Arxivar per 2024-06-24

Version 1.0.0

L’Aprenent d’assassí – Robin Hobb (480 pàgines)

El llibre és la primera part d’una trilogia de tres llibres si llegeixes l’edició nova, o de sis llibres si prefereix l’edició dels 90. Aprenent d’assassí és l’enèsima saga de fantasia medieval que comença amb un nen orfe que té un talent màgic latent. El nano acabarà de rebot a la cort reial, on coneixem els seus personatges influents, així com els diferents professors del nano que l’instruiran en diverses arts, l’assassinat entre elles.

L’autora no va tenir èxit com Margaret Astrid Lindholm i va començar a firmar com a Robin Hobb i llavors els seus llibres es van vendre millor als EUA, aquí a Europa som més moderns i ens dona igual el sexe de l’autor de fantasia, fracassa sigui quin sigui el seu sexe i ja està. Reconec que el llibre ha d’estar escrit amb gràcia per força, perquè tot i que la trama està més que trillada es deixa llegir sense fer-se pesada, tot i que cap dels personatges és gaire memorable, el nano protagonista el que menys, o sigui que s’ha de reconèixer el mèrit a l’autora com a escriptora perquè no he abandonat el llibre malgrat que no penso continuar llegint els altres dos. Si fins i tot la portada es veu vella i clàssica i l’edició és del 2003!

Sólo has de saber, desde el principio, que voy a enseñarte a matar gente. Para tu rey. No a las claras, que es lo que te enseña Capacho, ni en el campo de batalla, donde los demás puedan verte y vitorearte. No. Lo que voy a enseñarte son las formas más mezquinas, furtivas y discretas de matar gente. Quizá termines cogiéndole gusto o quizá no. Eso no está en mis manos. Pero sí me aseguraré de que sepas cómo hacerlo.

Nota: 5/10