Cas típic 2266: noi li agrada noia, noi li agrada xiuxiuejar en la foscor

Posted: 2015-11-23 in Llibres
poltada-i6n68883El que susurra en la oscuridad – H.P. Lovecraft (116 pàgines)

Segon llibre del mestre del terror H.P. Lovecraft que cau a les meves mans, us recordo que el primer va ser En las montañas de la locura i que em va agradar. La temàtica dels llibres de Lovecraft sol ser semblant, sempre relacionada amb una antiga raça de monstres extraterrestres que viuen entre nosaltres des d’abans dels inicis de la humanitat, però com que viuen en llocs remots i amagats pràcticament ningú els ha vist, i ha sobreviscut per explicar-ho. El llibre que us presento avui no es una excepció i els monstres apareixeran en unes muntanyes remotes de New Hampshire. Un altre punt en comú són les referències a les llegendes de Cthulhu i altres èssers mitològics de l’estil que apareixen citats a llibres maleïts com el Necronomicon (pendent de llegir). La manera d’escriure de l’autor ja ens prepara perquè pensem que passarà el pitjor possible, en les frases subratllades del llibre veureu exemples d’aquesta tècnica. De igual manera que altres relats de l’autor, la historia ens és presentada a través de les experiències viscudes d’un dels protagonistes de la historia amb l’ordre cronològic dels esdeveniments des dels inicis on tot sembla normal i els fets estranys semblen més aviat supersticions fins arribar al punt on clarament es veu que passa alguna cosa, i a més no es una cosa agradable ni tranquil·litzadora. Avisats esteu ànimes càndides. La meitat del llibre són les cartes intercanviades entre qui viu els fets i el narrador protagonista i especialista en el tema paranormal que viu lluny del poble, i no es fins a la part final quan per fi té els nassos d’acostar-se al lloc dels fets i… Aquí us deixo perquè pugueu dormir tranquils.

Cuando el transcurso del tiempo ha mitigado la impresión experimentada y me ha hecho replantearme mis acciones y horribles dudas, hay cosas de aquella carta de Akeley que no me atrevería a mencionar, ni siquiera expresándolas en palabras sobre el papel.

Tuve la sensación de que era un morboso eco que se reproducía a través de insondables abismos en inimaginables infiernos exteriores.

Algo había en aquella fragmentaria conversación que me produjo un tremendo escalofrío, suscitando las más grotescas y espantosas dudas y haciéndome desear fervientemente que me despertase y comprobase que no había sido sino un sueño.

Aquella tenebrosa granja al pie de la oscura y frondosa cima de la montaña encantada ¡todo un foco de horror trans-cósmico entre las desoladas montañas verdes y los maldicientes arroyos de aquella espectral campiña!

Nota: 6/10

Comentaris
  1. ahse ha dit:

    Un llibre de terror, menys mal, pel títol m’havia asustat que començaries a parlar de masmorres, fuets, grillons, cordes i d’altres coses per a la gent de sexualitat malalta…

  2. McAbeu ha dit:

    Tot un autor clàssic del gènere del terror però del que he de reconèixer que no he llegit gaire cosa. L’últim, va ser justament “A les muntanyes de la folia” que vaig llegir només fa uns mesos a continuació de la novel·la de Poe “Les aventures d’Arthur Gordon Pym” en la que es va basar Lovecraft per escriure el seu llibre. Em va agradar força, per això prenc nota de la teva recomanació i l’apunto a la llista de pendents, I també el Necromicon.

    • Pons ha dit:

      Vas llegir “A les muntanyes de la folia” per recomanació meva? Aquest d’avui està bé (però l’altre per mi es millor), es pot llegir, però es un 6/10 tampoc es imprescindible.

      PD: NecroNOmicon

      • McAbeu ha dit:

        Podríem dir que sí. Quan el vas comentar no te’n vaig fer gaire cas (tothom sap que hi ha més llibres per llegir que capacitat real de lectura) però molt poc temps després el llibre va caure a les meves mans i, aleshores sí, recordant que tu n’havies parlat força bé, em vaig decidir a llegir-lo.

