Cas típic 2514: noi li agrada noia, noi li agrada la tercera temporada de Black Mirror

Posted: 2016-12-15 in TV

La tercera temporada de Black Mirror té el doble de capítols que les temporades anteriors (sis), i això es degut a que la productora Netflix l’ha comprat, però tot i això continua tenint l’esperit de les temporades anteriors, amb els mateixos futurs distòpics per culpa d’algun tipus de novetat tecnologia. Aviso que en els resums dels capítols hi ha espoilers sobre la trama dels mateixos però no sobre el desenllaç.

Els pobres desgraciats protagonistes de la tercera temporada

Els pobres desgraciats protagonistes de la tercera temporada

 1. Caiguda en picat: Ens trobem en un futur on tothom valora de 1 a 5 estrelles a tothom a qui es troba pel camí, i per tan tenir alta popularitat ho és tot, tothom fa fotos i vídeos “cuquis” per tal d’agradar a l’altra gent, la veritat es que viure en un mon amb tanta cursileria ensucrada es vomitiu, ser fals i mantenir les aparences es més important que qualsevol cosa, un infern. Per mi es el futur més distòpic que han ensenyat, sí, fins hi tot pitjor que aquell que psicòpates et persegueixen per matar-te, com a mínim els assassins et venen de cara. Es una situació molt semblant al capítol 8 de la cinquena temporada de Community, però a Community era molt més exagerat perquè a Community no tenen cap mesura, m’encanta!
 2. Playtest: Va sobre un videojoc de terror de realitat augmentada, o sigui que millor no mireu aquest capítol de nit. Aquest capítol no es com els altres, vull dir que no es tracta d’una tecnologia potencialment bona utilitzada malament, sinó que es tracta d’una tecnologia que ja es perillosa de per si.
 3. Calla i balla: La lliçó moral del capítol es “Posa un esparadrap a la càmera web del portàtil”. Altres consells bàsics són: “No posis el teu telèfon a internet i no confiïs en cap executable sense referències”. Per cert, en aquest capítol apareix en Bronn de Juego de Tronos. El capítol com a tal no es del mateix rotllo que el de les dos primeres temporades, però tot i així enganxa perquè la història cada vegada s’embolica més i més i tens curiositat per saber com acabarà. Per acabar aquest consell es meu, les oficines bancaries tenen relativament poca pasta fora de la caixa forta, la qual es d’obertura retardada i triga massa en obrir-se com per esperar, o sigui que realment no surt a compte atracar i menys a cara descoberta.
 4. San Junipero: Lesbianes a principis dels 80. El dilema de voler viure una vida artificial després de la mort o simplement morir. Jo em quedo amb la vida artificial, en el fons el cos es només un suport físic, les nostres cèl·lules es van renovant periòdicament, al cap de 5 anys pràcticament totes les cèl·lules del nostre cos han canviat per altres, quin sentit té mantenir un cos físic que falla?
 5. La ciència de matar: Un futur on uns militars persegueixen una espècie de infectats, En aquest capítol apareix en Doug Stamper De House of cards. Lo de sempre, els militars mai no diuen la veritat per tal que els soldats siguin més eficients matant.
 6. Odi nacional: En aquest capítol es mostra com en un futur el Twitter només servirà per odiar a la gent, de fet, avui en dia barallar-se amb altres ja es la principal funció d’aquesta xarxa social. En aquest futur les abelles ja s’han extingit (en el nostre present van pel camí i no se sap del cert el motiu) i les han substituït per mini-robots abella per tal de pol·linitzar les flors. Aquest capítol es protagonitzat per la dona del Nucky Thompson de Boardwalk Empire. A diferència dels altres de la temporada que duren 55-60 minuts aquest dura 90 minuts.

En les dos primeres temporades era més aviat que la tecnologia feia el mal perquè la societat es tornava més imbècil gràcies a la tecnologia, en aquesta temporada es la pròpia tecnologia que es manipulada per fer el mal, no és exactament el mateix, bé, tret del primer capítol que es l’únic de la tercera que compleix plenament la premissa. Tot i això es una bona temporada, en especial els capítol 1, 3 i 6, els meus preferits..

