitat entre l’acera i el mig dels cotxes de manera temerària.

   • Neguema ha dit:

    Suposo que jo sóc del grup de gent “normal”, no corro, no tinc gos ni canalla i per ara no sóc àvia… vull que quedi clar qje molts cops el carril bici no és de diferent color… a qui vull enganyar, és la manera perfecte d’esquivar la gent que va per l’acera. Això si, jo soc de les que si no em dona temps de sortir del mig em quedo quieta i espero que m’esquivin. XD

    • Pons ha dit:

     i oi que sempre t’han esquivat? Es que quan passes pel costat a segons qui fa una cara d’espantat que sembla que els hi hagis disparat una rafega de trets

     • Neguema ha dit:

      Per ara si, jo faig cara de ups! Ho se, ho se, jo no hauria d’estar aquí… i tanco una mica els ulls per tal de rebre el sac d’insults del ciclista.

     • Pons ha dit:

      sí? els ciclistes insulten? si no em diuen res jo no dic res i si em diuen “perdona” o “disculpa” dic “tranquil·l(a) no passa res”

     • ahse ha dit:

      Com es nota que el Pons no és un ciclista humà!!

  • ahse ha dit:

   El carril de la foto deu estar dedicat preferentment a les avies.

 6. Eva ha dit:

  I va algú, per fora dels carrils bici?

 7. nitamiu ha dit:

  pons&bici !! bon post Pons… m’agrada!
  L’august té raó a Vilafranca els carrils bicis són com el guadiana, i ara que n’han fet de nous, semblen muntanyes russes, la feinada serà pels conductors de cotxe per no aixafar a les bicis, als seus conductors, a les iaies, i als despistats…

 8. XeXu ha dit:

  Quin fart de riure amb l’apartat dels gossos, i això que inclou maltractament animal! Però és clar, parles de gossos, si parlessis de gats estaries mort.

  Segurament el símbol de bici pintat a terra no és prou explícit, no s’entén prou bé i la gent el confón amb un caràcter xinès o alguna cosa així. Encara que, ningú vol perdre espai que li pertoca, els vianants estaven allà abans que hi hagués el carril bici, i no penses renunciar-hi. L’existència del carril bici data de fa pocs anys, no ens hi hem acostumat. Segur que quan es va instaurar que els cotxes passarien per la calçada molts vianants devien pensar que era una moda passatgera i anaven tranquil·lament pel mig. Ara tots ells reposen còmodament a les seves tombes després de ser atropellats. I mira sinó el trambaix, quan el van parir. A més d’un vianant es va endur per davant, i algun que altre cotxe. Ja ho saps, els ciclistes heu de crear el vostre espai. Després de pelar uns quants vianants, ja veureu com us respecten més.

  • Pons ha dit:

   Tens tota la raó, es el progrés, per tal d’avançar s’han d’eliminar els individus menys aptes, ja ho deia en McAbeu en el seu comentari. Actualment els ciclistes atropelladors de vianants despistats son considerats un perill però amb el temps seran considerats uns pioners.

  • ahse ha dit:

   No t’atreviries a insultar gossos al Pons’s blog???

 9. Consol ha dit:

  Aquesta fotografia dóna fe que les senyals i les distribucions d’espai no estan ben pensades (per no dir Gens), t’has fixa’t que durant un tram no hi ha espai pels vianants?
  No vaig amb bicicleta, segurament cal millorar la seva situació. Però vaig a peu i cada cop veig que és més perillós: bicicletes que van per la vorera (que també n’hi ha), nois i noies amb fustes enfilant-se per tot arreu, mares amb cotxets que t’atropellen, gos amb amo que porta una corretja llarga perquè t’hi entrebanquis, nens amb patinet… Aviat haurem de sortir de casa amb casc i genolleres pel que pugui passar.

 10. Sergi ha dit:

  Ara entenc això que he vist aquest matí:

  Per evitar que els carrils bici siguin ocupats per runners, àvies i gossos, l’ajuntament els tanca amb tanques.

  És cert que d’aquesta manera tampoc hi circulen bicis però almenys el problema de l’ús indegut queda solucionat.

