Cas típic 3112: noi li agrada noia, noi li agrada Godless

Posted: 2019-10-28 in TV

Godless es una mini-sèrie situada en 1884 als EEUU. El primer capítol arranca fort, amb el resultat d’una matança en un poble, però no patiu, la massacre la veiem posteriorment en un flashback. Però no patiu, això no passa en el nostre poble, el nostre poble ha tingut un altre tipus de desgràcia que ha fet que la majoria dels homes del poble hagin mort (una mica més endavant s’explica), però encara quedin les dones, dones que han hagut de ser fortes i tirant endavant sense els homes. El problema el tenim amb un bandoler i la seva banda d’una trentena d’homes que es dedica a robar als pobles miners.

Les senyoretes també disparen amb rifle


Sobre els actors que conec, tenim la filla gran dels Crawley de Downton Abbey que aquí fa de viuda propietària dels cavalls (Michelle Dockery). El Marshall es el jefe de The Newsroom (Sam Waterson). El presentador de The Newsroom, o dos Tontos muy tontos, aquí fa del líder dels bandolers (Jeff Daniels). El nano simpàtic del corredor del laberinto fa d’ajudant del xèrif (Thomas Brodie-Sangster).

Godless no té gaires capítols (set) però tot i així s’entreté amb coses que no es que aportin gaire a la trama, per exemple veure domar cavalls pot ser visualment molt maco però no es això del què va la sèrie, el mateix amb el tema de la caça. La primera trobada del Marshall amb en Frank m’ha semblat molt irreal, que es exactament igual d’irreal que la trobada d’en Frank i el xerif, una falta de versemblança per duplicat es considera el mateix error? Té varies situacions d’aquestes per culpa que es una sèrie molt poètica, per fer-ho maco fan les coses d’una manera, però la vida no es maca, la vida es de qui s’espavila i fa el què sigui per sobreviure encara que no sigui èpic ni noble. Per ser un Western Godless té relativament pocs trets, exceptuant el últim capítol de 80 minuts, allà hi ha tot els trets que li falten a la resta de capítols multiplicats per tres, però exceptuant el violent final la sèrie es més aviat tranquil·la, ho dic per avisar a aquell que s’esperi una sèrie d’acció o un western més típic. La nota de previsibilitat de la sèrie es un 11/10. Acabo amb un punt a favor, la sèrie està plena de dones maques.

Godless té 7 capítols, un 7,6 al filmaffinity i un 8,3 al imdb.

Nota: 6/10

Comentaris
 1. ahse ha dit:

  Costa creure que s’hi pot viure sense fer coses èpiques i/o nobles. La vida és pura poesia en moviment – la mort és pura poesia estàtica. Un capítol ple de violència és un capítol on la poesia té un pic, com un gràfic d’una funció anomenada vida que tendeix a l’infinit. Al Regne Unit hi ha fins i tot qui decideix sepultar-se sense taút maco als boscs, perquè des dels seus cossos podrits poguin crèixer arbres! Diguem-ne que allí la gent és molt poeta, molt molt poeta…

  • Pons ha dit:

   Prefereixo ser pràctic que poètic.

  • El Peix ha dit:

   Que bonic que seria ser enterrat en un bosc i que un animal salvatge comencés a rascar la terra i s’endugués a passejar els ossos (amb o sense carn podrida) pels voltants.

   De fet potser millor això que quedar dins de quatre parets de formigó entre els sacs de la iaia i la tieta (que els nínxols s’han de compartir!) fins el dia que ja no queda espai i et tiren al fossar sense que els operaris es preguntin: què devia fer aquest amb la seva vida?

 2. El Peix ha dit:

  Potser la miro aquesta. No sé quan, algun dia…

 3. McAbeu ha dit:

  Aquesta no m’acaba de fer el pes, així que no crec que m’animi a mirar-la. En compensació, et diré que ja he vist “Years and years” i que m’ha agradat força. És una bona barreja entre “Black mirror” i “Gent del barri”.

  • ahse ha dit:

   Doncs vas per molt mal camí, no hi ha serie vista que pugui compensar el no haver vist a aquesta!

  • Pons ha dit:

   Es més “Gent del barri” que no pas Black Mirror, per això no em va acabar de convèncer. A més em vaig sentir molt estafat després del final del primer capítol.

   Godless es un western molt light, tot es maco, i les dones molt emponderades, res a veure amb el autèntic món de l’oest made in Deadwood

 4. XeXu ha dit:

  No té pinta que aquesta sèrie sigui visualitzada a casa meva, ja t’ho dic ara…

 5. […] director i guionista es Scott Frank, potser us sonarà perquè és el creador de Godless, una sèrie plena de dones fortes, casualitat? No ho crec pas. La sèrie m’agrada perquè tot […]

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s