La Guerra interminable – Joe Haldeman (304 pàgines)
Obra clàssica de la ciència ficció de l’any 1974 creada de la ma de Joe Haldeman, guanyadora dels prestigiosos premis Hugo i Nèbula. Només començar descobrim que la terra es troba en una guerra contra uns extraterrestres anomenats Taurians, per sort la humanitat està bastant ben equipada amb creuers espacials i armadures de guerra preparades per operar per qualsevol planeta o asteroide, també es coneix la tecnologia necessària per utilitzar els púlsars com a portes estel·lars. La trama segueix primer l’entrament del soldat Mandela i la seva posterior entrada en combat. Al seguir el punt de vista d’un soldat ens trobem tan perduts i desinformats com el protagonista perdent d’aquesta manera la avantatge de descobrir la posició global de com avança realment la guerra. A més aquesta guerra té el problema de la relativitat, ja sabeu que a velocitats properes a la lluny llum el temps passa més lent que no pas estant quiet, per tan, tenim que per culpa de les diverses campanyes militars el protagonista envelleix més lentament que el mon que l’envolta, que veu com evoluciona molt ràpidament i li costa assimilar els grans canvis que ha patit la societat.
Es inevitable comparar aquesta novel·la amb Starship Troopers (1959), però la Guerra interminable es de caire anti-militarista i Starship Troopers seria més pro-militarista. A mi m’ha agradat més aquest, tot i que la pel·lícula de Starship Troopers m’agradi més que els dos llibres. Aquest llibre es centra més l’evolució de la societat i les batalles espacials, i cuida més la part científica, en canvi Starship Troopers es més acció en primera línia de foc vista des del punt de vista del soldat d’infanteria, tot i que en aquest llibre també n’hi ha. L’enemic es més semblant a l’humà en l’aspecte i aquest també basa la seva força en la tecnologia en comptes de la força bruta de les xifres com feien els insectes gegants de Starship Troopers.
El títol de la novel·la es enganyós, degut a que la guerra no es interminable, aquesta té un final, tot i que s’ha de reconèixer que dura bastants anys, però com diria Lionel Hutz “Este es el ejemplo más claro de publicidad engañosa desde mi caso contra La Historia Interminable.” El final no està malament, la primera part es acció, després fan servir una estratègia sorpresa i finalment s’explica de manera un xic precipitada, tot sigui dit, com ho fan per finalitzar la maleïda guerra que amb prou feines ningú recordava com coi va començar.
-No he hecho más que tres campañas.
-Improcedente. Además eso supera en dos campañas y media lo que sobrevive el soldado medio.
Nota: 6/10
“a velocitats properes a la lluny”??? Dimonis, aquest noi ens enfonsarà, fem-lo fora ja! Becari al carrer! Becari al carrer! Becari…
era una manera de dir que a velocitats properes a la velocitat de la llum arribaràs lluny xD
Per cert, és un 6 de 10 per culpa de la publicitat enganyosa?
Aquest títol sí que és escaient.
Hi ha alguna guerra que no sigui interminable?
Afortunadament sense morts (que se sàpiga), la guerra civil espanyola encara dura. I aquella era la continuació de les guerres carlines…
Fins hi tot la Viquipèdia diu que es va acabar al 39
Home clar! Quan has matat a l’enemic la guerra s’ha acabat. Amb qui vols seguir lluitant si l’enemic està mort?
Quan he començat a llegir la ressenya de seguida m’ha vingut al cap l’obra de Heinlein… de la qual, per cert, a mi em va agradar més el llibre.
Una vegada on es pot dir que la peli es millor que el llibre i ho desaprofites…
Mira com vas d’equivocat i no aconsegueixes enfocar… Què té a veure Haldeman amb Heinlein, eh? Fins al segon paràgraf del CT no pots desviar-te, fins que el Pons no et doni el vist-i-plau no en pots saltar del Haldeman a cap altre!!
Crec que no em convenç.
últimament no estic encertant el posts amb tu
Tens arguments més creibles que una vaga opinió?
No llegeixes res que no hagi guanyat, com a mínim, els premis Hugo i Nebula, oi? Quines èpoques aquelles, quan jo llegia coses d’aquestes… ja se’t passarà també…
Intentes comparar-te amb el Pons?
D’acord, capto la indirecta per posar més varietat a les meves lectures
ummm. No, crec que aquest no.
[…] a altres novel·les anti-bèl·liques de ciència ficció clàssiques com Starship Troopers o La guerra interminable, al ser una novel·la més actual (2005) el futur sembla realment un futur, i la escriptura del […]