Cas típic 1956: noi li agrada noia, noi li agrada Orange is the New Black

Posted: 2014-08-27 in TV

Avui us porto la primera temporada de Orange is the new black. No, no m’he tornat un fanàtic de les tendències dels colors de moda del moment, Orange is the new black es el nom de l’última sèrie que he vist. I va de moda? Si us plau… Es refereix al taronja que porten les internes d’una presó. Per guanyar l’interès del públic masculí heterosexual diré que la sèrie va de lesbianes, ja està, així de fàcil, ja tinc l’interès. Per guanyar l’interès del públic femení heterosexual i homosexual hauré de fer una definició més complexa. Preparades? Agafeu aire perquè la frase es llarga: Va sobre una dona que malgrat les seves inseguretats personals i sentir-se sola en un ambient tan hostil com pot ser una presó aconsegueix sobreviure per ella mateixa i superar tots els reptes que se li plantegen, tot això sense renunciar als seus principis morals ni deixar de ser una dona independent i emprenedora. Molt bé, ja dec tenir a tota la audiència encuriosida menys al públic masculí homosexual. Què voleu que hi faci, no es pot tenir content a tothom.

La intro es molt eclèctica pel meu gust, sort que existeix el botó per avançar ràpid.

La sèrie comença bé, molt bé, molt molt bé, comença amb uns quants pits (quatre, dos i dos) i amb lesbianes, hi ha alguna manera millor de començar? Si existeix, jo no la conec…

Una de les primeres imatges del capítol pilot. D'això se'n diu captar l'atenció de l'espectador des del primer moment

Una de les primeres imatges del capítol pilot. D’això se’n diu captar l’atenció de l’espectador des del primer moment

El promés de la protagonista es el nano de American Pie, en Jason Biggs, com es que en aquesta sèrie fot un paper tan mort? Mira que es difícil fer que aquest actor sigui soso, però ho han aconseguit, té el seu mèrit.

En el primer capítol veiem com la protagonista ingressa en una presó. Sentim pena per ella? No gens, es el primer capítol, no la coneixem absolutament de res, no hi ha empatia rosseta, ho sento.

El gènere de la sèrie es molt atípic, es tracta d’una comèdia dramàtica. Perdona què? Sí, ho heu llegit bé, una comèdia dramàtica. Es una drama amb alguns tocs còmics, o com a mínim intenten ser còmics, la actitud es còmica però en una situació dramàtica. I què tal funciona la fusió d’aquests dos gèneres tan dispars? Sincerament? A estones bé o estones fatal. No se si es que realment no es poden combinar o es que Orange is the new black té escenes en les que no sap combinar-los. Bé, hi ha escenes que si, i capítols que funcionen millor que d’altres, però general aquesta mescla de comicitat i drama no ho veig. Realment, cada vegada el drama té més protagonisme i menys de comèdia, i això no es pas dolent.

En cada capítol coneixem la història d’una de les presses. En el segon capítol coneixem la història de la cuinera russa, en el tercer la història de la transsexual, en el quart sobre la vella rondinaire que té l’habitació ordenada, el cinquè va sobre la llatina del cul gros, etc. En aquest sentit la sèrie segueix l’esquema de Lost, fa servir els flashbacks per alentir la trama present a canvi de conèixer el passat dels protagonistes. Aquesta tècnica es frustrant per l’espectador perquè veu que la història no avança tot lo ràpid que podria, però d’aquesta manera també fa que enganxi més a l’espectador. S’ha de reconèixer que a Lost ho feien millor.

INICI ESPOILERS

El capítol 5 es totalment subrealista, el protagonisme recau sobre la caça d’un pollastre. Sí, heu llegit bé, un pollastre. No cal dir que es un capítol més, ni més filler ni menys que un altre capítol intermedi qualsevol. Al principi he trobat la història del pollastre massa absurda, però al final m’ha agradat, tan que de moment s’emporta el premi al millor capítol.

Quin desastre de promès! Quan sap que la seva promesa es torna lesbiana en comptes de parlar-ho amb ella decideix explicar-ho tot en un programa de ràdio per amargar-li la vida a la Piper. Així s’arreglen les coses? Es com l’equivalent d’anar al Diario de Patricia. Quin fallo.

Estava clar que no podia acabar la temporada sense un intent d’assassinat que tingués com a víctima la protagonista, i fins l’últim capítol no passa, això si no contem l’intent de matar-la de gana es clar, però siguem sincers, una mort violenta sempre fa més efecte. La assassina es una fanàtica religiosa, que curiosament es la mateixa actriu que fa de novia del “novato” a Sons of Anarchy, aquesta noia s’està encasellant en papers de persona xunga… I què es mereixen les persones xungues? Un càstig, i qui la castigarà? La mosqueta morta de la Piper? Doncs sí, es veu que si li toques els collons a una persona tranquil·la aquests acaben rebentant i et foten una pallissa, literalment. Tot i que es un recurs fàcil, sempre es un bon final de temporada acabar amb una pallissa.

