Cas típic 2268: noi li agrada noia, noi li agrada infravalorar sèries

Posted: 2015-11-25 in TV

L’altre dia parlava sobre les sèries que sobrevaloro, com que no hi ha ying sense yang, avui parlaré sobre les sèries que tinc infravalorades.

Posar cara seria, això fan es l’únic que fan els dos detectius de True Detective

Posar cara seria, això l’únic que fan els dos detectius de True Detective

 • Six feet under: Quan es fan rànquings de sèries populars Six Feet Under sempre apareix, però quan es fan rànquings de sèries fets per reputats experts Six Feet Under sempre està en el pòdium compartint lloc amb les mítiques The Wire i The Sopranos. Six feet under es innegablement bona i qui digui el contrari es que no en té ni idea, però… Però té capítols lents i avorrits en els quals no passa res d’interessant, de fet, mirant la trama global de la sèrie tampoc podem dir que passi res extraordinari, però no saps com acabes agafant estima al protagonistes. També reconec que el final de sèrie es dels millors que s’han fet mai. Per tan estic d’acord que es una bona sèrie però no es la gran sèrie que els crítics i experts ens volen vendre. Per mi és un 7, i no pas el 8.8 que ens ven el imdb.
 • Broadwalk Empire: Ambientació més que excel·lent, vestuari impecable fins al detall, direcció, càsting, interpretacions, tot està molt cuidat, però… Però la trama no em va enganxar en cap moment. Per cada personatge amb carisma con en Nucky n’hi havia tres que no suportava. A més no em puc queixar que no tingui un final rodó, però tot i així no la puc considerar com una de les millors obres mestres de la HBO (i per extensió de les sèries en general). Al imdb li donen un 8.7 però jo no li puc donar més d’un 6.
 • Twin Peaks: Es coneguda mundialment com la primera sèrie que va sortir del rol de telenovel·la tòpica que tenien les sèries anteriors. Que el seu pare fos el conegut cineasta David Lynch també va ajudar amb la seva popularitat. Una cosa es el bon record que pugueu tenir de la sèrie en la vostra memòria, però jo la vaig veure fa no gaire temps i us haig de dir que en comparació amb les sèries actuals surt perdent en pràcticament tot, potser en el seu temps va ser una revelació sense precedents però actualment no destacaria per res. I la primera temporada encara es salva bastant, però la segona es directament dolenta. Al imdb li posem un ni de conya 8.9 quan jo li tinc posat un realista 4.
 • Mad Men: En segona posició de les series sobrevalorades tenim un equip de publicistes masclistes i alcohòlics dels anys 50 on el protagonista amaga un passat que s’anirà revelant mica en mica. El primer problema de la sèrie es que l’edat en la que està enfocada mai m’ha agradat. El segon problema es que els enganys de parella tampoc em criden l’atenció, però el pitjor són els publicistes nens de papà venent fum, no els suporto gens. No em va donar la gana passar de la primera temporada. Christina Hendricks es la raó que per mi Mad Men tingui un 6 pelat i no una nota pitjor, de totes maneres molt lluny del 8.7 que li posen al imdb.
 • True Detective: Sense cap dubte la sèrie més sobrevalorada dels últims temps. Crítica i públic l’han posat pels núvols. Vuit miserables capítols d’una temporada ja han servit per dir que True Detective es la cosa més guai de la terra. Que si uns fantàstics plans, que si un pla seqüència genial, que si les interpretacions dels protagonistes són una passada, que si bla bla bla bla, però es que ningú s’ha donat compte que la trama no té absolutament res de sorprenent? Ningú ha vist que es tracta d’un cas d’investigació normalet? Ningú ha vist que un cas que s’allarga durant tants anys al final acaba d’una manera molt normal i vulgar? Sóc l’únic que s’esperava un final amb més emoció? Sort que tothom diu que la segona temporada es dolenta i així m’estalvio de veure-la. Que quedi clar que True Detective no es pas dolenta, però ni en broma és el 9.2 del imdb, és un 6 i gràcies.

BCPP: Xexu

Anuncis
Comentaris
 1. JOMATEIXA ha dit:

  Crec que m’agradaria fer un cop d’ull a la majoria, però no tinc temps per tot i sé que si començo m’hi enganxo i ja hi som, així que de moment em quedo amb les ganes.

 2. ahse ha dit:

  M’imagino que el 6 feet under ha de ser bona, però estic segura que totes les altres han de ser xungues per definició, sobre tot la de Mad Men que té pinta de porqueria barata i fastigosa.
  (Twin Peaks l’he vist fa temps i en el fons no era què pretenia)

 3. XeXu ha dit:

  Novament, sensació de deja vu, i pensar que aquest post ja estava fet en un altre moment, però comentarem, no fos cas.

