Recull de les últimes 8 pel·lícules que he vist ordenades de pitjor a millor. Com sempre la nota del filmaffinity primer, després la meva.
- Notícias del gran mundo (2020) [6,4][4]: Després de la guerra civil americana, Tom Hanks, que és un capità de l’exèrcit retirat es dedica a anar de poble en poble explicant històries i llegint el diari a la gent, és que abans l’analfabetisme estava més de moda, i a més no hi havia televisió, ni internet. Pel camí troba una nena que havia estat segrestada per uns natius americans i decideix tornar-la a la seva família. Sempre ho he dit, Tom Hanks és un dels pocs actors capaços d’aconseguir que una pel·lícula amb una trama avorrida i lenta com aquesta es pugui mig veure, és d’aquella gent que sap fer-se estimar per la càmera, quan el veus en pantalla et quedes mirant-lo tranquil perquè és un home que sap el que fa.
- Selma (2014) [6,6][4]: El títol no es refereix a una de les germanes bessones de la Marge, sinó a una ciutat d’Alabama famosa per ser l’origen d’una marxa a favor de la igualtat de drets civils. La peli segueix la vida del Dr. Martin Luther King Jr. durant l’any 1965. Si voleu veure afroamericans lluitant pels seus drets mentre són atonyinats per blancs aquesta és la vostra pel·lícula. Jo l’he trobat massa llarga (123 minuts, però semblen més).
- Los chicos estan bien (2010) [6,4][6]: Dues lesbianes (Annette Bening i Julian Moore) s’inseminen amb el mateix esperma i tenen dos fills, una nena que actualment té 18 anys (Sophie de En Terapia) i un nen de 16 (Josh Hutcherson, Peeta dels jocs de la fam), quan la nena compleix els 18 truca al banc d’esperma per conèixer al seu pare biològic (Mark Ruffalo). Si una mare és sobreprotectora imagineu-vos tenir-ne dues, per contraposició en Mark és més aventurer. És una peli molt sentimental, però com que crec que m’estic tornant tou amb l’edat em sembla que m’ha agradat.
- El instante más oscuro (2017) [6,7][6] 1940, Hitler comença a envair Europa, mentrestant a Anglaterra estan cansats del seu primer ministre i posen a Winston Churchil (Gary Oldman) a dirigir el país en mig d’aquesta guerra, la qual els primers mesos de la guerra van ser molt durs pels aliats perquè els nazis van avançar molt ràpidament per Europa. La pel·lícula se centra pràcticament en exclusiva en la figura d’en Winston i les seves controvertides decisions polítiques, i ben poca acció es veu, si voleu veure la part militar mireu Dunkerque que està ambientada en els mateixos dies. Molt patriòticament britànica.
- Viuda Negra (2021) [6,1][6]: Unes quantes noies maques es barallen i tenen escenes d’acció molt ràpides i matejants. Sí que hi ha una mica d’història dramàtica sobre el tema de les noies convertides en viudes negres, però la peli se centra més en les explosions. L’acció no és avorrida, però tot és tan irreal i fantàstic que no hi ha cap escena memorable pel record. Malgrat tot, la pel·lícula és entretinguda.
- Viudas (2018) [6,1][6]: Tres lladres moren en un atracament, i les tres viudes hauran de tirar endavant malgrat els merders que van deixar oberts els seus marits. Una és la noia alta i prima de Tenet, l’altre és la llatina dura per excel·lència, Michelle Rodriguez, i l’última i més protagonista no la conec. Mentrestant Colin Farrell vol ser regidor d’un districte de Chicago.
- Infiltrados en el KKKlan (2018) [6,5][6]: El fill de Denzel Whasington (si, aquell home tan soso que vam veure protagonitzant Tenet i que és 10 cm més baix que el seu pare) és un agent de policia a principis dels 70, concretament el primer agent negre de Colorado, i enmig de les lluites pels drets socials dels negres el policia s’infiltrarà en el KKK. El seu company es Adam Driver (perquè ens entenguem el nou Darth Vader), i tampoc em cau massa bé, però per mi aquesta peli és el millor paper que han fet aquests dos. Per cert, la peli està basada en fets reals.
- Figuras ocultas (2016) [6,9][7]. Explica la història de tres brillants científiques afro-americanes que a principis dels anys seixanta van treballar per NASA. Kevin Costner (Fent el paper que sempre fa Ed Harris), Jim Parsons (Sheldon Cooper) i Kirsten Dunst (Mary Jane a Spiderman) també treballen per la NASA. També apareix Mahershala Ali (The Green Book, Remy Danton de House of Cards). Tercera i la millor pel·lícula sobre desigualtats racials als EUA d’aquest recopilatori, és curiós com sent el país de les
llibertadesllibertats, van ser dels últims països en adonar-se que tots els humans mereixen els mateixos drets. El film és previsible, però com que està ple de bones interpretacions, té ritme, conflictes, problemes i va sobre el programa espacial, m’ha agradat.
D’aquestes només he vist “Viuda negra” i també em va semblar entretinguda sense més, però és que jo diria que ser entretingudes és l’únic que busquen aquesta classe de pel·lícules.
Fas bé intentant veure les mateixes pelis que el Pons, però haver vist només un 12.5% de les pelis del 2021(4) no queda gaire atractiu a l’hora de contar-lo… T’has de posar les piles i aprofitar de les recomanacions del noi li agrada noia!
Jo crec que també busquen que empatitzis amb unes nenes que han tingut una infància traumàtica per culpa d’una malvada organització criminal que renta el cervell a la gent per matar altra gent. Però com que això, de moment, no m’ha passat, doncs meh.
Què és aixø llibertada
Pobre becari, no li deixes passar ni una
És que no em trobo capaç d’interpretar la frase…
Només n’he vist dos i em van agradar prou. La de ‘Figuras ocultas’ la que més. I l’alte, ‘El instante más oscuro’, que l’havien pintat molt bé amb una gran interpretació de l’Oldman, que està bé, però que s’assembla molt a ‘Churchil’, i les vaig veure les dues amb massa poc temps de diferència.
Per què mires dues pel·lícules iguals? La del Oldman va estar nominada a 6 Oscars (en va guanyar 2), la del Brian Coxx res de res, per tant veient El Instante más oscuro en tenies prou. Llavors dius que no tens temps de veure més cine, normal, si perds el temps mirant pelis semblants. La que segueix el mateix moment del conflicte, però vist des de la banda dels soldats britànics que fugen com a covards és Dunkerque, bastant recomanable.
I quines notes les poses? La teva puntuació quadra amb la del Pons?
[…] Juliol (8) […]