Cas típic 2282: noi li agrada noia, noi li agrada el Pare Noel (2/5)

Posted: 2015-12-15 in Actualitat, Divagacions meves, Humor

Com deia ahir, aquesta setmana toca parlar de la vida i miracles de Sant Nicolàs. Arribats en aquest punt, em deixeu que us expliqui algunes de les seves obres i miracles? No se perquè pregunto…

Hi havia un home molt desgraciat que a sobre de ser pobre tenia tres filles que no hi havia manera de casar, les quals no eren precisament belles sinó més aviat tirant a besties. Així doncs l’home va optar per la opció més cristianament correcte, va vendre les filles com a esclaves a un prostíbul; com a mínim d’aquesta manera la cambra de bany de casa deixaria d’estar permanentment ocupada. El jove Nicolàs va rebre la notícia via WhattsApp de tan lamentable fet. De nit, es va acostar a la, sent generosos amb paraula “vivenda”, del home i després d’esquivar el sofisticat sistema d’alarma que consistia en un cable amb llaunes de fanta penjant, es va colar per la finestra i va deixar un sac d’or dins d’una sabata que s’estava assecant al costat del foc. Ja es podria imaginar la cara de felicitat de l’home al trobar-se la sabata plena d’or en comptes de xinxes i paparres que era lo habitual. Així doncs, amb una dot d’una bossa d’or ja seria molt més apetitós casar-se amb una filla, encara que aquesta fos la gran i ja tingués uns 15 anys i per tan ja se li començava a passar l’arròs pels canons de l’època. Així va ser com la filla gran va trobar marit, però les altres filles sense la dot de l’or no eren apetitoses, així doncs en Nicolàs va haver de repetir la tàctica la segona nit i d’aquesta manera l’home va poder casar la filla mitjana amb un fuster. A la tercera la nit en Nico estava fent el mateix procediment però va ser detectat pel sistema d’alarma de les llaunes de fanta i l’home el va agafar amb les mans en la massa. Aquest li va preguntar què volia a canvi de l’or i en Nico, com que ja es veia a venir que si escampava la notícia que anava repartint bosses d’or es quedaria pobre de seguida, li va dir “No diguis que he sigut jo, digues que ha sigut Deu que sempre escolta les pregaries”. Què voleu que us digui, sembla que la teoria d’una sabata màgica que fa or es més creïble.

Què us ha semblat la història? Us agradat? Doncs deixeu-me explicar una altra història que il·lustri el caràcter d’en Nicolàs, de totes maneres no teniu els mitjans per impedir-m’ho… Seguint el consell del seu tiet, el futur Pare Noel va agafar un vaixell cap a Terra Santa per visitar els llocs de moda entre els cristians: Jerusalem, Betlem, el mont Calvari, el Sant Sepulcre, el casino,… Durant el viatge va somiar que una horrible tempesta cauria sobre el vaixell. En aquella mateixa nit també va somiar amb un trineu carregat de regals estirat per uns cérvols molt grossos, però això no es rellevant per la història que us vull explicar. Al despertar-se va anar a explicar ràpidament el seu somni al capità, el dels cérvols no, l’altre. El capità el va ignorar com aquell qui sent ploure, es una manera de dir. Com no podia ser d’una altra manera la tempesta es va formar de cop i va ser tan violenta que va ser classificada per majors de 13 anys. Els mariners desesperats pel que se’ls venia a sobre van passar de resar al nou Déu cristià de moda i van resar al seu antic Déu amb cap de cocodril, què mirat fredament se’l veu força més adaptat al medi aquàtic. Però el Nicolàs va dir “No patiu idiotes pagans! Resaré 38 pare-nostres i 70 ave-maries i així Déu ens salvarà!” N’hauria pogut resar 37 o 39, però el número era el 38 perquè [pendent de documentació]. Al acabar de resar la tempesta va parar de cop i així va salvar la nau. El capità va intentar restar mèrits al Nicolàs preguntant-li pels mariners que s’havien ofegat, però en Nicolàs va excusar-se dient que justament eren els que no creien en l’autèntic Deu cristià, casualitats de la vida.

