Cas típic 3640: noi li agrada graficar llibres

Posted: 2022-11-28 in Blog, Llibres

Per aquells que no ho sapigueu “graficar llibres”, és una expressió que m’acabo d’inventar i vol dir fer estadístiques de llibres i posar-les en un gràfic, si és que se us ha d’explicar tot… He agafat la pestanya del bloc de llibres i he comptat quants llibres estan puntuats amb cada nota del total dels 390 llibres llistats, i després, ho he posat en un gràfic de columnes, perquè les columnes fan una impressió senyorial. No he tingut en compte els llibres del 2022 perquè sempre els afegeixo a la pàgina quan ha vençut l’any. Per si algú té curiositat (ho dubto) us deixo les xifres exactes de la quantitat de llibres agrupades per nota. 10:3, 9:22, 8:57, 7:106, 6:113, 5:42, 4:16, 3:21, 2:26, 1:4.

Nº llibres / Nota

Llavors he pensat que els llibres abandonats també es mereixen una nota, per descomptat una nota dolenta, però que no sabria quantificar exactament, així doncs he fet un nou gràfic agrupant tots els llibres suspesos (notes d’1 a 4) i afegint els 50 llibres abandonats que tinc llistats. Aquí teniu el resultat.

He pintat les columnes de vermell perquè es noti el meu domini expert en Excel

Comentaris
 1. McAbeu ha dit:

  Les dades ben ordenades i amb barres de colors tan llampants com aquests sempre fan goig. Era d’esperar un resultat així on les notes mitjanes són les del mig. És el més lògic, però com he dit les gràfiques sempre fan goig i (gairebé) mai són sobreres.

  M’han interessat, sobretot, les notes dels extrems (sense tenir en compte els 50 abandonats que, per a mi, haurien de tenir barra pròpia) i he anat a la pestanya Llibres per veure quins títols han merescut l’honor de ser els millors i els pitjors de les teves lectures.

  Els teus tres 10/10 els he llegit tots i també un quart encara no “graficat” perquè l’has llegit enguany.
  “Eric” i “La guia de l’autoestopista galàctic” em van agradar força, però no els donaria més d’un notable. Els altres dos, “Tempesta d’espases” i “El projecte Hail Mary”, sí que arribarien a l’excel·lent.

  Dels quatre 1/10 no n’he llegit cap… ni ho faré.

  • AhSe ha dit:

   Es nota que vas molt mancat de criteri, el Guia del Hitchhiker a la Galaxia és un 10+/10 i tendeix asimptoticament a un 11/10, no explicaré més perquè és obvi que no s’enten. I el esforç que el Pons va fer comptant ni més ni menys que 390 llibres – 390!!! – evidentment se’t passa per damunt, i qué dir d’allò de ficar-los en categories i posar-los dins una taula i treure’n gràfics amb l’Excel!! La feina ben feta no hi ha lector que l’observi, tots entren aquí demanant…

  • Pons ha dit:

   M’agrada que sàpigues admirar la bellesa de les gràfiques. Per mi l’anomalia no són els llibres abandonats, sinó els llibres que tenen notes de l’1 al 4, que no els hauria d’haver acabat mai, per això considero que són el mateix que els abandonats.

   Si el primer Pratchett que em vaig llegir no li poso un 10 ja em diràs què li poso. Si al millor llibre de ciència ficció humorística no li poso un 10 ja em diràs què li poso.

   • AhSe ha dit:

    El McAbeu és que no té criteri, és d’una humanitat que fins i tot fa por, no para d’equivocar-se!! És clar que no és qui pugui dir-li al Pons quines notes posar a segons quins llibres ^^

 2. AhSe ha dit:

  Em sembla que em costa entendre el gràfic vermell: què és el gràfic de llibres abandonats que estem admirant?

 3. El Peix ha dit:

  Estic meravellat:

  Les barres, els colors, aquesta forma gaussiana del primer gràfic…

  És excels!

 4. […] fa dues setmanes vaig fer un gràfic (o dos) dels llibres en el CT3636 i la setmana passada vaig fer un gràfic de les sèries en el CT3639, què creieu que toca avui? […]

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s