Cas típic 2596: noi li agrada noia, noi li agrada The Nigth Of

Posted: 2017-04-24 in TV

The Night Of es una altra meravella de la HBO, es una mini sèrie la qual tens la certesa que no s’allargarà amb temporades addicionals innecessàries perquè està pensada i limitada a vuit capítols de 55 minuts menys el primer i l’últim que s’allarguen fins a l’hora i quart i l’hora i mitja respectivament. Argument: Estem a Nova York, octubre del 2014, un estudiant universitari agafa el taxi del seu pare per anar a una festa, però acaba amb una noia com a passatgera, una noia força maca però una mica sonada i amiga dels psicotròpics. Després de passar la nit el noi es desperta al costat de la noia i descobreix com ha estat violentament assassinada, als qui us hagi passat alguna vegada ja sabreu que això es un problema força emprenyador. Per cert, el noi es pakistanès. Per si això no fos suficient a continuació el noi fa unes quantes accions que el fan semblar encara més culpable, errors de principiant que en dic jo. Fins hi tot no fa servir el arxiconegut “no hablaré si no es en presencia de mi abogado”. D’aquesta manera totes les proves apunten contra ell com a culpable, lo únic que no quadra en aquest cas es que el noi es un simple estudiant universitari que mai ha trencat un plat. L’advocat interpretat per John Turturro té al·lèrgia als gats i te un èczema als peus molt lleig, semblen dos detalls irrellevants però realment… ho són, tot i així es un tema recurrent durant tota la sèrie, l’únic punt simpàtic de tota ella podríem dir, perquè la resta de la sèrie es fosca. La sèrie no es original, es basa en una producció de la BBC de 5 capítols del 2008, però tot i que d’altres productores de sèries s’han espavilat molt a l’hora de fer productes de qualitat per mi la HBO continua estant per davant de totes elles, a més pràcticament ningú ha vist la producció britànica. Per tractar-se d’una producció de la HBO hi ha pocs punts de vista des de diferents personatges, però tractant-se d’una mini-sèrie tampoc dona massa temps a més.

John Turturro, més legal que Saul Goodman, però no molt més

En l’apartat d’actor coneguts tenim a un dels grans: John Turturro. I rescatats de The Wire tenim a Michael Kenneth Williams (Omar Little) i J.D. Williams (Preston ‘Bodie’ Broadus). Apareix en el paper de padrastre de la víctima Paul Sparks, que es l’escriptor a House of Cards. M’agradaria destacar també el paper del inspector interpretat per Bill Camp que tot i que no el coneixia anteriorment es el segon personatge que més m’ha agradat. Per acabar dir que el director es Steve Zaillan, que entre d’altres coses ha sigut guionista de la Llista de Schindler, aquí ho deixo.

—————– inici espoilers —————–

No m’acaba de convèncer la historia de la presó, tot això de fer-se amic de l’amo del cotarro, no té massa sentit que s’hi faci amic, no solament això sinó que el protegeixi i a més el nano se’n aprofiti. La transformació del nano a la presó de estar espantat a convertir-se en un “matón” en quatre dies no se la creu ningú.

—————— fi espoilers ——————-

The night of es un concepte totalment contrari que CSI, a CSI havien de fer el crim, trobar les proves, buscar sospitosos i arrestar el culpable en 40 minuts escassos, mentre que aquí tenim 8 hores on es mostra com funciona la policia i la justícia a Nova York, pas a pas, com seria la realitat, seguint un protocol tot i que hi ha passos que es poden agilitzar, i punts que no es fan tal qual posa el manual, però més o menys correcte, et trobes amb gent més o menys competent, hi ha errors perquè els humans no som perfectes, però també hi ha encerts, la investigació va fent el seu curs, sense proves que s’analitzen al moment, cada cosa es pren el seu temps. Això no vol dir que sigui una sèrie lenta, van passant coses, moltes coses que normalment queden omeses en les series i pel·lícules que estem acostumats a veure. Menys la part de la presó, que considero que sobra, la resta de la sèrie m’ha agradat, són especialment bons el primer capítol i el capítol final amb la part del desenllaç del judici, que es on més es llueix John Turturro, per mi el millor de la sèrie, em sembla que això ja ho he dit, però vull que quedi clar, escena on surt Turturro, escena que es bona, ja pot anar fent lloc a la prestatgeria per posar un Emmy. En cap moment la sèrie ens deixa clar si el protagonista es culpable o no, així hi haurà capítols on semblarà clarament culpable i en d’altres clarament innocent, que serà realment? I el més important, hi ha moltes proves, però realment suficients proves com per afirmar rotundament que es culpable i per tan condemnar-lo? Funcionarà bé el sistema judicial?

The night of té 8,6 un al imdb i un 7,9 al filmaffinity.

Nota: 8/10

Comentaris
  1. ahse ha dit:

    Mai hauria pensat que tenir eczema resultaria una cosa simpatica!

  2. Xavier Pujol ha dit:

    Quan facin “The day on” ja ens avisaràs.

  3. JOMATEIXA ha dit:

    No estic amb HBO
    :/

  4. XeXu ha dit:

    No miris sèries HBO! Les has de mirar de Netflix, per recomanar-les i que jo les pugui mirar sense esforç. Aquesta no pinta gens malament, sobretot si ja t’has trobat en la situació del protagonista, una sèrie per sentir-s’hi identificat, se’ns dubte. Però no crec que l’arribi a veure, perquè em farà mandra buscar-la il·legalment.

    • Pons ha dit:

      Intento mirar lo millor de lo millor independentment de la plataforma on estigui disponible. A més, Vikings si que està a Netflix i em sembla que tampoc la miraràs, de totes maneres aquesta es millor que Vikings.

    • ahse ha dit:

      Estàs pagant per veure series??

  5. Eva ha dit:

    Fer-se assassinar quan estàs amb un quasi-desconegut em sembla de mal gust. Aquestes coses haurien de quedar més en família.

  6. El Peix ha dit:

    M’has convençut. Buscaré aquesta mini sèrie i me la miraré. Si no m’agrada llegiré els teus posts amb els ulls mig clucs durant un mes en senyal de desaprovació.

Comenta que es gratuït, de moment...