Cas típic 2519: noi li agrada noia, noi li agrada La esfera de Boltzmann

Posted: 2016-12-22 in Llibres
la-esfera-de-boltzmanLa esfera de Boltzmann – David Casas (149 pàgines)

La esfera de Boltzmann es una novel·la curta (140 pàgines) de ciència ficció ambientada en un futur no massa llunyà. Resulta que gràcies a un ordinador quàntic s’ha inventat una manera de reordenar un sistema tancat de tal manera que s’elimina la entropia respecte l’estat inicial del sistema. Es a dir, ens carreguem les lleis de la física tal i com les coneixem. En altres paraules, agafem una cuina, ho escanegem tot i fem un pastís, després fem un reset i tornarem a tenir els ingredients tal qual estaven abans de fer el pastís gràcies a que totes les molècules s’han ordenat segons l’estat quàntic inicial. Sembla màgia potagia però es ciència (ficció)! L’experiment important es realitzarà amb 3 científics i un periodista tancats dins d’un complex de sis sales totalment aïllat durant 2 mesos amb experiments amb resets diaris, a partir d’aquí saltaran asprors entre els protagonistes en un ambient tan limitat i fins aquí puc explicar.

Es una novel·la entretinguda que al ser curta salta directament a l’acció sense entretenir-se massa en presentar els personatges, directament els coneixem gràcies a les seves accions. Les explicacions sobre els processos físics que explica van des de de teories totalment demostrades i certes fins a especulacions totalment inventades per donar sentit a la història del llibre, a algun lector li pot tirar una mica endarrere, però donat que amb l’excusa de posar un periodista pel mig les explicacions són totalment de caràcter divulgatiu. No es un llibre que enganxi especialment, però al ser tan curt quan no t’has donat ni compte ja l’has acabat.

Nota: 6/10

Comentaris
 1. JOMATEIXA ha dit:

  Com és curt, potser el poso a la llista.
  Prova el Macip ;D ciència (ficció), acció i reacció!

 2. ahse ha dit:

  Explica també l’estrany cas del XeXu_fúcsia tornant-se marró?

 3. Eva ha dit:

  Doncs aquest m’ha fet ganes!

 4. McAbeu ha dit:

  A mi també m’ha fet gràcia, pel tema i perquè és curta. La tindré en compte si un dia em cau a les mans.

 5. Xavier Pujol ha dit:

  La portada és molt atractiva, entre un estil de còmic i de modernista.

 6. XeXu ha dit:

  Jo sóc d’aquests lectors que es farà enrere. Molt complicat ho veig jo això, més que ciència ficció seria una mena de distòpia quàntica, o alguna cosa així. Universos paral·lels on les lleis físiques no són les mateixes. Multivers… jo prou feina tinc amb un únic univers…

  • Pons ha dit:

   En el post potser ha sonat més complicat del que es en el llibre perquè he hagut de resumir el concepte, però el concepte principal del llibre es clar i fàcil d’entendre, fins hi tot per tu, ara bé, hi ha alguns moments que es posa a explicar conceptes que són més complicats però realment no fa falta entendre’ls per gaudir de la trama.

  • ahse ha dit:

   Fas bé, no és un llibre que expliqui coses d’interes.

 7. David Casas ha dit:

  ¡Gracias por la reseña de la novela! Me ha gustado mucho, estoy escribiendo ahora una nueva novela que se llamará “La capitana de Kneppendorf”.

  • Pons ha dit:

   Vaya! Es la primera vez que el escritor de un libro se pasa por mi reseña! Tambien es verdad que casi nunca leo nada de escritores españoles…

 8. David Casas ha dit:

  Gràcies per la ressenya de la novel·la! M’ha agradat molt, estic escrivint ara una nova novel·la que es dirà “La capitana de Kneppendorf”.
  (Abans m’havia equivocat de caixa en copiar de Google Translator)

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s