Cas típic 3207: noi li agrada noia, noi li agrada la 3era i 4rta de la casa de papel

Posted: 2020-04-27 in TV

Avui us parlo de la tercera i la quarta temporada de la casa de papel , bé, Money Heist, perquè l’ha comprat Netflix i en anglès tot es ven millor. Si la segona temporada ja va tancar totalment l’arc argumental (no hem feu parlar del final que no vull fer espoilers ni tampoc em vull recordar de la mare dels guionistes), per què ens ofereixen una tercera temporada? Per què no fan una sèrie nova? Doncs perquè volen aprofitar el nom de la sèrie, això i mostrar un 25% més de cul de la Ursula Corberó que la temporada passada que va ser una mica pobre en aquest aspecte. De què va aquesta temporada? Doncs d’un atracament rebuscat, impossible, suïcida, i per sobre de tot mal executat, llavors quina diferència hi ha amb les primeres temporades? Com a mínim el atracament de la primera temporada tenia un motiu (fer-se rics), en canvi aquest ni tant sols en té cap de vàlid. Els personatges no semblen conscients del què estan fent, estan moltes estones ji ji ja ja i cantant cançons i ballant, i llavors es sorprenen que la policia els dispari, en serio? Planegen una cosa així i es pensen que la policia no actuarà amb força letal? No són conscients del risc que corren. Igual que vaig fer per les primeres temporades he llistat algunes (no totes, en té masses) incoherències de la trama.

