Recordeu les novel·les de James S. A. Corey? Es una soap opera espacial d’una saga de varies novel·les de les quals m’he llegit les tres primeres, les recordareu del CT2752, CT2847 i el CT2921. Doncs resulta que han fet una sèrie basada en aquestes novel·les, sabem que l’argument dels llibres es prou entretingut, doncs afortunadament l’adaptació en sèrie també està prou aconseguida, el únic que no m’agrada es que sacsegen molt la càmera en les escenes d’acció, suposo que es per tapar el baix pressupost dels efectes especials, tot i així els efectes especials són prou acceptables per tractar-se del pressupost d’una sèrie que no es HBO ni Netflix (es Syfy).
Us recordo una mica la trama. Hi ha tres faccions al sistema solar, bé de fet dos i mitja per ser exactes. Per una banda la Terra, per l’altra Mart i per l’altra hi ha unes quantes estacions espacials en el cinturó d’asteroides, però son uns pringats aquests, els forts son sobretot Mart amb la seva tecnologia puntera i la Terra. La sèrie comença quan un transport de gel del cinturo que ha de portar gel a Ceres es atacat i destruït per algú, suposadament Mart, una nau de exploració del transport es salva amb cinc tripulants, aquest incident serà la guspira que pot fer esclatar una guerra oberta entre Mart i la Terra? Mentrestant a la estació Ceres el detectiu Miller l’encarreguen buscar a la filla d’un magnat del transport, la desaparició de la qual estarà lligada amb la destrucció del transport de gel.
M’agrada perquè en la sèrie es mostra molt bé la hostilitat del espai. aquí a la terra estem molt ben acostumats amb la nostra aigua, el nostre oxigen i la nostra gravetat, hi estem tant acostumats que ni pensem que fora d’aquest planeta al espai no hi ha res de tot això, i moltes vegades unes fines parets metàl·liques son el únic que et separa de la mort. La sèrie es completa perquè segueix fidelment l’argument del primer llibre, això es una barreja d’acció espacial amb investigació de novel·la negre a càrrec d’un detectiu tant old school que fins hi tot porta barret malgrat estar en una estació espacial mancada d’inclemències climàtiques. Per acabar no hem d’oblidar una cínica política terrestre que no es fiarà que les coses siguin el què semblen a primera vista.
The Expanse té un 6,8 al filmaffinity i un 8,4 al imdb.
Nota 1a: 7
No he llegit els llibres però provaré amb la sèrie. M’agrada la ciència-ficció espacial i ara fa temps que no veig res d’aquest gènere. A veure si quan comentis la temporada 2 et puc dir el que em sembla i si m’agrada tant com a tu o no.
No es en pla Asimov, aquí la gent es més malparida i la acció es més dura
Jo et recomanaria començar amb el llibres, si ho fas al revés ja no els podràs llegir.
He vist ja el primer capítol i està prou bé, tenies raó. Continuaré endavant.
En quant a això d’Asimov, no et discuteixo que té un to diferent als seus llibres de la saga de la Fundació per exemple però, en canvi, el plantejament general m’ha recordat de seguida un conte seu titulat “A lo marciano”: En aquest relat llarg de l’Asimov que et dic, els qui pateixen per la falta d’aigua són els colons marcians i també han d’acabar recollint blocs de gel de l’espai pel que recordo. Suposo que, fins i tot en la ciència-ficció, ja està gairebé tot inventat.
Has començat amb la serie!!! Què hi farem, el McAbeu és humà 24/7…
Asimov va escriure molts contes, es nota que tenia moltes bones idees originals, ara bé, desenvolupant-les es on trobo que fallava una mica
El programari de la seva epoca era molt primitiu, els veritables desenvolupadors professionals van apareixer després…
Les coses mai no són el que semblen, mai! Només a vegades…
Ceres és la lluna de Jupiter? Del Elon Musk no diuen res?
Ceres es un planeta nan que hi ha al cinturó d’asteroides
[…] el CT3034 us vaig parlar de la primera temporada d’una sèrie de ciència ficció anomenada The […]
[…] The Expanse [T1] […]