Slay the Spire és l’últim videojoc que he jugat i es tracta d’un joc de formació de baralles de cartes. Comences amb unes cartes bàsiques, però a mesura que vas lluitant contra enemics, aquests et permet escollir algunes cartes per afegir a la baralla, de tal manera que combinin bé per tal de vèncer els enemics més poderosos que trobaràs més endavant. Al finalitzar cada combat a escollir entre tres cartes, o si vols no n’agafes cap, perquè per agafar cartes que no tenen sinergia amb les cartes de la teva baralla val més no agafar-les, ara bé, si no agafes cartes tot esperant descobrir cartes que et vagin més bé descobriràs que en proporció tindràs moltes cartes bàsiques, o sigui amb les que comences i aquestes sí que són dolentes. El joc té una mecànica molt senzilla, però la gràcia és arribar a provar les diferents sinergies que tenen les cartes, i veure que com que no et sortiran les cartes que vols has d’adaptar-te a què t’ofereixen, i si no ho aconsegueixes mors, i tornes a morir, i mors una altra vegada, i cada vegada has de tornar a començar des del principi amb les cartes bàsiques, i tot per tornar a fallar i tornar a morir, aquest joc és bàsicament frustració. En següent vídeo expliquen molt bé la mecànica i amb més detall i amb imatges, que a més estan en moviment, en això consisteix un vídeo…
Hi ha quatre personatges diferents, cada un amb unes cartes diferents que faran que tinguin un estil de joc molt diferent un de l’altre, i dins de cada personatge es poden fer estratègies de baralles diferents, o fins i tot barrejar diferents estratègies que funcionen bé. De fet, a mi agrada jugar amb tres dels quatre personatges, la Vigilante no m’agrada, per això no m’he passat la torre amb ella, amb el Defectuoso he arribat al nivell 5, amb el Blindado al nivell 7 i amb la Silenciosa m’he quedat al nivell 1 perquè ja he avorrit el joc. Amb la broma he jugat 101 hores, o sigui que us podeu imaginar que el joc m’ha agradat.
Slay the Spire té un 89 al metacrític.
Comentaris
Al vídeo diuen que l’objectiu és superar els 51 pisos de la torre. Entenent que cada pis és un nivell, llegir que tu no has passat del setè no diu gaire de la “jugabilitat” d’aquest joc. De totes maneres, tampoc és que el plantejament m’hagi cridat gaire l’atenció, m’ha sonat com massa vist tot això de les cartes de defensa i atac… però no em facis gaire cas que ja saps que estic del tot desactualitzat pel que fa a videojocs.
El Pons s’està sacrificant per tu provant jocs avorrits i mirant series dolentes, almenys donar les gràcies i aplaudir per al treball del CT ben fet!!
Una cosa són els nivells i lo altre son els pisos. Quan et passes els 51 nivells de la torre amb un personatge pots tornar-ho a repetir però en el nivell 1, que és una mica més complicat, i si te’l passes pots provar el nivell 2 que ho és una mica més, i així anar fent. Hi ha 20 nivells per cada personatge.
El primer combat és molt simple, ideal per entendre com funciona la mecànica del joc, però cada vegada van apareixent cartes més complexes, i aquí és on està la gràcia. Els jocs que en aparença tenen mecàniques senzilles, però tenen una estratègia complexa resulten ser els que més m’acaben enganxant. Amb el battlegrounds em passa el mateix.
Sembla una porqueria original, entenc que per fer CT-s s’ha de tenir material disponible però per als desagraits de lectors que tenim igual es podrien triar jocs amb més profit…
Quin és un joc amb profit? L’objectiu dels jocs no és justament perdre el temps sense que t’adonis?
La pregunta és valida, però els jocs amb profit evidentment existeixen i fins i tot valen el temps del jugador.