Cas típic 3193: noi li agrada noia, noi li agraden els videojocs (1/6)

Posted: 2020-04-01 in Entreteniments, Personals

Avui començo un monogràfic sobre els diferents jocs d’ordinador que he jugat al llarg de la meva vida. Publicaré la resta de parts els dimecres següents. Pensava que no eren gaires, però després de fer la llista veig que son uns quants, a part que segurament m’he oblidat de molts. Començaré la recapitulació des dels que he jugat menys hores fins els que he jugat més hores. Els jocs més “recents” tenen un recompte d’hores jugades exacte degut a que el sistema de Steam et compta les hores jugades, la resta de jocs es només una estimació. Us poso també l’any de llançament del joc, l’any en el que el vaig jugar-hi es molt complicat de estimar i he optat per no posar-lo. Els primers jocs de la llista tenen descripcions breus perquè no han significat gaire, als que he dedicat més hores els hi he dedicat una descripció una mica més treballada.

Grup de les “5 hores”

 • Europa Universalis IV: (2013) (6h): Estratègia per torns durant l’Europa del segle XV fins a principis del XIX. No em va convèncer gaire.
 • Crazy Taxi (2001) (5h): Conduir un taxi d’unt punt a un altre, no té massa.
 • Submarine Titans (2001) (5h): Joc de estratègia subaquàtica amb tres races, bastant bàsic.
 • Half life 2 (2005) (4h): Joc de trets en primera persona. La gràcia es que la trama es interessant, llàstima que ja no tinc reflexes per aquestes coses, el vaig abandonar.
 • Portal (2007) (4h): Es pot considerar un joc de resoldre trenca-closques amb la particularitat que obres portals per moure’t a través del espai, es curt i està bé. The cake is a lie.

Portal per aquí, portal per allà

Grup de les “15 hores”

 • Half Life I (1998) (15h): Joc de trets amb primera persona però amb un argument original, un clàssic del gènere. Els shooters no son el meu estil de joc, però aquest va marcar una època i s’havia de provar. Me’l vaig passar quan era jove i encara tenia reflexes.
 • Indiana Jones & Fate of Atlantis (1992) (15h): Aventura gràfica, no es el meu gènere preferit però es tot un clàssic que calia jugar. La història està bé, els trencaclosques no son molt frustrants, i hi ha una mica d’humor al estil Indiana Jones, i per suposat nazis, molts nazis. Fins hi tot hi ha un moment que la història es bifurca en tres camins, una innovació en aquella època.
 • Day of the Tentacle (1993) (15h): El mateix cas que el joc anterior però amb més elements d’humor, i amb la gràcia afegida que jugues amb tres personatges a la vegada en tres èpoques temporals diferents, en el segle XVIII, en el present i en un futur distòpic on els tentacles dominen el mon. Les accions del passat repercuteixen en el present i futur i això comporta situacions interessants.
 • CSI (varis) (2004) (15h): Aventura gràfica tipus investigació, vaig acabar fent servir tutorials per acabar les diferents històries perquè es feia pesat. Vaig jugar a dos de CSI Las Vegas i a un de CSI Miami.
 • Pizza Syndicate (1999) (15h): Original joc d’estratègia on has de muntar una cadena de pizzeries, per fer-ho més emocionant el joc barrejava la màfia pel mig. Llàstima que original no vulgui dir obligatòriament divertit, però quin joc coneixeu que et permeti dissenyar pizzes i atracar bancs?
 • Sparta: La Batalla de las Termopilas (2006) (15h): Joc d’estratègia ambientat amb l’època grega i romana. Era original en el fet que podies personalitzar l’equipament de les unitats per tal de fer-les més versàtils, a part d’això res més a destacar, en serio, no val la pena dedicar-li temps.
 • Discworld Noir (1999) (15h): Aventura gràfica estil novel·la negra de detectius ambientada en el món imaginari de Terry Pratchett, era obligatori que la jugués però recordo que no la vaig gaudir realment, ja he comentat que en general les aventures gràfiques no són el meu gènere, i aquesta no es dolenta però definitivament no es de les bones.
 • World of Goo (2008) (15h): Un joc molt original, has d’anar apilant una mena de boletes de petroli per tal de construir estructures per salvar obstacles, dit així sembla una tonteria però enganxa, es una espècie de Lemmings enfocat a la construcció, has de jugar amb les forces físiques de la construcció d’estructures, amb pesos i contrapesos.
 • Plants vs Zombies (2009) (15h): Es un tipus tower defense (Et venen enemics i les teves torres estàtiques els han de destruir) fet amb gràcia. Has de plantar plantes en el teu jardí per defensar-te d’una invasió de zombis, tot amb molta conya i humor. Hi ha diferents tipus de plantes i zombis però al final s’acaba fent repetitiu.
 • City Skylines (2015) (14h): La evolució natural del clàssic de construcció de ciutats Sim City. M’agraden els jocs de gestió i organització, però de manera moderada, després de 14 hores em vaig cansar de fer carrers i carreteres. Suposo que havia jugat tantes hores al Sim City que aquest no em va venir nou més enllà de tenir moltes més opcions de construcció i motorització de la ciutat i gràfics molt millors

