Cas típic 2725: noi li agrada noia, noi li agrada Tierras Rojas

Posted: 2017-11-29 in Llibres
Tierras Rojas – Joe Abercrombie (632 pàgines)

Tercer llibre de Joe Abercrombie que es situa en el mon de la trilogia de la Tercera Llei que no forma part de la trilogia però que compta algun personatge ja conegut i molts de nous i explica fets que transcorren després de la trilogia, la anterior novel·la va ser Els Herois i la anterior La millor venjança, però si voleu aquest llibre es pot llegir sense haver llegit cap dels anteriors i no us perdreu en res. Comencem amb l’argument, una família de grangers va a vendre la seva collita de blat al poble i quan torna descobreix que algú ha cremat la granja, ha penjat al masover i ha segrestat els dos nanos, la situació sembla tal qual una pel·lícula de venjança amb Clint Eastwood com a protagonista, i no anem massa equivocats perquè la dedicatòria del llibre va directament pel senyor Eastwood, per tan ens trobem en un western ambientat en un mon de fantasia, però en el fons es un western, això si, aquí encara no han inventat els revòlvers i els duels s’han de resoldre amb espasa i destral, d’aquesta manera tot queda més cru i salvatge, molt al estil Abercrombie. Terres àrides, caravanes de pioners, buscadors d’or, gent sense escrúpols, mercenaris, bandits, una espècie de tribu salvatge que recorda molts als indis americans, pobles que creixen massa de pressa on la llei encara no ha tingut temps d’arribar i on l’alcohol, el joc i les prostitutes són els passatemps oficials.

Personalment aquest es el llibre més fluix de tots els que he llegit d’aquest autor (aquest es el sisè, per tan queda clar que l’autor m’agrada), es possible que la culpa sigui de la temàtica en si mateix més que la història, el westerns no són fruit de la meva devoció. Com a punt a favor retrobem un protagonista de la trilogia de la Primera llei, no us diré quin. L’altra punt a favor es la manera de narrar d’aquest autor, no en va es el meu autor viu preferit de fantasia. Aquest baixada de nivell que he notat també pot venir influenciat en què el últim llibre seu que em vaig llegir, Els Herois, sigui un llibre molt i molt bo (possiblement el millor de tots els que he llegit de l’autor) i en comparació aquest que no ho és tan em sembli poca cosa. Ei, que si a vosaltres us agraden els Westerns no seré jo qui us aturi de llegir el llibre.

—Se lo ruego. No firme el documento. No tiene que ver con la guerra, sino con el asesinato.
—Una excelente diferencia para los que van a morir

—¿Arruga por la noche? Imaginaos un infierno barato. Y luego meted más putas en él.

—¿Qué vais a hacer? —preguntó Temple en voz baja.
—Hubo un tiempo en el que habría entrado a la carga, costara lo que costase, para hacer una carnicería. —Lamb se aclaró la garganta y levantó el vaso, entreteniéndose en mirarlo durante un instante—. Pero mi padre siempre decía que la paciencia es la reina de todas las virtudes. Un hombre tiene que ser realista. No hay más remedio.
—Entonces, ¿qué vais a hacer?
—Esperar. Pensar. Preparar. —Lamb apuró el licor y le enseñó los dientes al vaso—. Y después, una carnicería.

—¡Que gane el mejor! Y, por encima del rugido de la gente, oyó que Lamb decía: —El peor es el que siempre gana.

—Los perdedores son siempre los malos, Sworbreck. Los vencedores son los únicos que pueden ser héroes.

—Si un mal combatiente te clava una lanza, estarás tan muerta como si te la hubiera clavado uno bueno.
—Entonces, que no te la claven.
—Veo que eres una mina de buenos consejos.

¡Y esta noche lo celebramos! Esta noche bebemos, cantamos y nos vamos de parranda, como corresponde al triunfo que en nada desmerece del que recibían los héroes de antaño! —Más aplausos, abrazos fraternales y palmadas en el hombro. Temple se preguntó si los héroes de antaño habrían celebrado el despeñamiento de unas pocas docenas de ancianos desde lo alto de un acantilado. Lo más probable era que sí. Así son los héroes.

Nota: 6/10

Comentaris
 1. Xavier Pujol ha dit:

  Molt bons diàlegs. Els veritables herois no tenen ni carrers ni avingudes.

 2. ahse ha dit:

  Això de cremar granges no és el meu genere.

 3. Eva ha dit:

  Em pregunto si la frase “Nadie escribe fantasía como Abercrombie” incita algú a comprar el llibre. És el que escriuria algú que no se n’ha llegit ni tres planes. Imagino la conversa a l’editorial:
  “Què hi posem?”, “Posa: más de 10,000 ejemplares vendidos”, “Però si encara no l’hem tret!”, “Jo què sé… Posa que l’autor és bo”, etc.

  • Pons ha dit:

   No has de jutjar un llibre per la seva portada, o en aquest cas no jutgis un llibre per la frase de la seva portada

  • ahse ha dit:

   A veure, això que la frase diu és que Nadie escriu millor que Abercombie, ni més ni menys! De ben segur els editors i el/la Nadie són bons amics, molt bons amics, tan bons amics que fins i tot prefereixen al/a la Nadie escrivint que no pas a l’Abercombie.

   • Eva ha dit:

    Ho has llegit en diagonal. Diu que Nadie i Abercrombie escriuen exactament igual. Igual de bé o igual de malament? Ah, hem de llegir el llibre per saber-ho.

 4. JOMATEIXA ha dit:

  Tinc a casa l’últim pendent, esperant torn. Ara estic amb el totxo d’en Ken Follett, i després a veure si m’hi poso.

  • Pons ha dit:

   Un respecte per jo mateixa que s’ha llegit la trilogia de la primera llei!

  • ahse ha dit:

   Mira, et porto els respectes del becari que m’ha encomanat donar-te’ls per poder seguir treballant al bloc i complir la paraula del Pons al mateix temps.

 5. XeXu ha dit:

  Si aquest és el sisè llibre que has llegit de l’autor, són sis llibres més de l’autor dels que llegiré jo en tota la vida. (probablement)

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s