Cas típic 3874: noi li agrada Marvel’s Midnight Suns

Posted: 2024-05-27 in Entreteniments

Marvel’s Midnight Suns és un videojoc de combat tàctic, amb una retirada a la saga X-Com, de fet no és estrany que s’assembli, ja que l’empresa desenvolupadora de Midnight Suns és la mateixa que els X-COM i el nivell de qualitat del joc està a l’altura. La trama és la següent, ens posem en la pell de Hunter, un superheroi ressuscitat amb l’objectiu de matar la seva mare, ja que aquesta és un dimoni molt dolent ressuscitat per Hydra, el nostre camí es creuarà amb altres herois de la Marvel, especialment els Midnight Suns (no gaire coneguts), i també alguns Avengers, que per alguna cosa són els famosos.

El joc té dues fases, la primera el combat, que es desenvolupa per torns, on el posicionament en l’entorn no és important pel que fa a cobertures, sinó pel que fa a utilitzar el mobiliari urbà en contra dels enemics. El combat sempre serà el nostre equip de tres herois contra tots els dolents, cada torn, el nostre equip podrà fer tres accions grans, i algunes de petites “gratis”, les accions es fan jugant cartes, ja que al principi de cada torn disposes de sis cartes, les quals surten d’una baralla formada amb 8 cartes de cada heroi que portes. Hi ha tres tipus de cartes Atacs, Tècniques i Poders, les dues primeres acumulen punts que es gasten fent servir les cartes dels Poders, diguem que els Poders són allò que realment fa mal de veritat. Quan ja has gastat les teves accions, els toca als enemics, cada un dels quals farà un atac, i després torna a tocar el teu torn.

La segona fase passa a l’Abadia, la base d’operacions, allà parlaràs molt amb els altres herois, milloraràs les cartes de les baralles de cada heroi, aconseguiràs cartes noves, els hi compraràs vestidets nous, entrenaràs el nivell dels herois, i faràs activitats random per fer-te amic d’ells, ja sigui anar a buscar bolets, apuntar-te a un club de lectura, o ajudar-los a arreglar el cotxe (Sí, resulta que el Ghost Rider ja no va amb moto, ara té un cotxe). També pots explorar els terrenys misteriosos al voltant de l’abadia per descobrir una trama secundària sobre la història d’unes bruixes que van cremar fa 400 anys, i et donarà alguna bonificació de cara als combats, a part de trobar molts ingredients per fer receptes de pocions vistoses per aprovisionar-te durant els combats.

Cada heroi té unes cartes úniques, i un estil de combat diferent, us poso el meu rànquing ordenat de millor a pitjor: Hunter, Capità Amèrica, Ghost Rider, Dr. Strange, Ironman, Bruixa Escarlata, Hulk, Nico, Wolverine, Blade, Marvel, Magik i Spiderman. Cada missió t’obliga a jugar amb un heroi, i els altres dos els pots triar tu, exceptuant les missions d’història on també estaràs obligat a fer servir Hunter. D’aquesta manera acabes coneixent com funcionen tots els herois vulguis o no vulguis. Cada heroi té fins a 10 cartes, les seves baralles poden tenir 8 cartes, i màxim dues cartes repetides. He trigat 101 hores per passar-me la campanya en nivell Ultimate I (Nivell 5/7) i he de dir que he gaudit molt amb el joc, ja que el si bé passejar per l’Abadia es pot fer una mica repetitiu, el sistema de combat m’ha agradat, segurament em tornaré a passar el joc algun dia amb una dificultat superior si em compro el DLC amb una bona oferta.

Comentaris
  1. Mongeta ha dit:

    Ostres, doncs pinta molt bé.

    Miraré de buscar-lo i a veure si funciona en el meu portatil

  2. AhSe ha dit:

     Matar a la seva mare?? Si això vol dir arribar a cremar al últim infern! Qui vol jugar a aquesta cosa?! Hi ha tutus color rosa als vestidets o què?

    • Pons ha dit:

      Es veritat que això de matar mares no està ben vist, però quan resulta que la teva mare es un dimoni que vol destruir la humanitat t’ho has de plantejar

  3. Mongeta ha dit:

    He hagut de descartar el joc, perquè:

    1. no hi ha manera de jugar-lo gratis
    2. requereix massa màquina

    Sobre el punt 2, si hi hagués una demo per provar com “va” en el meu portàtil i veies que és “jugable” igual em pensaria comprar-lo.

    He vist però que està per ps4. Amb lo que em quedo amb el nom i si a la play store el posen algun dia d’oferta igual me’l pillo

    • Pons ha dit:

      Jo el vaig pillar per Steam, en una oferta que estava al 75%, em va sortir per 14,99€. La meva política en compra de videojocs durant els últims 10 anys: Ha d’estar al 50% de descompte o més i ha de costar menys de 15€

  4. Mongeta ha dit:

    “Mi gozo en un pozo” o en català, “el meu goz en un pos”

    Necessita massa màquina. És jugable amb tots els grafics i efectes al mínim, però triga massa a arrencar, i a cada canvi de pantalla. Entre un i 2 minuts és una animalada.

    Em passa el mateix amb gloomhaven, que a part de ser dolent i quedar-me una mica encallat, anar a una misió sempre he d’esperar més d’un minut i fa mandra.

    En canvi el darkest dungeons va molt fi. De moment m’he enganxat bastant, tot i que encara no el domino i és una mica repetitiu…. però enganxa.

    • AhSe ha dit:

      El teu gos en un Pos?? Més val que no afegeixis cap n.

      Has de canviar de PC.

      Compra’t un Mac!

      Això de les masmorres potser és que et molen massa, ja sona sospitós

      (anava a posar una imatge però són tan pateticament explicites que m’he parat, embrutaría el bloc… ara a veure quins desastres em sortiran a les busquedes futures amb Google, ja he mirat unes quantes – què lluny pot anar un per afegir força als comentaris del bloc!!! ni el Peix mateix pot comprendre l’esforç creador)

    • AhSe ha dit:

      Ara se m’acut també que si el PC va massa lent potser és que li falta l’oli ^^

    • Pons ha dit:

      Primer de tot, no està bé això de llençar gossos als pous. Encara que el teu ordinador no sigui vell, si no pot fer funcionar el Midnight Suns vol dir que en necessites un altre, i aquest el deixes per veure youtube. Darkest Dungeon té gràfics en 2D, com per no anar fi, pràcticament podria funcionar en un rellotge Casio. Crec que enganxa justament per aquesta repetivitat, els jocs de mazmorreo ja son això. Quan dominis les habilitats de cada heroi ja aniràs molt ràpid escollint en cada moment quina fer servir. Llavors hi ha els boss finals que surten de tan en tan en les dungeons que donen combats diferents i més xungos. I llavors hi ha el narrador “A trifling victory, but a victory nonetheless”

Comenta que es gratuït, de moment...