Cas típic 3417: noi li agrada en Beakman

Posted: 2021-06-15 in Ciència, Dimarts Vintage

Avui recupero el CT997 un post vintage que parla del millor programa de ciència infantil de la història.

Post de nostàlgia!!

Recordeu: “El món d’en Beakman!”

El Beakman era el millor programa educatiu que s’ha fet (i es farà) mai!

L’estructura del programa era la següent:

Primer apareixien dos pingüins, en Don i en Herb, que discutien sobre qualsevol cosa i que acabaven dient “Au calla i posa en Beakman”.

Després posaven la sintonia

I deia el títol del programa que solia ser una cosa així com “Microones, Beakmania i aranyes”.

Després la Josie en les primeres temporades, o la Liza, en les últimes, llegia una carta d’algun nen o nena de la variada geografia catalana. Per exemple “En Marc Domenech de l’Espluga de Francolí ens pregunta…”

Llavors l’home vestit de rata anomenat Lester deia alguna parida.

Llavors en Beakman responia la pregunta de l’afortunat nen que havia aconseguit pescar l’adreça on enviar les cartes, de la manera més amena i pràctica possible. A ser possible utilitzant l’oscil·loscopi.

Després en Beakman deia alguna cosa com “Vosaltres les fregiu, jo les fulmino… Ballem el bugui bugui!” I començava una tanda de preguntes ràpides que la Joise/Liza treia un bombo gegant.

Fins que sonava una sirena i apareixien unes lletres fluorescents amb “El repte d’en Beakman”. La secció en què el Beakman reptava a en Lester a fer alguna cosa, i la solució sempre era algun experiment podíem fer nosaltres mateixos a casa, gairebé sempre sota la supervisió d’un adult i on sempre fèiem servir cola i estisores.

Finalment el programa tancava amb una explicació a un altre dels dubtes dels nens i nenes catalans que encara no sé com coi s’ho feia per pillar l’adreça del programa.

Comentaris
 1. AhSe ha dit:

  Doncs no, no recordo. És més, em sembla meravellós no tenir cap record paregut, no sé per a quin segment del mercat estava fet aquest programa, però a mi als 5-6 anys ja no m’anaves a enganxar amb programes tan …

 2. McAbeu ha dit:

  Un clàssic. A mi em va agafar una mica massa gran, però recordo haver-ne vist algun capítol.

  Per cert, pot ser que a algú li hagi quedat un trauma infantil per no haver estat un dels afortunats nens catalans que havien aconseguit pescar l’adreça (inexistent) on enviar les cartes?

  • Pons ha dit:

   Primer va ser un trauma infantil, però he anat arrossegant fins a la meva adultesa i per culpa d’això m’he convertit en una persona disfuncional!

  • AhSe ha dit:

   Això que parles dels traumes infantils no es podria donar vist el contingut d’aquest programa ^^

 3. El Peix ha dit:

  Visca la nostàlgia!

  Un programa que mirava amb molta il·lusió, amb la innocència d’un infant i amb certa enveja per no enviar cap carta que pogués sortir al programa. Segur que ho havia demanat i els meus pares dient, sí, no pateixis que ja l’enviarem. Quanta maldat per part de la gent adulta. I no tinc cap trauma! Que quedi clar!

  • Pons ha dit:

   Som una generació enganyada, i així hem sortit de desconfiats.

  • AhSe ha dit:

   I què dius que volies escriure a la carta? Ara és la teva oportunitat [única] d’escriure-la aquí, a l’apartat dels comentaris gratuits del Pons’s blog i el becari s’afanyarà per disfressar-se del Beakman i contestar-te ^^

   • El Peix ha dit:

    Sí! Visca!

    Per què quan inflo un globus no s’enlaira cap al cel i, en canvi, cau lentament, recreant-se amb una il·lusió trencada, cap a terra?

    • AhSe ha dit:

     Doncs perquè l’estàs inflant amb l’aire equivocat! LLavors el globus es posa trist, molt trist, perquè s’adona que aquest aire que li has ficat no és el seu, i cau desil•lusionat cap a terra, en un intent deseaperat de fer fora l’aire que no tocava ^^

 4. El Peix ha dit:

  Amb això de la televisió i la nostàlgia he anat a parar a aquest vídeo:

 5. XeXu ha dit:

  Que ben descrit! Ara entenc la teva afició per Órbita Laika, però aquest no li arriba ni a la sola de la sabata a en Beakman! Un altre gran mite de l’imaginari col·lectiu de tota una generació. I per mèrits propis! Al final, la infància va tenir coses bones, també.

  • Pons ha dit:

   Tens raó, amb un home vestit de rata Orbita Laika guanyaria bastant. Bé, qualsevol programa milloraria amb un home vestit de rata, t’imagines Ramon Pellicer presentant el telenotícies vestit de rata? Jo també.

  • AhSe ha dit:

   Els gamberros també vau tenir infància?

 6. Lux Lisbon ha dit:

  Ooooh nostàlgia total! M’encantava!!!! Era d’aquells programes que l’endemà a més comentaves a classe i jugàvem a reproduir i repetir frases…..i no se perquè però ara m’ha vingut al cap també l’Imperdible Parker Lewis…crec m’ho mirava tot seguit.

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s