  De Six Feet Under n’he sentit a parlar bé, crec que fins i tot als meus pares, però no m’he plantejat mai veure-la. Em van dir que té molta conya, per la temàtica que tracta, molta ironia almenys, però ja veig que és una sèrie dramàtica, per les altres amb que la compares. Crec que seguiré passant d’ella com fins ara.

  Broadwalk Empire, només te n’he sentit parlar a tu, i n’has parlat sempre més o menys bé. Potser trobes que li posen més nota de la que mereix, però en general t’ha agradat, tampoc diria que l’infravalores!

  Twin Peaks està més passada de moda que els ‘chinitos de la suerte’. Recordo quan la van fer per primer cop, jo era un crio i em cagava de por potes avall. Però cap sorpresa, sempre em solc cagar de por amb qualsevol cosa. Se li ha de valorar ser pionera, com a altres que van ser els primers, i obrir camí no és fàcil. Però si apareguessin avui en dia, ens en riuríem fort. Sí, sí, l’estic comparant amb els Beatles, per si algú no ho havia notat.

  Amb Mad Men et dono la raó. A la feina estan que no caguen amb aquesta sèrie, jo em vaig posar un parell de capítols i la vaig trobar insuportable, per l’estètica, per la temàtica i per com es comporten els protagonistes. Però bé, hi ha gent a qui agrada el marro, per això els agrada. No sé per què no s’acontenten amb mirar Gran Hermano. I mira que el món de la publicitat m’agrada, però així no.

  I sobre True Detective, què dir que no hagis dit tu ja. Doncs que el final no és normalet, el final es descontrola i no té res a veure amb allò que hem anat veient. Sèrie lenta, i sense res. A mi els plans seqüència me la porten fluixa si adorm a les ovelles. No està malament, però és el màxim de bo que puc dir de la sèrie. Això, i que es van drogar molt abans de fer els darrers capítols.

  Apa, ens veiem en el post de les sèries que valores en la justa mesura, sempre segons el imdb, és clar.

  • Pons ha dit:

   Ja et vaig reconèixer que el post de sèries sobrevalorades si que tenia un CT cosí que s’hi assemblava, però aquest no.

   De llarg Six Feet Under es la sèrie més recomanable de la llista d’avui. Això si, té capítols que no passa res, i als que passa algo tampoc es que sigui gran cosa. Ara bé, quan s’acaba plores com una nena.

   Sobre Broadwalk, de 6 a 8.7 hi ha 2.7 punts, poca broma! Tot i això es cert, es la segona millor que apareix en la llista

   No estàs sol, a mi tampoc m’han agradat mai els Beatles

   A la meva feina ningú mira Mad Men, ja els vaig avisar que no ho fessin, i com es lògic em fan cas.

   Sobre True Detective què dir que ja no hagis dit tu i no hagi dit jo.

   M’agrada la idea del CT sobre les sèries que valoro en la justa mesura :D

  • ahse ha dit:

   Has de veure Six Feet Under i no pas l’altra merda que t’avies apuntat fa uns CT-s per si tenies l’estona de començar a veure el 23 març. :-P

   • XeXu ha dit:

    Fins i tot jo faré cas abans a en Pons que a tu, però si al final no ens fa el CT del 23 de març potser començaré a canviar d’idea.

    • ahse ha dit:

     No vinguis amb amenaces, el 23 de març es celebra sí o sí. És un dia mundial d’aquests, no es pot saltar, saps…

 4. Roselles ha dit:

  Doncs va, jo no tinc ni idea, perquè Six Feet Under és taaaaaan recomanada que vaig veure uns 6 o 7 capítols però no li vaig trobar el què. Sí que tenia un punt, però és el que dius, és lenta, i la trama no era per tirar coets. En el seu moment potser sí que va ser un una novetat, però ara la trobaries igual d’interessant?

  Broadwalk Empire la veia el meu home, i a vegades m’hi enganxava també, i li acaba tocant els nassos preguntant “i aquest qui és? aquest què ha fet? I aquesta d’on ha sortit?” Vaig veure els primers capítols però no em va convèncer, però al veure les temporades pel mig o pel final la trobava més interessant. No prou per seguir-la, però.

  Twin Peaks la recordo però no la vaig arribar a veure, era massa joveneta perquè m’interessés. Ja recordo que la vas comentar.

