Volia quedar bé amb el seus convidats, volia sorprendre’ls amb un plat realment original, així doncs va anar a les golfes a buscar el vell llibre de cuina que la seva família havia anat passant de generació en generació. Sabia que la seva família era d’un llinatge molt antic que havia estat fortament lligat amb la cuina. Va tenir sort i va trobar el llibre, però lamentablement es va topar amb un impediment comunicatiu que no esperava. Aquesta es la imatge que va veure Josep Apofis al obrir el llibre de cuina:
Aquesta ha estat la meva egípcia participació als relats conjunts d’abril.
BCPP: Eva
Magnífic Pons,
La teva grandesa sobrepassa l’univers,
La teva saviesa ens converteix en nens petits.
Visca el Pons!! Cantem la seva gloria per a sempre més:
T’hem trobat a faltar aquesta setmana passada
Segur?
Dubtes de la paraula del Pons?? Mal nascut!!!
Entenc que ell t’hagi trobat a faltar, això no ho dubto ni un moment. Però fixa’t que ha fet servir el plural…
Em referia a mi i a altra gent com roselles, rits, ignasi, entre d’altres, els quals tu Xexu no estaves inclòs, es clar.
De quin univers paral-lel t’has materialitzat? Quan el Pons parla de si mateix pot referir-se al Pons, al pons007, a l’esperit Pons o als tots 3 al mateix temps. Quan Pons diu nosaltres pot incloure a altres o només a si mateix, cosa que un – si té una mica de cervell, és clar (que no vull dir que tots en tinguin gaire (i això implica fins i tot que n’hi ha alguns que no tenen ni una neurona operacional)) – ha de deduir del context, sense qual context un mai no podrà fer cap evaluació de les expressions escrites pel Pons i molt menys interpretar-les en el seu entorn d’execució. No sé si resulto prou explicita per a tu…
Que els faci un parell d’ous ferrats. No falla mai.
No fallen, però vols dir que son gaire impressionants?
Depenent de qui són els ous…
Més d’un acabarà amb cagarrines després d’aquesta festeta…
Llavors no compto amb tu per la vetllada?
No t’amoinis, a tu et donaran Whiskas!
Potser el Mc el podria ajudar. No sabem fins on es remunta la seva saviesa ;D
No li donis idees pel proper enigma
No arriba ni de lluny a la del Pons :-P
Llàstima. Semblava una magnífica recepta de cargols a la llauna.
Cargols? Llavors no son serps banyudes amb un para-sol?
No sé… Sembla una recepta de picoteig. El que trobe a la nevera, sense calfar-se el cap.
Tenim un expert en idiomes antics
Ja pots anar preparant-la doncs! Per si de cas primer la tastaràs tu :-P
Em fas riure. Felicitats. I bon dilluns.
Bon dilluns no és una contradicció en si mateix?
“Ingredients per a tres persones: tres anguiles, quatre grapats d’arròs, una cuixa de pollastre, cardets i una mica d’anís estrellat.
Preparació: tallar les anguiles, sofregir-les amb el pollastre. Afegir l’anís estrellat i els cardets cuits i deixar-ho fer. Quan estiga mig cuit, un grapat d’arròs per persona més un per la a cassola, afegir-hi aigua, tapar-ho i esperar asseguts (L’ou és opcional). Escórrer l’arròs, decorar amb tres bastonets de canyella i servir.”
A veure, que tampoc no calia saber tan de jeroglífic per llegir això. Poques ganes de cuinar, Josep Apofis!
BCPP al canto!
Flipo pensant que t’has emportat un BCPP amb aquesta recepta…
No esperaries guanyar un BCPP escrivint “gloria (sic) al Pons”, no?
No entenc l’indirecta. No esperava que guanyés un BCPP una recepta de cuina. El Pons no és gaire fan dels blogs de cuina.
Ha sigut mirar el jeroglífic com una recepta de cuina… i m’he il·luminat. Gràcies, oh gran Pons, per l’inspiració.
La baba de cargol va bé pel cutis.
que t’has enrotllat mai amb un cargol?
Quina gent més rara que comenta a aquest bloc, oi?
Gent?
Ostres! Tu tampoc ets humana?
espero rebre els beneficis corresponents als drets de copyright
s’arronsa per ben poca cosa!!! mira que és fa`cil i està ben explicada la recepta.
Ara que Eva ho ha dit si que és més fàcil
Si mires els comentaris t’adonaràs que aquí cadascú l’ha interpretada d’una altra manera.
Bona participació, però millor resposta la de l’Eva ;)
d.
En lloc d’anar copiant als altres per què no proves sort i fas una desencriptació propia de la tal recepta?
Ei! Estem en aquest blog per alabar la meva genialitat! No ens desviem del tema si us plau!
Acabo de fixar-me que no has començat la setmana sense cantar la gloria del Pons! Fixa’t que l’Eva sí que ho ha fet.
Hi ha qui sap perfectament on és.
Perdona el meu processament mecanic del teu text: vols dir que saps perfectament on és la gloria del Pons? No és això ser una mica presumit??
Millor que és decanti per la cuina d’innovació. Aquesta recepta que proposa el jeroglífic és massa tradicional i molt calòrica.
quin plat li recomanes al Josep?
Per exemple: ‘Papada de gochu asturcelta, confitada a fuego bajo deuxelle, con setas y suero de pimientos asados en casa” . O una variant : ‘Ruedas de gochu asturcelta rellenas de bugre con su cuajo y crujiente de algas’,
Triomfarà segur
no he entès res
Això sí és emportar-se el secret a la tomba. Potser s’haurà de conformar amb un cus-cus
Jo avui he menjat unes sardines de llauna amb una mica d’arròs que va sobrar fa tres o quatre dies. Trobo a faltar una mica de peix en el menú que apareix al llibre dels avantpassats. Una dieta poc equilibrada…
(Per cert, jo no trobava a faltar Ahse, només el seu cinisme… ;-)
falta peix? llavors allò de dalt no és una estrella de mar? la contem com a peix, no¿?
Una estrella de mar com a peix? My god! És un equinoderm! Aix, aquesta zoologia…
De la poca història que vaig estudiar diria que al Egipt antic no s’estudiava la zoologia moderna :-P
Si està al mar es un peix, si es petit es un insecte, si vola és un ocell, si té pel es un mamífer, si té escates es un rèptil i si té una pell llefiscosa es un amfibi. Tot lo altre es complicar-se la vida…
Si no entenc malament parles del peix que el Pons va llençar pel water, no?
O bé el llibre de cuina era mooolt antic, o aquests egipcis eren molt moderns… i les pàgines serien pesades!
(No sé si comentar l’entrada o els comentaris)
:-D
i… per què jo sóc un monstre?
Ashe és una divinitat egipcia creada per alavar a en Pons?
Resuscitada per alabar al Pons!!
tu sabràs perquè ets un monstre xD
ashe ni idea, però l’ahse es aquesta que tens entre el teu comentari i el meu