Les granotes vermelles estan de moda

————- Inici espoilers ————-

– Saben de qui son els telèfon via satèl·lit, ok, però just quan Rio truca a Tòquio com saben que es Rio i no es Tòquio? No ha establert connexió per tant no han escoltat res.
– Si amb 11 dies torturant algú no han tret tot el que volien no li trauran res, de fet, si amb 4 dies no li han tret res… Per cert, què li han de treure si no sap res dels altres? Llavors quin es l’objectiu de tenir-lo retingut sense que ningú ho sàpiga? Sobre els detalls del atracament de les primeres temporades ja ho saben tot.
– Ens creurem que viatgen tots juntets agafats de la ma a italià i cap aeroport els identifica. No podia ensenyar el pla en qualsevol altre lloc? Ah, es clar, la maqueta es bàsica…
– Per què cauen quatre bitllets despleguen l’exercit? Cap governant que vulgui guanyar unes futures eleccions trauria l’exercit sense un atac enemic directe amb morts o una pandèmia global. No han fet res! Podria ser una broma de qualsevol. Treien l’exercit envoltant tot edifici important paralitzes la capital! Un suïcidi, polític i econòmic.
– El veritable pelotón que representa que estan suplantant on coi està? No els haurien de reconèixer conforme no formen part d’aquesta secció?
– M’he perdut molt amb la gent que dona suport als atracadors. Per què? Què han fet els atracadors de bo? Fer-se rics? Desafiar a la Policia Nacional i guanyar? Es pensen que son una mena de 15M? Però si no han donat mai cap missatge. La gent no es mobilitza per evitar retallades a sanitat i educació i sortiran al carrer per aquests lladres?
– Al entrar al banc d’Espanya els atracadors es mouen tots a cara descoberta? Ningú els reconeix? Estàs de conya? Si representa que son més famosos que el Pare Noel! Però clar sinó no podem veure com de guapos son…
– O sigui, el governador els hi diu que no marxa i el pla no havia contemplat això? I el primer que pensen es en intentar matar 5 persones expertes armades sent elles dos?
– Per què només deixen marxar la meitat dels hostatges? Es pensen que podran controlar 150 persones? O sigui, en el atracament anterior en controlen 50 malament i en aquest en volen controlar 150?
– Quan toques la càmera cuirassada del banc d’Espanya la sala s’inunda, si, hi tant, però no solament això, sinó que també surten unes sarbatanes amb dards enverinats, i també et persegueix una bola de pedra molt grossa, i si sobrevius a tot això al final han posat una pell de plàtan…
– Una cosa es que la poli ajudi al exercit a entrar el material al banc, l’altra es que els hi entrin una campana de compressió, equips de busseigs, llances tèrmiques, i fins hi tot un equip per fondre or i ningú ho trobi sospitós, es el més normal del món!
– Nota: Els telèfons es connecten sempre a més d’un repetidor, si en tenen a l’abast, en una ciutat com Madrid es normal estar connectat a com a mínim mitja dotzena a la vegada. O sigui que s’hagi connectat a dos no vol dir que s’estigui movent. Poden localitzar el telèfon que els truca, el de Madrid, però no poden localitzar el telèfon que truca al que els truca perquè no hi ha res a part de la localització física dels dos telèfons que els relacioni, el tema de “estan pel sud oest de la península” s’ho han tret de la màniga.
– Sembla que en tot el quadrant sud-oest de la península només hi ha una sola caravana sospitosa, casualitats de la vida, no deu ser tan gran Espanya.
– Quan la poli entra en el banc, per què només entren cinc? Si entressin més els atracadors ho tindrien massa complicat, no?
– Em creuré que ningú es dona compta que el Artutiro s’acosta en el banc mentre tothom surt, hi ha mil policies vigilant aquella entrada!
– Qui ha de revisar l’Arturito es justament la Mònica, no hi ha ningú més que no tingui un passat amb ell?
– Tòquio està en l’atracament més complicat de tots els temps i decideix emborratxar-se, perquè sòbria era massa intel·ligent suposo…
– Em faig creus com el localitzador GPS funciona a 50 metres sota terra, quan el normal es que al entrar un pàrquing ja perdis cobertura.
– El osset de peluix es clarament una trampa, quina necessitat hi ha d’agafar-lo?
– Atacar per la porta principal amb una tanqueta està molt bé, però no serveix de res si no acompanyes l’assalt des d’altres flancs com ara el terrat, les portes secundaries i les finestres, tota la sèrie dient que tenen tota la policia i el exercit mobilitzat, doncs que es noti, que fins ara només s’han vist quatre gats.
– Diuen que el professor pot estar pujat d’alt d’un arbre, què fa la policia? Disparar contra els arbres! Hola? Quants arbres hi ha en el bosc? Quanta munició tenen? El únic que aconsegueixen es fer soroll i alertar al professor.
– Quan t’està perseguint tothom i saltes una tanca no se’t acudeix mirar a l’altra banda abans de saltar? Que hi hagi un toro confirma que la sèrie es espanyola per si algú ho havia oblidat, segur que dubtaven entre posar un toro o una folklòrica, la folklòrica hauria fet massa por….
– Com si no tinguessin suficients problemes en comptes de treballar units es dediquen a barallar-se entre si, es tan tòpic, ja va passar en la primera part i en la segona part ho tornen a repetir però encara més exagerat, ja vaig comentar que triar les persones més impulsives, orgulloses i temperamentals del mon per fer un atracament era molt mala idea.
– Tòquio la millor opció per ser la capitana de l’equip? Hahahaha! Ah, espera, que ho diu en serio? Hahahahahahaha La persona més impulsiva, irracional i que pren pitjors decisions de tot el sistema solar.
– Per què Alícia, la inspectora més cruel de la història regala una treva de 48 hores a canvi de res? No té cap sentit.
– A veure si ho he entès, el pla del Arturo es deixar que el Denver li foti una pallissa perquè la Mònica el deixi, ahà, però encara que passi això, igualment ell no té cap possibilitat de recuperar-la.
– La pregunta no es perquè inhibeixen la senyal de dades a mitja operació d’extreure la bala, la pregunta es perquè coi no ho havien fet des del principi del atracament!
– Per què ha de treure la bala Tòquio  si allà hi ha un tio que va estudiar medicina?
– Tòquio disparant a vuit metres a un botó amb precisió militar agafant una arma pesada amb una sola ma i sense apuntar? Guauuu!
– Per què Tòquio espera a mig atracament per fer-se la lider del grup? I què importa ser la lider si al final fan el què decideix el professor? A més que aconsegueix Palermo volent sortir? De cop ni li agrada el pla? I no sap que si surt el detindran? Aquesta manera de crear tensió gratuïtament no l’he entès, es molt absurda tota aquesta part de la traïció d’en Palermo.
– Per què la gent s’identifica amb uns atracadors de bancs? Es just enriquir-se robant en comptes de treballar cada dia com fa la majoria de la gent? Saben que robar l’or del banc d’Espanya comporta una crisis econòmica pel país? Volen viure en un país amb una crisis econòmica? Per què els atracadors son els bons de la sèrie? Com ho sap la gent? També estan veient la sèrie?
– Em crec que Rio sigui massa bon noi com per matar a algú, però si un presoner se t’escapa li pots disparar al peu, dubto que això el mati però se li trauran les ganes d’escapar-se. O com a mínim, si no serveixes per això que faci un crit i que vingui algun company, que en aquest atracament hi ha molt més personal que en l’anterior.
– Un consell, si apunyaleu per la força algú amb una xeringa, difícilment ho podreu fer-ho per segona vegada, perquè segurament la punta es trencarà, o sigui que millor busqueu alguna cosa menys fina, en canvi en aquesta sèrie les xeringues deuen tenir puntes d’adamantium.
– Heu provat mai de pescar amb un ganxo els aneguets fira? Complicat oi? Doncs imagineu com de complicat es pescar algú pel coll amb una corda des del pis de dalt sense que l’altre vegi la corda davant dels seus nassos.
– Per suposat es separen individualment per buscar el tio més perillós del mon.
– Tal com Palermo els traeix, deixa de trair-los, tant sentit té la traïció com la des-traició, es la Casa de Papel, no una sèrie amb personatges coherents.
– Per què Gandia segresta a Tòquio en comptes de matar-la? En serio es moment de jugar?
– Si el Gandia tot sol, es capaç de tenir-los ocupats a tots, per què tota la policia de Espanya que està a fora es incapaç de fer res?
– Si Gandia es volia carregar a Nairobi, per què no ho fa des d’un principi? Per què tot el xou de la porta? Arriba, la mata, i marxa, hagués estat més fàcil, en comptes de matar-la quan t’està apuntat tothom.
– Per què el policia que els ajuda, els ajuda? Per què coneixen on està la seva família, d’acord, però es que fa molt més del què li demana el professor, per iniciativa pròpia li dona informació extra que el professor no li podia haver demanat perquè no coneixia.
– Entre els fonedors de l’or, els hackers i els miners asturians hi ha un munt de gent implicada en l’atracament, tants que es increïble que ningú s’hagi anat de la llengua.
– Els hackers pakistanesos son la hòstia hackegen tot, les comunicacions militars? cap problema, un satèl·lit meteorològic que no se perquè treu imatges en temps real a nivell de terra, també, per suposat.
– Quin sentit té que Lisboa vagi al banc? No seria més lògic que es reunís amb el professor? La idea no es sortir del banc en comptes d’entrar o m’he perdut alguna cosa?

