Cas típic 3176: noi li agrada noia, noi li agrada el Spore

Posted: 2020-03-03 in Dimarts Vintage, Entreteniments

Fa un temps em vaig currar un post doble (CT633 i CT634) de la meva partida al Spore. Es d’aquells jocs que enganxen molt la primera partida que fas però llavors veus que té una re-jugabilitat pràcticament nul·la.

L’altre dia vaig provar l’Spore. Com a creador de criatures es realment fantàstic. Mai m’havia passat tantes hores en un editor. I mira que sembla una tonteria, eh? Doncs això de la teva criatura realment com vulguis enganxa molt. Llàstima que un bon joc no es pot basar només en un editor. La resta del joc es força fluix.

Hi ha 4 etapes.

– Cèl·lula: On es tracta d’anar menjant el que trobis i evitar ser menjat. Pots moldejar la cèl·lula com vulguis a fi d’equipar-la amb capacitats d’evasió o d’atac, personalment crec que es bastant més eficient escapar-se. Heus aquí la meva cèl·lula:

cre_celc2b7lulon-07de38df_sml

– La segona fase es la fase de la criatura. Finalment poses els peus a terra. Es tracta de fer amics mitjançant la interacció social, com ara balls, cants i altres tonteries o bé intentar cruspir-te les altres espècies, però no és fàcil ja que els altres animals van en manada, així doncs es recomanable atrapar les cries indefenses…

Aquesta segona part es on pots anar canviant la criatura cada vegada que vulguis.

Primer de tot vaig començar amb una cosa semblant a això:

cre_yrr-07de38e1_sml

– Ja se sap que en l’evolució hi ha errors. I va sortir aquesta boleta blava i rosa que no tenia massa futur en un mon tan competitiu

cre_boliped-07de38da_sml

– Després vaig provar alguna cosa diferent, i realment va sortir “diferent”. Potser massa…

cre_rarofasio-07de38dc_sml

– Vaig provar alguna criatura més funcional, cames llargues per corre, braços llargs per arribar als arbres més alts.

cre_altiforme-07de38de_sml1

– Com que vaig tenir alguns problemes amb els depredadors, vaig decidir dotar a la criatura al nou model de criatura amb ‘algunes defenses naturals.

cre_xungosaurio-07de38d8_sml

– Però va resultar que era massa complicat fer amics amb aquella aparença tan agressiva, així doncs va sortir aquest simpàtic esser:

cre_yrr-07de38d4_sml

– La tercera fase es la tribu. Controles un grapat d’individus que el seu objectiu es recol·lectar menjar, fer-se amic de les altres tribus amb instruments rudimentaris com ara flautes o maraques, o la meva opció preferida, carregar-te les tribus rivals amb destrals i llances ben poc esmolades. En aquesta fase ja no pots modificar la criatura, tan sols posar-li complements.

– La quarta fase es la societat moderna. En trobes en un planeta amb unes quantes ciutats. Segons el tipus de ciutat que siguis pots aconseguir les altres ciutats de maneres diferents. Però sempre sense gaires problemes. Si ets una ciutat economia, et podràs enriquir amb el comerç i finalment comprar altres ciutats. Si lo teu es la religió pots fer campanyes massives per acabar convertint el poble. I si et va més la guerra, podràs utilitzar els vehicles per carregar-te les defenses de les altres ciutats.

En aquesta fase tampoc pots tocar la criatura, però pots dissenyar els edificis. Per exemple guaiteu que poc original es la meva casa:

casa

– Però si us penseu que no estava creatiu el dia que vaig fer la casa, llavors no se que pensareu del bar:

bar

– Comparat amb els edificis anteriors, la fàbrica gairebé podríem dir que m’ha quedat força bé:

fabrica

– I finalment l’edifici més important de tots: L’ajuntament.

ajuntament

– També es poden dissenyar vehicles. Els vehicles aeris i marítims ja estava avorrit i vaig triar un disseny pre-dissenyat. Però el vehicle terrestre el vaig fer personalment. Tampoc destaca per la seva originalitat:

cotxe

– La cinquena i última fase es l’espai. Primer de tot cal dissenyar la nau espacial de rigor, que vaig equipar amb unes quantes armes, per què mai se sap el que ens trobarem allà fora:

nau

Es tracta d’anar saltant de planeta en planeta fins a trobar vida intel·ligent i fer missions que et demanin o bé atacar-los. I si trobes un planeta que et fa el pes, pots començar una bonica colònia.

Com que la part més divertida del joc es fer criatures i fer-les moure, us deixo amb un vídeo del meu bitxo fent unes quantes parides:

Comentaris
 1. McAbeu ha dit:

  Recordo aquest joc però no hi vaig jugar gaire. Em va semblar una bona idea que podria haver donat per molt però que no acabava de rutllar. Me’n vaig cansar de seguida.

  • Pons ha dit:

   Un cop has passat per totes les fases i has fet uns quants dissenys no hi ha massa res a fer.

  • ahse ha dit:

   Equivocat com sempre! Si li va rutllar al Pons com pot ser que a tu no?! Potser tenies algun problema amb el ratolí…

 2. ahse ha dit:

  Ostres, el ull del Pons a un video!!

  P.S.
  L’ajuntament té pinta de mosquea

 3. XeXu ha dit:

  Recordo el joc, tot i que no hi he jugat mai. Deu ser de la fornada de l’Animal Crossing, i algun altre, que deuen ser evolucions més treballades del tamagochi. Però s’entén que siguin tan absorbents, tenim molta creativitat a dins, encara que generalment no la fem servir. Ara que, també tens raó, després de passar hores dissenyant un món, és normal que després començar de zero per fer una altra partida no generi gaire emoció.

 4. […] (2008) (25h): Va sortir en un dimarts vintage fa poc. Un joc amb varies fases, des de cèl·lula, larva, criatura, tribu, civilització i […]

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s