 

Comentaris
 1. McAbeu ha dit:

  D’aquests 15 d’avui, n’he jugat a 3: “Crazy Taxi”, “CSI” i “Plants vs Zombies”. No sé dir-te quantes hores, no les he comptat mai aquestes coses.

  • Pons ha dit:

   Son una aproximació molt inexacte, en algun cas quan dic 15 hores, poden ser perfectament 10 hores o poden ser 20 hores ni idea, en altres com ara els shooters en el qual el camí està més mercat el temps jugat es més exacte.

  • ahse ha dit:

   Doncs has jugat molt.

 2. El Peix ha dit:

  L’únic joc que he jugat és el del Crazy Taxi i el recordo força entretingut i estressant. El millor eren els camions amb la plataforma per saltar i guanyar punts. En definitiva, un joc d’un realisme dubtós, que, si n’hagués tingut, no sé si hi hauria jugat mai.

  • Pons ha dit:

   No recordo això dels camions, el vaig jugar fa forces anys, i ja veus que no li vaig dedicar gaire temps, crec que el vaig comprar perquè el regalaven amb una revista o algo així…

  • ahse ha dit:

   Si n’haguessis tingut?? Vols dir?!

 3. XeXu ha dit:

  Pocs d’aquests jocs em sonen. El ‘Portal’ segurament em sona de sentir-te’n parlar a tu. I dels de 15h, com no, ‘Day of the Tentacle’ y també em resulta conegut el ‘Indiana Jones’, tot i que no compto haver-hi jugat mai. De totes maneres, 5 o 15h em semblen molt poquetes, la veritat. Un joc que et dura una setmana, que t’hi poses una estoneta cada tarda, ja són més hores que això. Tret que parlis de 5 o 15 hores al dia, que això ja em quadraria més.

  • Pons ha dit:

   Aquestes dos aventures gràfiques junt amb una altra que apareixerà en la propera entrega son les més clàssiques del gènere.

   En el fons 15 hores es com veure una temporada d’alguna sèrie. Paciència, acabem de començar, aquests són els jocs que menys he jugat, setmana a setmana això anirà creixent fins a nivells de dir “Per Deu! En què he malgastat la meva vida?!”

  • ahse ha dit:

   Vas molt malament amb el recompte del temps, no sé per què això no sorpren. 5 hores són més de mitja jornada laboral, 6 h són una jornada laboral intensiva i 15 hores són una veritable exageració!

 4. ahse ha dit:

  Quina passada! Jo no vaig jugar a cap i em sembla que no he perdut res.

  • Pons ha dit:

   Cap cap? zero? ni al Tetris?

   • ahse ha dit:

    Cap. Els meus jocs eren en mode texts i el únic gràfic amb el qual vaig perdre el temps en la pantalla de 13 cm del meu micro-ordinador no crec que tingui equivalent de PC.

    Tetris és un joc que entraria en el grup de “menys de mitja hora”. Després d’acabar amb èxit un joc gràfic en ver i negre en una pantalla de 13 cm de debó creus que tindria els nervis de perdre el temps amb cap altre joc gràfic?!

   • ahse ha dit:

    Errata:
    par. 1 mode text
    par. 2 verd i negre

 5. Jo de petita jugava amb videoconsoles i amb el temps ho vaig anar deixant. Sovint em sap greu, però tampoc li puc dedicar el temps que voldria. Això sí, aquests dies he aprofitat per jugar a GRIS, un joc visualment molt bonic :-)

 6. […] Segona part dels videojocs que he jugat al llarg de la meva llarga (¿?) vida. El temps en hores es aproximat en alguns casos, i en d’altres es més exacte degut al recompte de Steam. […]

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s