Amb Sant Nicolàs a bord el Costa Concordia no hagués passat res

Amb Sant Nicolàs a bord del Costa Concordia no hagués passat res

Al cap d’uns mesos, quan en Nicolàs va tornar del seu viatge per Terra Santa després d’absorbir coneixements cristians com una esponja, va anar a veure al seu tiet al monestir. El tiet va llençar algunes indirectes al Nicolàs perquè deixés anar més pasta pel monestir, perquè ja sabeu, un camp de golf de 18 forats costa de mantenir. Llavors en Nicolàs li va comentar que tal com li havia dit havia estat absorbint l’escènica l’essència de la Cristianitat. “Idiota!” Li va dir el seu tiet “Et vaig dir que anessis a buscar ‘Essència’, de Terra Santa, una recopilació dels millors poemes dels cèlebres bards vascons!”. Quina anècdota més bona, eh? No es per partir-se de riure? No? Es que fa 1.800 anys l’humor era diferent… En fi, demà més!

Comentaris
  1. ahse ha dit:

    Costa creure que algú deixaria or per veure unes lletges casades (en aquells temps hom es casava per reproduir-se, oi?), però si ho agafem d’altra banda potser ho feia per no trobar-se-les al prostíbul i això ja s’enten…

  2. McAbeu ha dit:

    Això del whattsapp no et dic que no, però vols dir que l’alarma feta amb llaunes de Fanta no te l’has inventat?. Ho dic perquè en aquells temps es bevia més Mirinda…

    Tot i així, m’han agradat molt aquestes històries sobre Sant Nicolau que desconeixia. Espero el post de demà amb candeletes (és una frase feta, no te l’agafis literalment) ;-)

  3. Xavier Pujol ha dit:

    Pobre Sant Nicolau. Que poc s’imaginava que la seva figura, estrafeta amb barbes de llana sintètica, acabaria penjant dels balcons.

  4. Eva ha dit:

    Molt interessant. Però no entenc per què no has posat una foto del vaixell de Nico.

  5. XeXu ha dit:

    No es pot negar que tens gràcia explicant la història antiga, tot i que de moment Sant Nicolau no m’està atrapant massa. Potser si ens parlessis del Pequeño Nicolás seria diferent.

    Per cert, no has pagat les estrenes al becari encara, oi?

  6. Sergi ha dit:

    Crec que cap al final hi ha un error tipogràfic. Em penso que perquè l’acudit tingui (una mica de) sentit hauria de dir essència i no escènica. O potser no he pillat l’acudit.

    També he trobat a faltar un acudit sobre l’àngel Marcelo. Jo l’hagués introduït ajudant a aparcar vaixells.

    • Pons ha dit:

      A què has vingut aquí a alabar-me o a criticar-me? No cal que contestis, ja es veu…

    • ahse ha dit:

      O potser no has pillat l’acudit. Clar!

      P.S.
      Els àngels són molt cars de veure. Quant dius que pagaries per a la cara del Marcelo?

  7. Roselles ha dit:

    Amb això dels parenostres i el vaixell veig que en Nicolàs feia bon ús de l’eterna trampa cristiana: si funciona és gràcies a mi, si no funciona és culpa dels altres.
    Hi ha alguna cosa que em desconcerta… L’home que vol vendre les filles al prostíbul rep un sac d’or? El concepte de portar-se bé ha variat una mica des d’aleshores, eh?

    • Pons ha dit:

      No t’has llegit la bíblia? En cap lloc diu que vendre les filles a un prostíbul sigui de mal cristià.

    • ahse ha dit:

      No has entes res! L’home rep un sac d’or per no vendre les filles al prostíbul. Es veu que eren molt però molt molt lletges!! Probablement al veure-les instantaniament se li hauria baixat a qualsevol client…

  8. glòria ha dit:

    Una historia exemplar i edificant, tot i que podia succeir que el pare desnaturalitzat es gastes l’or en altres minúcies en lloc de rescatar les filles del prostíbul… O és que en Nico ja sabia el futur com a sant que era, un Sant en rodatge, però Sant al cap i a la fi?

  9. JOMATEIXA ha dit:

    Les històries contades amb aquest estil semblen tot una altra cosa :D

  10. […] 2281–2282–2283–2284–2285: Història de Sant Nicolau. […]

  11. […] al matí 2145 ocupen la segona plaça. Després amb un quíntuple empat trobem el 2281–2282–2283–2284–2285: Història de Sant Nicolau, la 2121: Setmana sense […]

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s