Cas típic 1007: noi li agrada noia, noi sobreviu a la Guerra Mundial Z

Posted: 2010-10-12 in Llibres
Guerra Mundial Z – Max Brooks (472 pàgines)

Guerra Mundial Z es un llibre totalment recomanable d’en Max Brooks (no confondre amb Mel Brooks, que us sonarà dels títols de crèdit dels Simpsons). Va posem que li dono un 7 ben merescut, com aquell qui diu un 7,5.

La novel·la es relatada com si fossin les entrevistes d’un periodista a víctimes de tot el mon d’una guerra contra els zombis que va arrasar tot el mon. Testimonis que van sobreviure de manera extraordinari ja sigui a les ciutats, escapant al nord, al mar o lluitant directament contra la invasió zombi amb qualsevol dels mitjans. El llibre es divideix en diferents parts. Primer l’inici de l’epidèmia a Xina, en un restaurant quant un turista demana el menú nº 7, mala el·lecció, una tria més pitjor que el menú especial de la boja guerra de les galàxies. Hm, es broma, val? El llibre es seriós, intenta enfocar la tragèdia com una guerra realista amb la particularitat que els zombis com a enemics molen molt. Llavors ve la mala planificació dels governs davant l’amenaça, llavors salta el gran pànic, llavors comença la guerra a EEUU i a tot el mon i llavors es passa a l’ofensiva.

Cada nova historia que llegeixes et fa sentir com que aquests son els que més han patit, els que més apunt de la mort han estat, els que més malament ho han passat fins que la següent entrevista i descobreixes que en comparació l’anterior havia passat com aquell qui diu una bona estona.

Per cert, sembla que en Brad Pitt té interès en fer-ne una peli.
Nota:8/10

Comentaris
 1. ahse ha dit:

  Jo crec que molaria més llegir un llibre sobre les guerres que els humans faran quan tot el combustible fossil s’hagués acabat, ficant-hi varies teories sobre la contaminació produida pels cotxes que van amb l’oli de patates fregides, la toxicitat dels oxids minerals i d’altres substancies ficades als productes de maquillatge, la sensibilitat crescuda de la població als nitrats de l’aigua abans potable, etc. O bé, introduint variacions sobre accidents varis com aquest:

  http://www.boston.com/bigpicture/2010/10/a_flood_of_toxic_sludge.html

  a varies parts del món. Oi que seria molt més divertit?

 2. Fran ha dit:

  un dels que tinc pendents XD

 3. […] Brooks, el mateix autor de l’èxit Guerra Mundial Z ens arriba Zombi: Guia de supervivència. La plaga zombi no només es un perill, sinó que es un […]

 4. […] sobre els fets ja em farien mitjanament feliç. Casos així només els he vist llibres, en Guerra Mundial Z (qualsevol semblança amb la pel·lícula desapareix més enllà del títol) i el genial principi […]

Comenta que es gratuït, de moment...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s