Cas típic 2650: noi li agrada noia, noi li agrada la sisena temporada de Community

Posted: 2017-07-12 in TV

Avui toca parlar de la sisena i última temporada de Community. L’Abed continua amb el paper de sempre, es a dir, qüestionant-se totes les incoherències que apareixen a la sèrie com si fos un més de nosaltres, es a dir, un espectador crític, a part d’això continua fent totes les accions al estil cinematogràfic, per exemple quina sèrie que ha perdut personatge any darrera any ha millorat passat la sisena temporada? Cap, per tan no val la pena continuar aquesta sèrie. L’Annie l’han adaptat una mica per tal que faci una mica el paper de Roy Troy perquè es molt important que algú tingui sintonia amb l’Abed, llavors el paper de responsabilitat que compartien Shirley i Annie s’ha desplaçat cap a la Frankie. En Chang es manté en un paper secundari i només apareix breument per fer alguna broma, tal com ha de fer, sense intentar robar protagonisme tal com va passar en la fallida temporada quatre. El que ha agafat més protagonisme aquesta temporada es el degà que s’ha integrat totalment en el grup i s’ha disfressat menys, molt menys, però en l’últim capítol ho compensa amb escreix. Jeff continua amb el mateix paper de líder del grup que sempre, i la Britta com sempre britteja, vull dir que la pífia.

No m’ho invento, els missatges subliminars estan clars.

 • En el primer capítol una nova administradora s’encarrega de fer tota la feina d’administrar la universitat que feia el nostre grup de cinc membres, Britta, Jeff, Abed, Annie, Troy no, Pierce tampoc, Shirley resulta que tampoc, però en canvi si tenim a Chang, per tan aquesta nova administradora que fa la competència al grup s’haurà d’eliminar, ah, també es el capítol dels muntatges i de les escales.
 • En el segon capítol el degà explora una realitat virtual estil anys 90, mentre que la Britta es muda a viure amb l’Annie i l’Abed, ah si i Critters portuguesos.
 • En el capítol 3 una crisis afecta a Greendale, per tan tindrem sala de crisis amb tot el que això comporta, per tan una mesura totalment desproporcionada per un fet bastant irrellevant però tothom es comporta com si ho fos.
 • En el capítol 4 no hi ha wifi i el degà s’ha de declarar gay, cosa que no sorprèn a ningú, es clar i en Chang es maltractat per un director de teatre horrible. Quina minoria esta més discriminada els negres o els gais? La lluita absurda per sentir-se part de la minoria més discriminada, però què se sabré jo sent un home blanc heterosexual i per tan opressor de minories per defecte?
 • El cinquè capítol uns presidiaris assisteixen a la universitat a traves de tele-presencia mentre que la Britta vol muntar una festa a casa però l’Abed ho porta al nivell cinematogràfic.
 • En el Capitol sis han hackejat el sistema informàtic de tal manera que han fet públics tots els mails del nostre grup protagonista, això significa treure a la llum els draps bruts, mal-rotllo a tot arreu.
 • En el capítol 7 reapareix el noi que feia venta de guerrilla que va deixar la Brita penjada. Mentrestant en Jeff no sap perquè li cau malament al membre del grup mes recent. Honda patrocina aquest capítol? Possiblement o sinó alguna marca de tambors metàl·lics, o potser el famós joc dels 90 “quines orelles porto?”
 • En el capítol 8 fan una pel·lícula amb en Chang com a protagonista perquè s’ha tornat famós però sense comptar amb en Chang com a actor, no es fàcil, però a Community no saben fer coses fàcils, el resultat es una pel·lícula tan tan tan tan dolenta i ridícula que resulta bona, per mi es un capítol dels bons de la temporada, perquè aquesta primera meitat de la temporada tampoc té molts capítols bons on triar. Ah, i sobretot i més important frisbees, molts frisbees! I recordeu que pensar molt en Chris Pratt no es sa.
 • El capítol 9 va sobre estafes, de fet el capítol ja comença homenatjant El Golpe. En aquest capítol aprendrem moltes coses útils, però la més útil de totes es com intercanviar maletins. Capítol per sobre de la mitja de la temporada.
 • El capítol 10 es un d’aquells capítols atípics que passa fora de la universitat, sí, hi ha vida fora de la universitat. Els nostres amics es quedaran atrapats en una caravana al mig de la muntanya sense benzina i hauran de conviure en un espai molt petit i col·laborar si volen sobreviure. Lo important es que la trama del capítol queda ben explicada gracies al flashback de 3 setmanes abans. Aquest també es un capítol que està per sobre de la mitjana de la temporada com gairebé tot els capítols de la segona meitat.
 • Capitol 11, portem 3 temporades sense paintball, no pot ser que torni o si? Un paintball encobert secret! Capitol ambientat en les pel·lícules d’espies al mes pur estil James Bond, aquest es l’autèntic estil Community! I ja tenim premi el premi al segon millor capítol de la temporada! Menció especial al museu de les arts bidells.
 • El capítol 12 es un documental gravat per l’Abed on es veu tota la preparació del casament d’en Gareth. Es el més fluixet d’aquesta segona meitat de la temporada que com ja he dit anteriorment es la part més bona de la temporada.
 • El capítol 13 i últim capítol del curs, la temporada i la sèrie, per tan en una sèrie normal tocaria un comiat, però Community no es normal per tan toca veure les propostes de cada membre del grup de com millorar la setena temporada sense canviar massa l’estructura per no semblar raro, però canviant-la lo suficient com per no avorrir, amb el dilema afegit de si recuperar antics personatges o mantenir els nous o deixar només els secundaris molt secundaris o posar-ne de diferents, sense dubte el capítol mes meta de la temporada, i personalment el que més m’ha agradat.

