Cas típic 3682: noi li agrada LIMBO

Posted: 2023-02-20 in Entreteniments

LIMBO és un videojoc de plataformes amb trencaclosques. Controles el protagonista, un nen que es desperta en el bosc, el qual sembla que tot el vol matar. El teu objectiu és sempre avançar cap a la dreta, el moviment sempre és en 2D, et mous amb les 4 fletxes de direcció més el botó ctrl que et permet empènyer o estirar objectes, res més. El color està absent en tota la història, sempre en blanc i negre, visualment és espectacular, definitivament l’ambientació en aquest món fosc, tenebrós i distòpic és la millor característica del joc. En general els trencaclosques no són molt complicats, però per trobar la solució hauràs de fer unes quantes proves i errors que portaran cap a la brutal mort del protagonista, però no patiu, el joc està ple de check points d’autoguardat. Es necessita una mica d’habilitat en alguns moments per saltar just en el moment adequat, però encara que tingueu uns reflexos de boomer com jo, us el podreu passar sense problemes.

El joc és dels mateixos creadors que Inside, per això tenen un estil distòpic tan semblant. De fet, Inside (2016) és posterior a Limbo (2011), es nota perquè Inside fa el mateix que Limbo, però millor en tots els aspectes, els trencaclosques són més elaborats, són més variats, hi ha més opcions de moviment (el nen ha après a nedar!), el món d’Inside és més complex, és més brutal, té petits tocs de color (la samarreta del nen ara és vermella!) que paradoxalment encara fan que l’ambientació sigui més fosca, i la història d’Inside es nota que va avançant, fins i tot té un parell de canvis de paradigma sobre la mecànica del joc, Limbo només en té un. Això no vol dir que Limbo no estigui bé, però si us agraden aquest tipus de jocs us recomano que primer comenceu per Limbo i després feu Inside, ho gaudireu més. El joc no és gaire llarg, he trigat 5,1 hores a passar-me el joc, i això que hauré mort unes 400 vegades, ja que les últimes proves requereixen bastanta coordinació, jo no les hauria fet an exigents.
Limbo té un 88 al metacrític.

Comentaris
 1. AhSe ha dit:

  Doncs no, no m’agraden aquest tipus de jocs. Per tant no, no començaré primer per Limbo i després faré Inside, això que la samarreta d’un nen 2D es posi vermella i/o que pugui morir 400 cops tampoc no en convenç gens.

  • Mongeta ha dit:

   Jo vull expresar la meva decepció. He llegit limbo i he pensat en el ball aquell on has de passar per sota una barra horitzontal que està baixeta, ballant, de cara i sense posar les mans a terra.
   Entro i veig que parla d’un joc molt fósc.

   Jo que m’imaginava al Pons movent els malucs i ballant el Limbo….

   • AhSe ha dit:

    El Pons no tindría cap problema per passar ballant sota una barra horitzontal baixa, però tu creus que podríes?! Quants anys fa que estudies dansa? Moderna, classica?

    • Mongeta ha dit:

     i tant que ho faria. Tot depèn de l’alçada a la que posis la barra. Si la poses a 2 metres la passo en pocs milisegons. Si la poses a un pam, ja no. S’ha de buscar el punt intermig.
     Però intentar-ho les vegades que calgui, i tant que ho faria.

     Com a bonus track que ningú a demanat, just ahir amb uns amics del càmping on vaig, vam fer el “reto de las 4 sillas”, i ens en vam sortir prou bé!

     • AhSe ha dit:

      El Pons pot passar sota de qualsevol barra!!! El Pons sap! El Pons pot! El Pons és un geni!

      Què és això de les 4 cadires

     • Mongeta ha dit:

      Un d’aquests reptes tontos d’Internet.
      Poses 4 tamburets fent un quadrat.
      Asseus 4 persones mirant cap a fora, una a l’est, l’altre al nord, sud i oest.
      Llavors cada persona baixa l’esquena i l’apoia a les cames d’un altre.
      Es treuen els tamburets i t’aguantes.

      Llavors estàs així com atrapat. Per sortir, o ens tirem tots a terra, o ens tornen a posar els tamburets.

      Té certa gràcia.

     • AhSe ha dit:

      Suposo que ja tens el video de la fita pujat al YT? Passa l’enllaç perque tothom el pugui veure!! Això l’hauria de fer el Peix amb els seus companys aquatics: com que no tenen cames i s’han de sostenir amb la cúa seria més gràcios, hahaha

     • Mongeta ha dit:

      El YT

   • Pons ha dit:

    Tranquil, no ets el primer ni seràs l’últim que té fantasies amb el Pons movent els malucs

    PS: És fosc, però no tant com per portar accent tancat a la o.

  • Pons ha dit:

   Potser he exagerat, potser només l’he matat unes 300 vegades.

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s