Nota 3era: 7/10

Comentaris
 1. ahse ha dit:

  Un 7 de 10??? Massa alta la nota, massa alta…

  • Pons ha dit:

   Jo la trobo ben ajustada.

   • ahse ha dit:

    Un 7 de deu per a un futur de cursilades on tothom valora de 1 a 5 estrelles a tothom a qui es troba pel camí?? El dilema de voler viure una vida artificial després de la mort o simplement morir, 7 de 10?? Un futur amb una espècie de infectats, a més a més perseguits per militars, 7 de 10!? Un futur amb Twitter… 7 de 10?!?!?!?

 2. Xavier Pujol ha dit:

  La ciència de matar? Fa segles que hi ha diplomats en aquesta disciplina.

  • Pons ha dit:

   Es pot matar de qualsevol manera i es pot matar eficientment, sempre buscant la eficiència.

  • ahse ha dit:

   Jo crec en la matança amb amortiguadors i guants de cautxu fi, per evitar fer sorroll i embrutar-se. Un treball ben fet i ben net acaba convertint-se en art…

 3. Eva ha dit:

  Ja llegiré l’apunt en haver-la vist.

 4. Clidice ha dit:

  no ha estat malament, però, per una vegada, i sense que serveixi de precedent, d’acord amb l’Ahse ^^

 5. McAbeu ha dit:

  He vist només el primer capítol i, sense possibilitat de comparar-lo amb el capítol 5×08 de Community perquè aquest no l’he vist, he de dir que em va agradar força. Tinc encara la resta de la tercera temporada pendent de veure, segurament cauran algun d’aquests dies de festa que venen.

  • Pons ha dit:

   Es una veritable llàstima la poca popularitat que té Community, sembla que l’hauria de comprar Netflix perquè la gent la veiés.

  • ahse ha dit:

   Recorda que a un Univers equivocat estàs mirant la serie equivocada a un televisor equivocat, de ben segur ^^

 6. XeXu ha dit:

  Em sembla que compartim força l’opinió, ja n’havíem parlat. Bona ressenya d’aquesta sèrie tan especial, molt detallada, i m’agraden els comentaris de per què aquesta temporada no és ben bé com les altres. Només el primer capítol fa pensar en els sis anteriors, després és… un altre rotllo. Per mi el primer i l’últim són els millors, encara que aquest darrer és una pel·lícula i tampoc ‘no és’ Black Mirror, però està bé. Els plantejaments que fan de futurs distòpics en el detall et segueixen fent pensar i espantar-te una mica del que ve, però em va semblar que hi havia molta més acció, i que no es tracten els temes amb tanta profunditat ni donant-hi tantes voltes, que és el que fa gran les altres temporades. Expliquen la tecnologia en qüestió des de diferents angles, i amb diferents aplicacions, i té poques fissures, és tecnologia que et mostren com perfectament aplicada a la societat que dibuixen, i això ho fa més creïble. Potser aquest és el motiu de que la 3a no sembli tan realista, exposen la tecnologia i tiren més pel dret. Només cal dir que Netflix és ianki, i Channel 4, qui l’emetia abans, és anglesa, oi?

  • ahse ha dit:

   A veure, primer i abans de tot, no hi ha miralls que siguin negres, desenganya’t! Segon, pensa que et reencarnaràs al futur distopic 4 i tindràs el gran dubte de voler seguir amb la vida artificial en el cos marró-blau o tornar a reencarnar-te en un cos de color més clar, si tens sort un que fos fúcsia…

  • Pons ha dit:

   Si, la producció britànica sempre ha estat més fina, en canvi als americans per norma general els hi agrada posar-hi més acció. Es una sèrie que continuaré veient però reconec que ha baixat un graó en qualitat.

   PS: Et valoro el comentari amb 4 estrelletes.

 7. Elric ha dit:

  en serio t’ha agradat el capítol 3? si és vergonya aliena pura, quin puto horror, casi deixo de seguir veient la temporada i tot de lo dolent que era, amb el trollface i tot al final; lamentable és poc!

 8. Lux Lisbon ha dit:

  La caiguda en picat futur distòpic? perdó, la caiguda en picat futur?

 9. […] Mirror té un 8,3 al filmaffinity i un 8,9 al imdb. Temporada 3 al CT2514 i les anteriors al […]

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s