Sobre els nous personatges, apareix Keith David, conegut secundari en varies pelis però protagonista de cap. Però trobo que no aconsegueixen estar al nivell dels personatges clàssics, una llàstima, amb la Frankie pensava al principi que passava el mateix però trobo que ella si que ha encaixat millor en les històries, però sense arribar el nivell dels millors personatges que son en Jeff, la Britta, l’Annie i per sobre de tots l’Abed. Parlant en general aquesta ultima temporada està per sobre del nivell de l’any de la fuga de gas, també coneguda com a quarta temporada, però no està al nivell de les tres primeres temporades que eren les millors, jo diria que està al mateix nivell de la cinquena, faig servir molt la paraula “nivell”, oi? Crec que ja han fet bé en acabar la sèrie aquí i d’aquesta manera no es espatllar el bon record d’una pila de capítols memorablement genials. Resumint, Community no solament es una sèrie divertida i sobretot original sinó que es exactament la sèrie que jo faria si jo fes una sèrie i per tan es una sèrie que trobaré molt a faltar, sort que sempre em quedarà la possibilitat de tornar a veure els millors capítols o bé jugar al joc de taula de Community, o serà veritat el lema #SixSeasonsAndAMovie?

Recordareu altres temporades de Community. u, dos, tres, quatre i cinc. Community té un 8,6 al imdb, un 7,7 al filmaffinity i un 9 a casa meva.

Nota sisena: 8/10

BCPP: Xexu

Comentaris
 1. ahse ha dit:

  Em sembla que vaig llegint i no sé de què parles!!

  A més a més noto que al post hi ha un dibuix que posa “GCC #411” però tinc certs dubtes que es tracti de la versió 4.1.1 del compilador…

 2. XeXu ha dit:

  No puc estar més en desacord, tot i que he de dir que llegint la teva ressenya no sembla pas tan terrible, fins i tot vindrien ganes de veure-la, perquè la descrius com una temporada de Community normal, els arguments dels capítols són prou estrafolaris i totes aquestes coses, però no ho és, simplement. La sisena temporada és intentar allargar la tirada d’una sèrie que ja no compta amb 3 dels 7 protagonistes i que converteix en caricatura els altres 4 que queden. En Pearce i la Shirley potser jugaven un paper secundari, però en Troy, que no Roy, tenia un rol central que no percebíem al principi: equilibrar i ser el contrapunt perfecte de l’Abed. Insisteixo, l’Abed sense en Troy, no és el mateix, ni de bon tros. Tant és així, que no m’atreviria a dir que és el personatge que destaca per sobre dels altres i diria que està tan apagat que juga un paper gairebé secundari. El falocentrisme del Jeff és massa en aquesta temporada, i era molt divertit quan era el cap d’una colla de penjats. Ara només té el rol, no exerceix. L’Annie es dilueix, potser perquè ha de jugar dos papers i no acaba de fer-ne cap. I la Britta l’han convertit en una borderline, que faria el mateix paper si només barbotegés i tingués una bava penjant-li del llavi tota l’estona. Per contra, a en Garreth el pinten més intel·ligent, o més ‘normal’. Absurd.

  Pel que fa als nous, la Frankie i l’Elroy, no estan malament. Fan el seu paper i no em desagraden. Però una cagada que per substituir en Pearce posessin en Hickey, i a la sisena l’hagin de substituir altre cop per un altre vell, aquest cop a cavall d’en Pearce i en Troy. Una llàstima, perquè els personatges que es perllonguen en el temps ajuden a equilibrar el repartiment. I en Hickey era bo, no sé si millor que l’Elroy, però estava bé.

  La sisena temporada, en tots els seus episodis, està en un NIVELL clarament inferior a la resta. Fins i tot a l’any de la fuga de gas. Les tres primeres temporades són molt bones, enganxa un munt i no podia parar de mirar capítols. La quarta baixa una mica, però no fa que se’t passin les ganes de seguir. La cinquena torna a pujar i té alguns episodis memorables, fins i tot després de la desaparició d’en Troy, però amb això ja es comença a augurar el desastre. Arribes a la sisena i el primer que trobes és que els capítols són més llargs. Només això, ja fa que no sigui el mateix. 8-10 minuts de metratge més obliguen a introduir trames paral·leles i escenes innecessàries per la dinàmica del capítol, i això li fa perdre gràcia. A estones és una comèdia d'”enredos”, més que una sitcom friki. Amb tot, l’aura general es manté, l’autoreferència, l’aparició de personatges recurrents que juguen més o menys paper (el millor, en Leonard!), els comentaris sobre estar interpretant una sèrie. Tot això fa diferent a Community, però en la sisena temporada ja no t’ho creus. És forçat i artificial. De veritat que l’he trobat molt inferior, no tindria pressa per mirar una setena temporada, tot i que suposo que l’acabaria mirant, ja que no hi ha gaire sèries que porti fins tant enllà, i deixar-ho a la sisena seria trist. Però posar-li un 8 a aquesta temporada et converteix en un romàntic, la valores pel que ha estat, no pel que és. Si hagués de puntuar numèricament les temporades podria posar 8/8/8/7/8/4.