        PD: Això, NO Necromicon sinó NecroNOmicon… m’he degut equivocar. ;-D

        PD2: Ja que em dius que aquest no és imprescindible potser procuraré llegir primer el “Necronomicon”. Així quan el comentis et podré parlar del llibre que toca en un post teu de llibres. ;-)

    • ahse ha dit:

      Has fet cas a una reomanació de llibres del Pons i et va semblar bé? Ja et podries endur un BCPP per reconèixer-ho!!

  3. JOMATEIXA ha dit:

    Un títol molt suggeridor, crec que l’anoto, encara que massa bona puntuació no li has donat. El posaré amb un interrogant.

  4. Xavier Pujol ha dit:

    Un altre malentès. Quan he llegit “noi li agrada noia, noi li agrada xiuxiuejar en la foscor” em pensava que era una altra cosa…
    Una impressió més positiva que un llibre de terror!

  5. Roselles ha dit:

    Un 6/10 deu ser que no fa gaire por, i si no fa por-por, ni me’l miro. L’anterior del Lovecraft que vas comentar veig que té millor nota i és curtet, aquell sí que me l’apunto.

  6. XeXu ha dit:

    Però quines ganes de passar-ho malament. Que no hi ha altres llibres? Que no saps que aquests són clàssics?? I tu odies els clàssics, no? Què diran els teus néts androides quan sàpiguen que el seu avi llegia clàssics… en ebook!? Quina mena de credibilitat pot tenir un avi així? Ja podràs comprar-los galetes, ja…

    • Pons ha dit:

      Hi ha clàssics i clàssics, ja vaig dir que els de fantasia i ciència ficció els podia tolerar, alguns. De moment no he vist monstres del espai exterior per aquí per tan considero que Lovecraft a part de terror també es ciència ficció. Els meus nets seran comprensius.

    • ahse ha dit:

      El Pons és creible, respectable, gloriós i tot el que vulguis! Visca el Pons!! Els androides el reconeixeran com a l’amo de l’Univers ^^

  7. Sergi ha dit:

    Jo no em quedaria ni un moment al costat d’un “hombre que susurra en la oscuridad” (ni que jo fos un cavall pervertit!) i tampoc dedicaria el meu temps a llegir a gent que sí que ho ha fet.

    PD: He vist una foto del Lovecraft i fa molta por. Potser més que els seus llibres i tot.

    • ahse ha dit:

      Què dius que faries si fossis un cavall pervertit? :-D

    • Pons ha dit:

      No he vist “El hombre que susurraba a los caballos”, ni penso fer-ho perquè es una peli romàntica

      • ahse ha dit:

        Hi ha certes pelis romàntiques que es deixen veure! Per exemple, quan el tio la té ben grossa i te la mostra – la qualitat de la peli segueix sent patètica però al tal moment et dius “com a mínim la té grossa!”. Bé, en el teu cas potser no t’impressionarà el tio, però de ben segur el mateix aplicarà per a la tia: a un cert moment et mostrarà que té bons pits, bon cul, un afeitat maco o alguna altra part remarcable del seu cos i te’n diràs “patètic, però en veig carn ben desenvolupada!”.

  8. Eva ha dit:

    La possible pronunciació de mots com Cthulhu fa molta por!

  9. […] La sombra sobre Innsmouth – H. P. Lovecraft La sombra sobre Innsmouth es una mini novel·la (unes 80 pàgines) del bo d’en Lovecraft sobre un poble de la costa on passen coses rares, i com sempre terrorífiques. El nostre protagonista es un jove que fa un viatge pels EEUU i es mou cap allà on el porta el bitllet d’autobús més barat, tot i així, el protagonista vol marxar del poble del terror abans no es faci fosc, però la narrativa fa que l’autobús amb el què havia de marxar s’espatlli i aquest hagi de passar el què serà la pitjor nit de la seva vida en el poble maleit. A més el llibre té un final que et deixarà una mica incòmode. Li podria haver posat més nota al llibre, però es Lovecraft, tots els llibres que m’he llegit s’assemblen un munt i sempre passen coses bastant del mateix estil i sempre explicades de manera calcada, si ets fan d’en Lovecraft perfecte, però sinó et pot semblar repetitiu, tot i així aquest es el segon millor d’en Lovecraft que m’he llegit. En les frases ressaltades del llibre m’he decantat per les descripcions del terror viscut pel protagonista al estil Lovecraft. Altres llibres d’en Lovecraft: En las montañas de la locura, la llamada de Cthulhu i el que susurra en la oscuridad. […]

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s