 11. Xavier Pujol ha dit:

  Hi ha invasions de carril-bici sonades. Quan hi ha obres, on es posen els contenidors? Al Carril Bici. Un exemple: al carrer Diputació, prop de l’escorxador va haver-hi uns contenidors mesos.
  Qua fan la fira de joguines de la Gran Via, la fan sobre el carril. Potser és el carril que va ocupar aquest lloc tradicional, però aleshores haurien de “prestar” un carril central per a les bicis.
  I el dia de Sant Jordi, on es posen moltes parades de roses i/o llibres? Al carril-bici

 12. Laia ha dit:

  Jo de vegades també l’ocupo, però sense adonar-me’n… Senzillament vaig per la vorera i com que sempre vaig despistada… Seré una de les víctimes aviat, ja ho veig.

  El súmmum dels okupes dels carrils bici el vaig veure al meu poble, al costat del mercat municipal. Van aixecar la vorera i hi van posar un carril bici, per motius electorals (no ho feia servir gaire gent) i les iaies a quarts de deu del matí circulaven pel carril bici tot arrossegant el carro d’anar a comprar… L’estampa era força divertida! (per a tu segur que no, ja m’ho imagino, però per als no-ciclistes sí!)

 13. glòria ha dit:

  Doncs mira, és un al·licient afegit: en lloc d’un monòton passeig amb bici el ciclistes tenen ocasió de gaudir d’una carrera d’obstacles, amb tota la emoció que això comporta, ja que aguditza els sentits i estimula els reflexes.
  Com a integrant del col·lectiu de avies/vídues que fas esment, reconec que si, que solem passejar juntes. No voldràs pas que ho fem amb fila índia. És incomodíssim per xerrar!
  Per altra banda també has de admetre que tot i tenint carrils-bici molts ciclistes van per on els hi rota. O no?

  • Pons ha dit:

   Us compraré uns walkie-talkies perquè pogueu xerrar en fília índia sense problemes

   Molts ciclistes van per on els hi rota? jo diria que la majoria. Jo el primer a donar a exemple.

  • ahse ha dit:

   Et faria referència al meu comentari a aquest post però ara mateix em costa trobar el número. És troba a dalt de tot, just després del post, i entre altres coses explica per on han d’anar els ciclistes i per què.

 14. Ada ha dit:

  Ah que no es pot córrer pel carril bici?? lo còmoda i tranquil.leta que anava jo per allí… hehhe,jo cre que intente anar pel costadet, però no cabem tots!!! Persones caminant, gossos, gent corrent… i jo també vaig en bici, i no em molesta que hi haja obstacles vius per ahí, perquè toque el timbre i s’aparten de seguida i a més contesten “bon dia”! Encara que no crec que siga un bon referent perquè sóc perillosa caminant, corrent , en bici… la bici dóna peu a fer moltes bogeries i a passar per molts llocs prohibits… està molt bé. La foto és molt graciosa! (el teu post també, i l’Ashe també!) Jo pintaria amb un sprai línies fent slalom…

  • ahse ha dit:

   Que sí, que sí, tu tranqui! La cosa que no pots fer és correr pel costat d’un carril bici, que et posaran multa.

  • Pons ha dit:

   En resum que ets perillosa

   A mi em van fotre el timbre, segurament un d’aquests que envaeixen el carril

 15. loreto ha dit:

  Em sento molt identificada. I les àvies i avis, amb els seus carretons d’anar a comprar, són els pitjors pq els avises i no et senten. O fan veure que no et senten. O creuen que és un carril exclusiu per ells.

 16. ÒscarAzAl ha dit:

  A Varsòvia hi ha un passeig amb un lateral d’uns 4 metres d’amplada dividit mig i mig en carril bici i passeig per a vianants. El més curiós és que a mig camí, sense motiu aparent, el carril bici canvia de costat, fet que genera un creuament de les dues vies innecessari. No sé si era per afavorir accidents o per facilitar que els vianants s’introdueixin al carril bici sense haver-se de desplaçar. En tot cas, el conflicte està servit.

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s