  Mad Men vaig veure dues temporades en res, quatre dies, perquè tot i que no passava gaire cosa, a cada capítol passava alguna cosa que et feia veure el següent. Però com que en aquell moment no tenia la tercera temporada disponible em vaig plantar a la segona. I ara que la tinc disponible ja no tinc ganes de veure-la, em fa pal.

  True Detective no l’he vista i tampoc tinc gaires ganes. M’han comentat que és crua i això de que la segona temporada és una merda com un piano li he sentit a tothom, així que passo.

  I jo afegeixo com a sèrie que infravaloro Joc de Trons, perquè vaig veure 5 capítols i no em va enganxar. Així de pas confirmo que hi ha gent a qui no li agrada ni li interessa Joc de Trons. Pesats, més que pesats!

  • Pons ha dit:

   Six Feet Under es d’aquelles seies que no es pot apreciar amb 6 o 7 capítols, es com els Soprano, lo bo es integrar-te en la família.

   No pot ser que no t’agradi Joc de Trons! Roselles a la foguera! Buuuuuu!

  • XeXu ha dit:

   Mira que normalment et donaré la raó en tot, perquè la tens. Però que no t’agradi Joc de Trons… uf, avui em caus una miqueta pitjor. Però bé, et perdono si dius que la sèrie és prescindible, però que els llibres són un amor. Bé, un amor no serien… ja m’entens.

   • Roselles ha dit:

    Doncs ara et cauré fatal de veritat, perquè trobo que els llibres no són un amor… ni tot el contrari. Es que no sé ni quina pinta fan. A veure si seràs tu que em cauràs una mica pitjor per ser un viciat del Joc de Trons, eh? Hum! ;)

    Ei, però gràcies per donar-me la raó en tot, eh? Molt agraïda! XD

 5. Anna ha dit:

  A mi això ara m’està passant amb The Lefotvers; tothom en parla super bé i en diu les mil meravelles i què vols que et digui … tret d’algun moment que dius aquí m’has sorprés, la resta és d’un avorriment …

  Per cert, ara he començat amb una d’aquella llista de 100, perque no em renyis més :P The Good Wife …

  • Anna ha dit:

   *The Leftovers … que no sé ni escriure

  • Pons ha dit:

   En el meu blog trobaràs molts lectors que segueixen The Good Wife amb ganes, sobretot tingues paciència ja que lo bo es conèixer els secundaris.

  • ahse ha dit:

   Està bé que et possis a mirar Good Wife, és una serie per a noies, però que sapigues que les colonies del Pons Saint Ramon se’ns van acabar, la última se la va endur la Roselles…

 6. Xavier Pujol ha dit:

  La Marimorena de la 13 entra en la categoria de sèrie?

 7. ricard ha dit:

  Aquesta vegada les he vistes totes excepte “Six feet under”. La qualitat de totes és altíssima; però anem a pams:

  – Sobre Boardwalk Empire, estem d’acord que l’execució és impecable però la trama és una mica dispersa i els personatges són realment antipàtics. El primer capítol i el darrer són boníssims però tota la resta no està a l’altura.

  – Twin Peaks no l’he vista pas recentment però recordo l’impacte dels primers capítols. Després es perdia en les tortuositats del seu argument no gaire comprensible.

  – Mad Men és la meva favorita de la llista. L’ambientació a la dècada prodigiosa és impecable, els guions són mil·limètrics, planteja constantment dilemes morals i el final de cada capítol és invariablement impecable i, moltes vegades, inquietant, la qual cosa enganxa moltíssim. Reconec que el nivell va baixar les darreres temporades.

  – True Detective: És cert, la història no és res de l’altre món. Però està molt ben conduida. El darrer capítol és terrorífic.

  No dic res de les puntuacions perquè ja fa temps que vaig arribar a la conclusió que puntuar l’art és una collonada com una altra.

 8. rits ha dit:

  Doncs mira, potser tu infravalores Mad men, xò he començat la tercera temporada i em té enganxada.
  En canvi, totalment d’acord amb True detective.

 9. Allau ha dit:

  Amb l’excepció de “Six feet under”, que a mi em sembla gairebé sempre sensacional, molt d’acord amb la sobrevaloració de totes les altres. Especialment amb “True Detective” que cada dia la detesto més (i no saps com m’ha agradat que s’estimbés la segona temporada).

 10. Sergi ha dit:

  No he vist cap d’aquestes sèries. I si a més no les recomanes, doncs tampoc crec que les vegi properament.

 11. Ada ha dit:

  Per una vegada en la vida coincidim en una opinió sobre sèries! A mi aquestes tampoc em criden molt l’atenció… i la que m’agrada molt és Outlander, heheh… siiiii m’encantaaaaaaa i no la comentes?

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s