Cas típic 3164: noi li agrada noia, noi li agraden els personatges de Mundodisco

Posted: 2020-02-11 in Dimarts Vintage

Avui recordo la meva llista per personatges preferits dels llibres del gran Terry Pratchett en el CT606
El que dona cos a les històries són els personatges, que van apareixent en varis llibres. Per això avui TOP 5 dels personatges més carismàtics de DiscWorld.

5- Fundidordehierroson Zanahoria: Cabo, sargent i finalment capità de la guardia de Ankh-Morpork. Té la capacitat de memoritzar qualsevol fet al detall. Fa gairabé dos metres d’alçada i es un nan (adoptat). Fa cumplir la llei, respectant la llei i es respectat per tothom degut a que “cuando se mueve, sus músculos tienen que apartarse para dejar paso a más músculos”. També s’ha dit:

“Zanahoria medía dos metros pero había crecido como un enano, y después más como un humano.”

4-Mustrum Ridcully: Archicanciller de la universitat invisible (universitat de màgia). Contràriament al seus predecessors porta el carrec forces anys. Entre els seus defectes destaca el caracter de no volver entendre res, o de entendre-ho malament, disparar amb una ballesta per la porta del seu despatx i tenir una bona salut.

3- Rincewind: El mag més inepte de tot el Mondisc. Destaca la seva habilitat en ficar-se en problemes, i també la capacitat de sortir-ne sempre viu. Es el responsable de que existeixi vida en el Disc per deixar caure un entrepà mig mossegat en una platja del principi de la Creació… Si l’entrepà hagués portat maionesa, la vida hauria sigut més gustosa. Alguns extractes sobre ell:

Rincewind podía pedir piedad a gritos en diecinueve idiomas, y simplemente gritar en otros cuarenta y cuatro.

“Suerte es mi tercer nombre”, dijo Rincewind. “Eso sí, mi segundo nombre es Mala”.

2- Lord Vetinari: Patrici de la ciutat de Ankh-Morpork. La ciutat va acceptar fa un temps la política de “Un Home, Un Vot”. El Patrici es l’hombre, i el vot es el seu. A més a més té l’honor de ser la tarifa més cara del gremi d’assassins.

Alguna de les aparicions:

– ¿Por qué està yendo allí nuestra gente?  – Dijo el señor Boggis del – Gremio de Ladrones

– Porque están haciendo gala de un brioso espíritu de pioneros y buscando riquezas y … más riquezas en una tierra nueva -dijo Lord Vetinari.

– ¿Y qué buscan los Klatchianos? -pregunto Lord Downey.

– Oh, han ido alló porque son una panda de oportunistas sin principios y siempre están dispuestos a hacerce con algo a cambio de nada.

1- La mort: Surt a tots els llibres. I la seva feina… Bé tan sols dir que només la poden veure els mags, els gats i els morts. Li agrada el Curry i li agrada la seva feina i es sentiria millor si la gent apreciés que fa una bona feina.

SOY LA MUERTE, NO LOS IMPUESTOS. YO APAREZCO SOLAMENTE UNA VEZ.

Comentaris
 1. allau ha dit:

  Suposo que ja tindràs notícies sobre això:

  https://en.wikipedia.org/wiki/The_Watch_(TV_series)

 2. M’estimo més els impostos que la mort…

 3. El Peix ha dit:

  Els peixos no hem llegit mai Terry Pratchett i per tant no hem entès res d’aquest CT. Així en plural, perquè l’he llegit dues vegades per extreure’n algun sentit (posa-ho a les estadístiques).

  Després de les dues lectures, però, he de llegir aquest personatge.

 4. McAbeu ha dit:

  Aquest post m’ha recordat que encara tinc pendent la saga de la Mort…

  En canvi, la saga de la Guàrdia ja la vaig acabar així que m’ha interessat força l’enllaç que ha deixat l’Allau. Si en saps alguna cosa més d’aquesta nova sèrie, ja ens ho diràs.

 5. ahse ha dit:

  Jo el Rincewind… no sé. Diria més aviat que no em cau bé, és un desgraciat estúpid.

 6. XeXu ha dit:

  Si en Rincewind és només el teu tercer personatge favorit del teu autor favorit, per què li vas posar aquest nom al teu peix?

  • Pons ha dit:

   Esperava alguna cosa de més nivell que un peix per dir-li Lord Vetinari, un fill potser.

  • ahse ha dit:

   A què ve aquest comentari! Ara mateix el peix del Pons es diu El Peix i tothom està content amb el nom, què fas aquí intentant desenterrar els morts? El Rincewind ja fa temps que va ser carn de depuradora…

   • El Peix ha dit:

    Gràcies ashe :_)
    A mi no em fareu carn de depuradora, oi?

    • ahse ha dit:

     El teu paper és estar viu i comentant a aquest bloc, no com el pobre Rincewind del passat que no entenc per què el XeXu l’ha de discutir. Apostaria que aquesta nit tindrà una visita de l’esperit de l’abans anomenat i no dormirà gaire!

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s