  I fa molta gràcia que parlin de sis temporades i una pel·li a la mateixa sèrie, però no he vist que la pel·lícula estigui confirmada.

  • Pons ha dit:

   Està clar que perdre bons personatges es un gran problema, no només pel fet de perdre’ls en si mateixos sinó perquè fa perdre qualitat als que queden, per això dic que les millors temporades són les tres primeres, ara que a qualsevol altre sèrie li treus gairebé la meitat dels seus protagonistes i s’enfonsaria totalment, en canvi Community aconsegueix aguantar un bon nivell, no tan com el que tenia però igualment bo. Està clar que aconseguir allargar una sèrie còmica sis temporades mantenint el nivell sense canviar-la massa perquè no perdi la seva escènica i fent que no sigui repetitiva es una tasca pràcticament impossible, per això Friends ocupa el primer lloc de les comèdies i cap altre li ha tret el lloc. Que els personatges siguin una caricatura de si mateixos no ho veig un problema en una comèdia, si la sèrie fos un drama si que seria un problema.

   Estic d’acord que en Hickey era bo però Community no podia competir amb l’oferta que li havien fet a Jonathan Banks per fer Better Call Saul.

   De mitjana els capítols s’allarguen 6 minuts respecte a temporades anteriors, això es queda en part compensat amb la escena final extra que sol ocupar uns 2 minuts, per tan realment el capítol només s’allarga 4 minuts, però entenc que per tu ha sigut una agonia insofrible haver de suportar aquests minuts extres. No sóc l’únic que pensa que la pitjor temporada es la quarta, si mires aquest gràfic on es veuen les puntuacions dels capítols segons el imdb veuràs com la quarta temporada queda clarament per sota de la resta, estic d’acord que la sisena temporada es la segona pitjor, però realment està pràcticament just per sota de la cinquena ja que els capítols finals de la sisena són força bons malgrat estiguis tan ofuscat en maleir la última temporada que no et deixi veure la realitat.

   No, no hi haurà peli de Community, com tampoc hi haurà peli de Deadwood ni una tercera temporada de Firefly, serà un mite més.

   • XeXu ha dit:

    Estic d’acord amb que poques sèries aguantarien perdre la meitat dels personatges, és així. Però parlem d’aquesta en concret, no comparant-la amb altres. Però parlant d’aquest tema, i referent a altres sèries, FRIENDS no té comparació en gran part perquè els 6 protagonistes es mantenen de principi a fi i surten en tots i cadascun dels capítols. Si la Rachel se’n va a la temporada 4, i a la 6 la Phoebe (i això que no la trobaria a faltar), o en Joey avança el seu trasllat a LA pel seu spin off, la sèrie no hauria estat el mateix. Per això és difícil comparar. Community era tan graciosa i especial que sap greu que els personatges no s’hagin pogut o volgut quedar. Potser hi ha ofertes irrenunciables, però com que no he vist ‘Better call Saul’, per mi no era cap millor opció marxar.

    Bé, poca cosa es pot dir sobre gustos, i no coincidir amb la majoria no em preocupa, i menys en un cas concret com aquest, i els motius pels quals una sèrie deixa d’agradar-me. Per exemple, ‘Como conocí a vuestra madre’ va deixar d’agradar-me quan va deixar d’anar d’això i va voler convertir-se en un FRIENDS 2. Tot i així, conec diversa gent que parla molt bé del seu humor en temporades posteriors, i m’és igual. Sumat a que a mi en Barney no em fa tanta gràcia, doncs la vaig deixar. També hi ha molta gent que diu que Lost està bé, o fins i tot Homeland. M’alegra tant no ser un borrego com tants… És una qüestió de gustos, ja no de qualitat, encara que pugui destacar aspectes tècnics. No m’entra, i no m’entra, ja està.

  • ahse ha dit:

   T’estàs aprofitant que l’AhSe no sap de què parla el post per fer un mega-comentari amb l’esperança que tampoc l’entindrà, oi?

   Això no m’impedeix observar que vas molt però molt malament, en desacord amb el Pons, és a dir… Impensable! Com t’atreveixes!!!

 3. Xavier Pujol ha dit:

  No he vist aquesta sèrie. La foto de l’actor no la fa gaire atractiva.
  Prefereixo en Pou matant gent poèticament al “Nit i dia”

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s