Cas típic 2397: noi li agrada noia, noi li agrada l’ou com balla (1/2)

Posted: 2016-05-24 in Actualitat, Divagacions meves

Aprofitant que demà passat es el dia de corpus us porto un post sobre història que tan us agraden. Toca parlar d’una activitat molt habitual de tal dia: L’ou com balla. Els homes que s’estiguin baixant els pantalons ja se’ls poden tornar a pujar perquè l’ou es refereix a un ou de gallina…

L’ou com balla es celebra a diverses poblacions catalanes, suposo que per exemple un andorrà també podrà fer-ho a casa seva i ningú li dirà res, però ja no seria un fet tan tradicional, amb tot el respecte pels andorrans. El procediment es senzill, tan senzill que els nens podran fer l’experiment sempre i quan es respecti la condició sine qua non universal per realitzar qualsevol experiment, el famós mantra “sota la supervisió d’un adult”, perquè tots sabem que els nens són idiotes i podien acabar morts fins hi tot pel simple fet de manipular un ou. Per fer l’experiment necessitarem els següents elements o els seus equivalents sempre i quan la COB (Comisió d’Ous Balladors) els hagi donat per bons.

  • Un ou
  • Cera
  • Un punxó
  • Una font brolladora amb un raig d’aigua suficientment potent.
  • Flors i fruites del temps (generalment cireres, ginesta i clavells)

L’ou l’obtindrem directament d’una gallina viva o si sou uns cosmopolites de ciutat i no viviu en una granja amb animals de corral anireu al mercat a comprar-lo, o potser en supermercat, però sota cap concepte heu d’anar al zoo a posar la ma a la gàbia de cap au per agafar un ou, es podria fer però no seria èticament correcte. Si opteu per la solució del super, per culpa del sistema capitalista i consumista en el que estem no us vendran un ou sol i segurament us obligaran a comprar mínim mitja dotzena (sis pels del ESO), però acabareu acceptant perquè segurament sou uns manasses i l’experiment de l’ou no us sortirà a la primera i anirà bé tenir ous de recanvi.

Els ous seran els primers encantats en gaudir de l’experiment

Els ous seran els primers encantats en gaudir de l’experiment

El primer pas es fer un forat a l’ou amb un punxó, si no teniu un punxó podeu fer servir algun altre estri esmolat, un consell, no ho proveu mossegant amb el queixal, un amic ho va provar i el resultar va ser molt brut. Quan hageu aconseguit buidar l’ou sense destrossar-lo no llenceu el contingut de l’ou aigüera avall! Com a bon català heu d’aprofitar-lo i fer per exemple una truita de gambes i alls tendres, boníssima. Amb la cera taparem el forat per on hem buidat l’ou. Pel que fa la font amb el raig d’aigua la podríem deixar tal qual i no passaria res, però com que és un dia festiu la decorarem amb les flors i les fruites, també la podríem decorar amb posters de Lady Gaga però no quedaria tan tradicional. El toc final es posar l’ou sobre el raig de l’aigua de tal manera que la pressió de l’aigua mantingui l’ou en moviment giratori sense arribar a caure, si cau vol dir que no l’hem col·locat de manera correcte i que hem fallat en la nostra tasca, de manera que davant de tanta humiliació la única solució honorable serà practicar l’harakiri. Demà  us explicaré la història d’aquesta bonica tradició, em refereixo a la del ou com balla no pas a l’harakiri.

Comentaris
  1. ahse escrigué:

    L’amic que li va fer la queixalada a l’ou deu ser el Sergi, oi? També va decorar la font amb posters de Lady Gaga?? Quin noi més mancat de respecte per les tradicions! Apostaria que després d’aconseguir per fi buidar l’ou en va ficar un paperet amb una història amb semites gens graciosa a la closca…

  2. McAbeu escrigué:

    No només fas posts sobre història de les tradicions que tan ens agraden sinó que els complementes amb posts de bricolatge “do-it-yourself: la tradició a casa”. Segur que l’Ahse et diria que ets un geni (fins i tot, tu mateix tu diries)

    No em perdre el post de demà. Mentrestant vaig a veure si trobo per casa un ou, cera, un punxó… i una font “brolladora” suficientment potent.

  3. Xavier Pujol escrigué:

    Quan era petit tenia un oncle a Sants, que va girar l’aixeta del safareig mirant enlaire i tot i que tenien coloms i gallines a l’eixida de casa seva, ho va fer amb una pilota de ping pong.
    Funcionava bastant bé, però la va acabar lligant amb un cordillet per a que no caigués…
    És millor el del Claustre la Catedral o el de la casa de l’Ardiaca de Barcelona.

  4. Eva escrigué:

    No necessites fer dos forats, per buidar un ou?

    Per cert, ací els ous es venen d’un en un. Troben d’allò més divertit que els eepanyols sempre en demanen 6 o 12.

  5. Clidice escrigué:

    vaig a veure si puc mangar una font d’alguna plaça per fer-ho a casa. És que sóc molt casolana, jo.

  6. Sergi escrigué:

    Bricolatge, tradicions del país, ous pintats, no sé què més es pot demanar en un post. Bé, potser l’explicació científica de per què l’ou s’aguanta sobre el raig d’aigua. És l’efecte Venturi? L’efecte Coanda? Són el mateix efecte amb diferent nom? És un tercer efecte amb un altre nom? És el propi FSM qui sosté l’ou amb el seu apèndix tallarinesc?

    • Pons escrigué:

      Justament la ciència de l’ou com balla serà explicada en el post demà junt amb la història de la tradició, paciència amic científic.

    • ahse escrigué:

      No tothom és Tomàs l’incrèdul! Tingues fe en el Pons i ho tindràs explicat!

      De pas podries llegir-te també l’Islam per a Dummies, està disponible a l’Amazon ^^

  7. XeXu escrigué:

    Seria preferible que expliquessis la tradició del harakiri, així estaries més a prop dels ninjes…

    Però és prou interessant això de l’ou com balla. Es pot fer en un bidet?

  8. glòria escrigué:

    Interessantíssim! Ja tinc els ous, la cera, el punxó i les fruites. Ara em falta el brollador, però ja se m’ocorrerà alguna cosa per improvisar-lo.
    Penso que me’n sortiré!

  9. […] Eva on Cas típic 2397: noi li agrada noia, noi li agrada l’ou com balla (1/2) […]

  10. JOMATEIXA escrigué:

    Ah! s’ha de buidar l’ou?
    Vaig a llegir la següent…

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s