Cas típic 2797: noi li agrada noia, noi li agrada la quarta temporada de Òrbita Laika

Posted: 2018-04-04 in Ciència, TV

La quarta temporada de Òrbita Laika es presentada per Goyo Jimenez, es a dir, igual que la segona i la tercera, i per mi millor perquè m’agrada més que l’Àngel Martin, que no es que ho fes malament, però Goyo em cau millor. No canvien de presentador però canvien altres coses, per exemple, ja no estan en na nau espacial sinó en un plató, i ja no porten la gent amb tele-transportador sinó amb un tobogan, s’ha perdut glamour si…

El plató està ple de llums que fan coses molt boges

El programa va així:
– Presenten el convidat
– Llavors fan una connexió amb Pedro Duque, el astronauta.
– Llavors una noia (suposo que té nom) presenta un youtubers de ciència
– Santi Garcia, matemàtic ens mostra un vídeo reportatge.
– Glòria Garcia Cuadrado, física teòrica ens explica alguna cosa.
– El Dani, físic experimental, fa un experiment

 • En el primer capítol la convidada es Ruth Lorenzo, que es veu que es una cantant. En aquest capítol aprenem perquè no ens fem gràcia quan ens fem pessigolles a nosaltres mateixos. Coneixem la Patrulla Acrobàtica Àguila. La Glòria ens explica algo sobre el ADN. Llavors Dani fa algun experiment sobre velocitat i acceleració.
 • En el segon capítol la convidada es Eva Amaral, que aquesta si que la coneixia, es cantant. Aprenem lo xunga que es la toxina butolínica. El youtuber de la setmana ens parla de paleontologia. El matemàtic ens ensenya alguna cosa sobre el busseig. La Glòria ens explica com es detecten els exoplanetes i què en podem saber d’ells. El Dani ens explica que el sabó es hidròfil i lipidiòfil.
 • 3er capitol: Convidat el còmic Flippy. Un astrofísic convidat ens explica com d’important es trobar aigua líquida en els exoplanetes. El youtuber del programa explica coses de física nuclear. Glòria ens parla de supernoves. Daniel ens ensenya el canó de Galileu, també ens porta un experiment amb la pressió atmosfèrica. Aquest és possiblement el programa més interessant fins al moment. El matemàtic ens parla del joc de la ruleta i les probabilitats (guanya la banca).
 • 4rt capitol : Professor Luis Arsuaga, paleontòleg. el matemàtic s’ajunta amb un expert en supervivència i ens explica com funcionen els teixits transpirables impermeables. Gloria ens explica que els satèl·lits seran el rastre que deixarem pel futur ja que no estan afectats per la erosió del planeta. Dani fa un experiment amb electromagnetisme.
 • Capítol cinc: Rubén Pozo, un roquer segons sembla, bé, de fet el què sembla es un yonki, però bé passem pa la ciència! El youtuber del capitol es el protagonista “date un voltio”, aquest ja el coneixia i us puc dir que es realment interessant, tot i que ja sabeu que jo sóc més de blogs que de vídeo blogs. El Santi ens porta un reportatge on explica la relació de les matemàtiques i la física amb la musica. La Glòria ens explica com podríem comunicar-nos amb extraterrestres. Aquest es el pitjor capítol de la temporada.
 • Capitol 6: El convidat es un  mag, Jorge Blas, us sona? a mi tampoc. Quants quilòmetres fa una persona al llarg de la seva vida? entre 50.000 i 250.000 Km. Segons l’estat d’ànim estem la nostra temperatura corporal varia. En breu es llançarà una sonda que serà l’objecte més ràpid creat per l’home 700.000Km/h. Ens parlen del Hyperloop. El matemàtic ens parla dels cotxes elèctrics autònoms. La Gloria parla de la superposició quàntica. El Daniel ens porta exemples de levitació.
 • Capítol 7: Natch, un d’aquests famosos no famosos que sempre porten com a convidats en aquest programa, aquest en concret fa rap. En aquest programa aprenem que el segon lloc del nostre cos on hi ha més neurones es l’aparell digestiu, uns 100 milions. Aprenem que hi ha més àtoms en un got d’aigua, que gots d’aigua en tota la terra. Impressores 3D per imprimir menjar. Santi va al Basc Culinari Center. Gloria ens explica de quins àtoms està format el cos humà. Dani fa algun experiment sobre alguna cosa que no he apuntat.
 • Capítol 8: La cuina Carme Ruscalleda es la protagonista. Els ocells pica-soques experimenten cops de fins a 1000g de desacceleració. Santi va a la seu de Google a Espanya. La Glòria ens explica coses del cervell. Dani ens porta experiments de sòlids que es comporten com líquids.
 • Capítol 9: Sara Escudero, una humorista que crida molt i no fa gracia. Santi ens explica com funciona la física dels vaixells a vela. Gloria ens explica com són les cèl·lules i que per exemple tenim uns 40 bilions al nostre cos. Dani fa un experiment sobre algo que no he apuntat.
 • Capítol 10. José Garrido es un torero i es compleix els tòpic i resultar ser el convidat més tonto de la temporada. Dada rapida, L’alcohol triga 6 minuts a arribar al cervell. El Santi va a Montmeló i aprèn la física de les motos. Gloria ens porta un astrofísica que ens explica com funciona el sol.
 • Capítol 11: Ve Jordi Moyà actor i director de cine. Santi va a veure als a bombers de Reus. La Glòria ens parla de la radioactivitat. Dani fa reaccions exotèrmiques, es a dir foc.
 • Capítol 12: La convidada es Ana Álvarez que es una actriu. Dani ens explica que gràcies a la manipulació genètica es poden crear mamífers fluorescents. Santi aprofita un salt amb paracaigudes per explica quatre coses sobre la gravetat. Gloria ens explica què passarà el futur de la terra, un període glacial, moviment de les plaques tectòniques fins a formar Pangea 2, xocarà un meteorit ben gros, etc. Dani ens fa experiments amb electricitat.
 • Capítol 13 i últim: El convidat es el millor de tots, Pedro Duquessa. Santi se’n va a Teruel on hi ha una empresa que llença coets espacials. Gloria ens explica coses sobre els forats de cuc i Dani fa explotar coses.