————- Fi espoilers ————-

Potser en aquest cas típic he fet una llista d’inversemblances igual de llarga que el del CT3087, però encara hi ha situacions que es repeteixen que no he llistat, per exemple com el control impossible de tots els hostatges, per part dels atracadors, el tema romàntic ja el portem assumit de la temporada anterior i les parelles ja venen fetes i per tant ja no tothom s’enamora de tothom en un atracament. Un altre fet inconcebible que es repeteix, es com si no tinguessin suficients problemes en comptes de treballar units es dediquen a barallar-se entre si, es tan tòpic, ja va passar en la primera part i en la segona part ho tornen a repetir però encara més exagerat, ja vaig comentar que triar les persones més impulsives, orgulloses i temperamentals del mon per fer un atracament era molt mala idea, doncs en aquest segon atracament encara han trobat persones menys idònies. També estic cansat dels tòpics sobre les forces de seguretat, tots, policies, seguretat privada, CNI, tots han de ser un xulos rematats que en comptes de pensar i raonar acaben justificant-ho tot pels seus collons, tot son amenaces i zero arguments, com nens petits, es pensen que qui crida més té més raó, alguns atracadors també fan el mateix, però en el seu cas es justificable pel seu nivell intel·lectual, en canvi els cossos de seguretat que surten representa que tenen nivell, han estudiat, tenen carrera, no es dediquen a posar multes a la zona blava, representa que han ascendit pensant.

Aquest segon atracament també es narrat per la veu en off de Tòquio, podien haver canviat, podien haver fet servir un altre personatge, li vaig agafar mania en el primer atracament, si us plau, deixeu-me agafar mania a un altre narrador, de fet no cal cap narrador, la història s’explica per si sola, no fa falta que ningú et faci metàfores i comparacions de tot el què està passant, de debò que no cal. El grau de veracitat global d’aquestes dos temporades es encara més baix que les dos primeres temporades, semblava difícil però ho han aconseguit! Tot i així la tercera i quarta temporada enganxen igual que les dos primeres, es la sensació aquesta de “A veure quina idea absurda s’inventaran ara”.

