Cas típic 3443: noi li agrada Tots els nostres presents equivocats

Posted: 2021-08-09 in Llibres

Todos nuestros presentes equivocados – Elan Masta (432 pàgines)

En un món paral·lel, l’any 2016 és més avançat tecnològicament i la gent viu més bé, gràcies al descobriment d’una font d’energia pràcticament infinita i fàcil d’obtenir. El problema és que el protagonista, que és el mateix narrador del llibre, ha espatllat el seu present arran d’un viatge en el temps fet fins al dia de la presentació de la font d’energia, fent que aquest sistema d’energia no arribi a funcionar, això provoca que la seva línia temporal es converteixi en la línia temporal que nosaltres vivim, que a veure, no està malament en algunes coses, però es podria millorar en moltes d’altres, i més si la comparem amb el present utòpic que havia viscut el nostre protagonista.

El llibre comença bé, i això és important, perquè ja em coneixeu que no tinc cap mena de miraments en abandonar un llibre a mitges, per tant és important que el llibre enganxi des de les primeres planes, i aquest ho fa. Narra en primera persona, això sempre ajuda a empatitzar amb el protagonista, a més el tema és interessant, explica la seva vida passada mentre en paral·lel explica la societat futurista on viu, mentre ens fas avanços del desastre present on es troba en aquests moments per tal que tinguem ganes de seguir llegint i arribar ràpidament al clímax. Principi bé, mig bé, però al final la cosa no em convenç. Quan llegeixes un llibre de ciència-ficció o de fantasia, l’autor fa un pacte amb l’autor sobre els temes de la versemblança, per posar un exemple que tots coneixem, a Jocs de Trons acceptem que hi hagi dracs que volin, però no acceptaríem per exemple un avió. Doncs cap al final d’aquest llibre m’han passat certes situacions que no accepto, és a dir, puc passar que hi hagi certs invents tecnològics que em semblin pràcticament màgia com ara la mateixa màquina del temps, però hi ha altres invents que em costa d’empassar perquè estan massa encaixats per tal que la trama funcioni. Malgrat això, i malgrat la part del final de la novel·la, reconec que el llibre m’ha agradat.

Sí, a pesar de las numerosas maravillas tecnológicas de mi mundo, la gente seguía siendo asesinada sin ningún motivo. La gente también se comportaba como si fuera gilipollas sin ningún motivo. Pero perdonad, quería hablaros de mi madre, no de mi padre.

—¿Por qué me tuviste? —Porque tenía trabajo que hacer —dijo mi padre— y tu madre se sentía sola.

No hace falta viajar en el tiempo para destruir un mundo. Pero ayuda.

Nota: 6/10

Comentaris
 1. McAbeu ha dit:

  Pinta bé perquè això dels viatges en el temps i les distopies acostuma a agradar-me. Però no crec ni que el busqui, la meva llista de llibres pendents està creixent massa últimament.

  • AhSe ha dit:

   Doncs vas molt equivocat no llegint aquest llibre, pensa que podria explicar-te fins i tot el per què de la pandemia i com sortir-se d’ella, ja sabem que ets humà però hi ha vegades que un ha de deixar la seva humanitat de banda i fer-li cas al Pons ^^

  • Pons ha dit:

   No estarà pas creixent per culpa meva perquè mira que ressenyo poc.

 2. AhSe ha dit:

  Jo no veig cap problema en tenir dracs volant al costat dels avions, de fet crec que seria divertit!

  Per cert, quin problema te aquest noi que ha de viatjar al passat per fotre’ns a tots el present?! Havia fallat algun examen de mates?

  • Pons ha dit:

   En teoria havia d’anar al passat només una estoneta a observar, però la cosa no surt com volia…

   • AhSe ha dit:

    Què hòsties necessitava observar!! Com arribarem nosaltres ara al futur que aquest noi [no li agrada noia] ens va espatllar?

 3. El Peix ha dit:

  Bon dia! Avui és dimecres. Vinc del futur. Suposo que aquest missatge el llegireu dos dies tard. Les comunicacions al futur segueixen com sempre.

  Buscaré aquest llibre a la biblioteca, a veure si el tenen.

 4. XeXu ha dit:

  Ostres, doncs l’argument sembla molt interessant, això no sempre em passa amb els llibres que ressenyes, hahaha. Tot i aquest final així una mica dubtós, sembla prou intrigant i força original. A més, m’ha agradat molt això del pacte entre escriptor de fantasia i lector i el símil de Joc de Trons. Em sembla que no és el primer cop que t’ho sento dir, però hi estic molt d’acord.

  • Pons ha dit:

   Si, el plantejament està bé, això de viatjar en el temps i crear línies temporals diferents té la seva gràcia si es fa bé. Ara bé, fer un final rodó ja costa més, si em donessin un euro para cada llibre que comença bé, però té un final fluix, no seria ric perquè no llegeixo gaires llibres, però sol passar bastant.

  • AhSe ha dit:

   El Pons ha de llegir llibres avorrits per poder ressenyar-vos-los, desagrait!! Perquè no et posis tu a llegir-lo i adonar-te que és una llauna… Pons i ajut, quins lectors!

 5. […] Todos nuestros presentes equivocados – Elan Masta (432 pàgines) 6/10 […]

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s