Cas típic 3271: noi li agrada noia, noi li agrada Dark

Posted: 2020-09-07 in TV

Avui toca parlar de la sèrie alemanya estranya anomenada Dark. La sèrie ens situa en un poblet alemany que està al costat d’una central nuclear. La sèrie arranca quan un pare de família es suïcida, uns mesos més tard, ens trobem que fa un parell de setmanes que un adolescent ha desaparegut, i després desapareix un nen d’uns 10 anys durant una nit de pluja. La sèrie gira al voltant de quatre unitats familiars, al principi costa situar-se i saber qui es fill de qui i germà de qui, i avi de qui, val més que preneu apunts, ho dic de debó. Voleu saber on ha anat a parar el nen de 10? No es un espoiler, s’intueix en el primer capítol i es confirma just al principi del segon, la pregunta no es “on” sinó “quan” a 1986. Com si no fos suficientment complicat seguir qui son els membres de cada família en el present en un poble que tothom es coneix i que tothom té històries amb tothom, també has d’estar al cas de a qui correspon cada persona a l’any 1986, us recomano que preneu apunts, jo no ho he fet i m’he acabat perdent.

Accepto que la sèrie sigui de misteri però em cansa molt la música inquietant que posen en absolutament totes les escenes, em sembla bé que la posin quan la escena passa alguna cosa inquietant, però si un nano es compra un gelat no cal posar musiqueta de misteri, de debò que no. També em posa nerviós que en aquest poble sempre plou, es pitjor que a Seven, es molt exagerat, plou uns 400 dies al any en aquest poble. Repeteixo que la sèrie no es fàcil de seguir, quan cap a la part final de la temporada comences a pensar que ja entens algunes coses més o menys s’afegeix una tercera complicació per tal de ficar una tercera dimensió al esquema de les coses, en aquest moment es quan es important que tinguen colors per pintar millor l’esquema que us haureu fet sobre els personatges. Si voleu netflix té una web sobre Dark on hi ha un esquema una mica minimalista dels salts temporals. Dark té tres temporades (10, 8 i 8 capítols respectivament), de moment he vist la primera, veurem si em veig en cor de veure les següents temporades.

Això es la primera temporada de Dark, preguntes? No, oi? Tot està molt clar

Dark té un 7,6 al filmaffinity i un 8,8 al imdb.

Nota 1a: 6/10

Comentaris
 1. McAbeu ha dit:

  Té alguns ingredients que me la fan interessant (estranya, salts temporals, tercera dimensió…) però veig que potser no val la pena que la busqui. Ja ho veurem, primer acabaré de veure EVIL i després ja decidiré si li dono una oportunitat o no.

 2. El Peix ha dit:

  El que em va agradar més d’aquesta sèrie és la música i la imatge gairebé sempre fosca i depriment. Per a mi eren un personatge més de la sèrie i si no fossin tan presents, no sé si m’hauria agradat tant.

  Una sèrie similar és Històries del Bucle on la imatge i la música són també part important. De fet hi estava més pendent que de la història.

  • Pons ha dit:

   Tu li dius música, jo li dic quatre notes tètriques depriments, quan s’abusa d’un recurs en excés quan no fa falta es torna repetitiu, es com la pluja, cada dia pluja, cada dia música dramàtica, deixa descansar a l’espectador.

  • ahse ha dit:

   Jo encara no he vist cap serie on la música i l’imatge no siguin importants.

 3. ahse ha dit:

  Jo és que… és que…

  No és que… però és que…

  Ja m’entens, oi?

  De totes formes primer m’agradaria veure una serie xinèsa que no entenc per què no l’aconsegueixo trobar enlloc, i després potser em plantejaria entendre o no el misteri dels [noms dels] personatges d’aquesta.

  • Pons ha dit:

   Potser es que la sèrie xinesa no existeix

   • ahse ha dit:

    Aquesta és bona, eh! Molt bona! hahaha

    La serie existeix, però en unes altres dimensions espacials i/o temporals, que encara no n’estic segura de quines dimensions parlo o si es tracta de les dues. A Xina per exemple, diria que ja l’han vista… En realitat d’això se’n diu discriminació, que en aquest cas vindria a ser dimensional. Discriminació dimensional o dimensionalisme!! Què lleig sona…

 4. XeXu ha dit:

  El més interessant i brillant de la sèrie és la frase que cites: la pregunta no és on, sinó quan. A banda d’això, sèrie sobrevalorada basada en una bona idea i en uns quants conceptes interessants, però que han volgut fer tan complicada que al final mareja i no saps què collons estàs mirant. Jo m’he empassat les tres temporades, la primera encara et deixava ganes de continuar, però si no fos que ja l’han tancat, difícilment em tornarien enganyar amb una quarta. No, no està tan malament, però passo de mirar sèries prèvia ingestió de biodramines. En tot cas, els productors de Dark haurien de facilitar el telèfon del seu camell, perquè ens puguem posar al nivell mentre mirem la sèrie.

  • Pons ha dit:

   Veus què passa quan mires una sèrie abans que jo en parli? Que acabes mirant una sèrie mediocre. La sèrie està prou ben valorada, però per mi que es per allò de voler dir “Si no t’ha agradat la sèrie es que no l’has entesa”, doncs mira si, he entès la primera temporada, però el què no he entès es perquè es dediquen al incest temporal en comptes de matar a Hitler com faria qualsevol viatger del temps.

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s