La casa de papel té un 7,2 al filmaffinity i un 8,5 al imdb. Trobareu el resum de les dos primeres temporades en el CT3087

Nota 3era/4arta: 7/10

Comentaris
 1. XeXu ha dit:

  És un plaer llegir els teus CTs sobre la Casa de Papel perquè coincidim absolutament. Que consti que m’he llegit detingudament tot el llistat de crítiques argumentals, per això et puc dir que en el paràgraf de després hi ha un fragment calcat a una de les crítiques de dalt. A banda d’això, dir que segueixo estant perfectament d’acord amb tu, l’argument de la sèrie no s’aguanta per enlloc, poques actuacions se salven, per exemple, Alicia Sierra és un personatge de puta mare, però la Najwa Nimri no serveix per aquest paper, que no, joder, amb la seva veueta de pardal. La Tòquio sobra, l’haurien d’haver pelat al primer capítol de la primera temporada. Que sigui la veu en off, i per tant una de les màximes protagonistes de la sèrie, és denigrant. La veu en off, per cert, també sobra com dius. Que la tia va de profunda i reflexiva quan és una inconscient impulsiva que se les dóna de lasciva i fa pena. No la suporto, la veritat. Nairobi li dóna 50000 voltes. Li donava. Si és que fins i tot això fan malament.

  En general, trobo que no t’equivoques en res, tot el que critiques és cert, i per tant hauríem de dir que la sèrie és una bírria de les grosses, difícilment trobarem una sèrie amb tantes errades i estupideses per metre quadrat. Però és que també encertes amb la puntuació! Una sèrie tan merdosa com aquesta pot enganxar i està ben puntuada? Doncs sí. De manera inexplicable, però sí.

  Una cosa que podries afegir a la llista és que estan allargant l’argument com un xiclet i de manera innecessària. Ja hi haurà d’haver una cinquena temporada, el que calgui per fer pasta venent capítols! Suposo que ja veuen que no podran fer res més amb aquests personatges, ja no queden prou coses importants que robar després. Quan la facin segur que la miraré, aquí l’incoherent sóc jo. Però també et diré que amb aquestes temporades cada cop es veuen més les costures i menys les virtuts, així que la cosa no pot anar massa més enllà segur.

  • Pons ha dit:

   Al veure que realment no era un espoiler i la frase resumia molt bé la essència del què es la sèrie la vaig treure del llistat de espoilers i l’he posat “en obert”, però com has vist realment no ha sigut un cut&paste sinó un copy&paste, si ara ho trec el teu comentari no tindria sentit.

   Vaig veure un fil de twitter que fan parodia de les parides que diu la veu en off de Tòquio, la veritat es que no hi ha massa diferència amb les que diuen en la sèrie. “Cuando abres un tetrabrick, ya no hay marcha atrás. Se inicia un taxímetro inverso, una cuenta atrás cuyo destino es la caducidad. Y cuando quieres a alguien, ese alguien es un tetrabrick… y en uno de sus extremos hay una línea discontinua con la palabra “ABREFÁCIL”.”

   Que deixessin la tercera a mites ho vaig trobar normal, però deixar també la quarta va ser un escàndol, així que he decidit no esperar el final del atracament per treure el post, perquè al pas que van encara ho allargaran a una sisena, no tenen vergonya.

   • XeXu ha dit:

    Veig que ens va semblar igual d’escandalós que el cas no acabés en aquesta quarta temporada. Si la sèrie no tenia prou errades, n’han comès una que els faltava encara: allargar absurdament la trama per mirar de perllongar allò que s’esgota.

  • ahse ha dit:

   El Pons mai no s’equivoca, mai!!! Esborra la referència a la frase “Pons equivocat” de la teva ment, o bé, modifica el contingut de la memoria sobreescrivint “XeXu” allà on poses “Pons”, són només 4 caràcters a cadascú, o sigui… no tindries cap problema, cap error, cap comportament estrany després de fer-ho i serà tot un èxit ^^

 2. Ciutadà K ha dit:

  M’ho he passat la mar de bé amb el seu llistat (completet, completet) d’incoherències mil. Com en Xexu me les he llegit totes i estic totalment d’acord en vosaltres… en lo poc que costa acabar una serie de forma digna i que la gent la recordi com una bona sèrie encara que només tingui 2 temporades; però l’avarícia, amics i amigues, obliga… i la cinquena serà pitjor, fijo!