Si sou observadors veureu que cada vegada el resum del capítol es més curt, això vol dir que cada vegada estic més mandrós, no té res a veure amb la qualitat del capítol en si mateix. Recomanaria aquest programa? No se què dir, potser si us interessa molt la ciència li podeu donar una oportunitat ja que no es fàcil trobar divulgació científica per la televisió. A TVE a la carta trobareu els 13 capítols. Temporada 1 , Temporada 2 i Temporada 3 de Orbita Laika.

Comentaris
 1. ahse ha dit:

  No conec cap a Goyo… que és algun famós?

 2. Eva ha dit:

  Crec que li donaré una oportunitat…

 3. XeXu ha dit:

  Divulgació científica? Quina mandra, no? Em sembla que em dedicaré a seguir mirant sèries on maten gent, segur que a Orbita Laika no maten a ningú. Tret del presentador original, és clar.

  • Pons ha dit:

   No tot es mort i destrucció com a joc de trons, mira Borgen, allà no maten a ningú (deixant de banda que la sèrie comença amb un mort, però es ben natural) i ben bona que es la sèrie

   • XeXu ha dit:

    Amb Borgen tens raó. A West Wing tampoc no maten a massa gent, suposo que algú mor, però en cap cas hi ha violència com a House of Cards. Per això HoC és la sèrie més realista de les tres.

  • ahse ha dit:

   Vols dir?? Que ets de lletres!?

 4. ricard ha dit:

  Fan programes de divulgació a Televisió Espanyola? Primera notícia.

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s