FI ESPOILERS

En les pelis i sèries de presons masculines sembla que tots es vulguin matar, en canvi en aquesta sempre totes estan ballant, cridant i fent festa, curiós, oi? Bé, sempre tampoc, però qualsevol excusa es bona per pinta lletres de colors en el paper de water i penjar-ho per les parets.

Punt a favor: El recurs lèsbic està molt utilitzat durant tota la sèrie. Encara que moltes escenes lèsbiques siguin totalment gratuïtes s’agraeixen igualment.

No us deixeu enganyar per les fotos del post, a vegades hi ha moments que NO soc lèsbics

No us prengueu literalment, a vegades hi ha moments que NO son lèsbics

Es curiós, es acabar de veure un capítol d’aquesta sèrie i que em vinguin ganes de veure porno lèsbic xD Estic al 90% segur que es cosa de la morena, la que es la ex de la protagonista, la Alex, no es que sigui extremadament guapa, i menys si la mires de molt a prop, però té una mirada molt morbosa, en especial quan es posa les ulleres. Ah… crec que estic enamorat, llàstima que sigui bollera, a la sèrie, a la realitat es ben heterosexual.

Nota: 7/10

Comentaris
  1. ahse ha dit:

    Doncs jo diria que realment les escenes en les que no se sap combinar drama i comedia estan mal treballades. Enviarem el nostre becari a donar-los suport o què? De ben segur guanyarien un munt, haver treballat per a Pons’s blog sempre es nota!!

    Respecte al punt lesbic, m’agradaria saber on s’han perdut els/les bisexuals. És una forma de ser molt valida, eh? I que s’hauria d’apreciar, també! Si és que en el fons, qui no es fondrà al trobar-se una petita noia rossa deliciosa amb mirada afectuosa? Fins i tot el més fanatic drag-queen hauria de sentir un batec de cor incorrecte… Tots tenim una lesbiana amagada dins nosaltres ^^

  2. XeXu ha dit:

    Doncs com a públic masculí heterosexual no sento una predilecció per les escenes lèsbiques, ni tampoc per les presons, així que aquesta sèrie ho té una mica magre amb mi. Em sembla que la deixaré passar. Però si et serveix de consol, et diré que, encara que no tinguin res a veure una sèrie amb l’altra, et vaig fer cas respecte a ‘Cosmos’, i m’està encantant. Si sortís el Neil deGrasse amb les lesbianes potser m’ho pensaria.

    • Pons ha dit:

      Com a presons està clar que la primera temporada de Prison Break no té rival, però aquesta té la gràcia dels tocs còmics i les lesbianes. Si no et van les lesbianes has fracassat com a home heterosexual xD

      Es pràcticament impossible trobar algú que sigui de ciències i que no li encanti Cosmos ;)

  3. Anna ha dit:

    He deixat de llegir on posa “inici spoilers” perquè la vam començar la setmana passada. Em sembla recordar que estem a 4 del final de temporada. M’està agradant, alguns capítols més que altres però en general seguim :)

  4. maria ha dit:

    Vaig veure el tràiler, però res no m’atrau massa.
    Passo! ^-^

  5. La veritat és que si aquesta és la fotografia amb la que comença la sèrie, doncs, és d’allò més…
    Deixe l’adjectiu per respecte als puristes, però m’ha donat ales, com les compresses que de vegades porte jo per les meues almorranes.

    Una abraçada Pons.

    Vicent

  6. Xavier Pujol ha dit:

    La imaginació no fa vacances

  7. Sílvia ha dit:

    Fa bona pinta, hi faré una ullada!

  8. Gemma Sara ha dit:

    Home, a Shameless… (és broma!!). Em pica la curiositat i el morbo, no sé si porto dins una lesbiana amagada o un home heterosexual… XD

    • Pons ha dit:

      Shameless? Es la primera vegada que la sento anomenar xD

      Crec que portes una mica de les dues coses :P

    • ahse ha dit:

      Les nenes maques no deixen de ser nenes maques, oi? És un encant mirar-les o més, reconeix-ho!! :-D

  9. heheheheheheeh
    Em preocupa aquesta coordinació en les publicacions. ;) Disculpa, però vaig escriure sense llegir-te prèviament.

    (inici spoilers) A la segona temporada baixa el protagonisme de Chapman-Alex, cosa que va millor per accentuar les històries de cada personatge. Però no m’agrada l’aparició descarada d’un dolent… :D
    L’hauràs de veure. ;)

  10. ÒscarAzAl ha dit:

    Tragicomèdia en diuen, no? D’altra banda, no pateixis; el públic masculí homosexual fins i tot ha vist ja la segona temporada. No tot és ‘Queer as folk’.

  11. […] quan en el CT1956 us vaig parlar de la primera temporada de Orange is the new black? No? Voleu dir que no us estudieu […]

  12. […] Orange is the new black? Doncs n’he parlat una i dues vegades. Ser seguir amb la seqüència lògica em toca parlar sobre la tercera temporada de […]

  13. […] no té res a veure amb el bon rotllo de Orange is the new black on totes les noies eren amigues i com a molt tenien algun petita trifurca verbal i gràcies, Oz en […]

Comenta que es gratuït, de moment...