  M’ha sorprès, però, que la nota final sigui un 7 … m’esperava màxim un 5,5

  • Pons ha dit:

   No li puc posar menys d’un 7 perquè un no pot parar de mirar-la, et dona mono de incoherències, un es converteix en un yonqui de les situacions absurdes. Una sèrie mal feta però que enganxa mil.

  • ahse ha dit:

   Vols dir que l’has mirada? I li posaries un 5,5? De debo llences el teu temps en series brossa??

 3. Elric ha dit:

  què??? en serio li fots un 7 a aquesta brossa??? xDDDDDDD

  però si després a series bones els hi poses menys nota!!
  aquest bloc te menys coherència que la casa de papel….

  • Pons ha dit:

   Se que es una sèrie dolenta, ho noto en cada moment que la veig, però seria hipòcrita posar-li menys nota perquè igual que veig que està mal feta m’enganxa igualment. Amb coses molt desagradables a vegades passa, que tot i ser fastigós no pots deixar de mirar-ho es com un morbo estrany.

   Potser es que amb les sèries bones, al no haver-hi res a criticar, si son sèries tranquil·les, llavors m’avorreixo perquè tot es correcte, en canvi en aquesta es no parar de despropòsits que et mantenen alerta.

  • ahse ha dit:

   Si el Pons li posa un 7 això vol dir que és només mig-brossa. Tampoc no ens hem d’estranyar, les series de l’oest deixen molt per desitjar…

 4. El Peix ha dit:

  Aquesta sèrie vaig començar-la a mirar i em vaig avorrir a la primera temporada. No diré les raons del meu avorriment envers ella. No crec que acabi la primera temporada i no miraré les altres.

  He de reconèixer, també, en aquest menfotisme de la sèrie, que no he llegit tot el llistat…

  • ahse ha dit:

   A canvi pots proposar una serie Koreana que hagis trobat millor.

  • Pons ha dit:

   Es una sort que t’avorrís, així t’estalvies de veure-la perquè la sèrie es dolenta, em faria vergonya recomanar una sèrie així. Hi ha altres sèries que m’han agradat menys però em fa menys cosa recomanar.

 5. ahse ha dit:

  Tot i que no veuré la serie, crec que avui no llegiré cap spoiler, tinc una serie xinesa plena de dimonis i deus tontos per mirar. Potser si els dimonis de la meva serie es tornen avorrits, el dijous torno al CT per comprovar què tal de dolenta era la casa aquesta de paper.

 6. ahse ha dit:

  P.S.

  Recomano compensar l’inversemblança d’aquesta serie amb 2 hores molt millor gastades veient aquesta peli (totalment versemblant):

  https://www.imdb.com/title/tt0118843/

  • Pons ha dit:

   Una comèdia romàntica iugoslava? Aquesta si que no me l’esperava!

   • ahse ha dit:

    És un no-parar de riure!! I té l’avantatge d’esser molt autèntica, gairebé veus els gitanos que tenim a les nostres terres, reals com la vida mateixa, però curiosament, donant-te un bon rotllo dels més estranys, extraordinaris, fantàstics… en lloc de la ràbia habitual que ens provoquen. Aquesta peli és una obra-mestre i bona peça de museu.

 7. Ricard Fusté Solé ha dit:

  El principal problema no són les inversemblances del guió (també n’hi havia en les dues primeres temporades), sinó que el joc amb la policia ha perdut gràcia i glamur, la trama avança a batzegades, amb molts moments gratuïts i molta acció per dissimular el buit.

  • ahse ha dit:

   Tu també has perdut temps amb aquesta merda??

  • Pons ha dit:

   Jo no he notat la pèrdua de gràcia amb la policia. En les primeres temporades el paper de la Raquel-inspectora i Raquel-amant el trobava molt forçat, això de ficar-se en una relació nova en el moment més complicat de la seva vida com que em costava massa. En canvi una Alicia amb l’únic objectiu de ser malparida perquè sí ho veig més, encara que sigui un personatge molt exagerat i caricaturesc.

 8. eliramirez82 ha dit:

  Jo no he llegit amb profunditat perquè no l’he acabat de veure (i amb això ja ho dic tot, hahaa! he vist tres capítols de la nova temporada i de moment no l’he seguit…) Espero poder veure-la abans que s’acabi el confinament, això sí. :-)

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s